Brazílie – Chorvatsko 3:1 (kon.) | Mexiko – Kamerun 1:0 (kon.) | Španělsko – Nizozemsko 1:5 (kon.)
konec
Španělsko
1:5 (1:1)
Nizozemsko
Pátek 13.06.2014, 21:00 • Arena Fonte Nova, Salvador • Mistrovství světa
Předzápasové kurzy
     
    Tímto se s Vámi loučím a děkuji za pozornost. Druhé utkání této skupiny můžete od půlnoci sledovat na naší stránce onlajny.com. Na shledanou! (23:08:00)
     
    Španělsko si tedy situaci ve skupině výrazně zkomplikovalo, jelikož si už nebude moci dovolit nějaké větší zaváhání. Naopak Nizozemsko začalo skvěle a určitě se po dnešku bude řadit k favoritům na vítězství tohoto mistrovství.
     
    O tomto utkání se bude ještě dlouho mluvit. Neskutečný druhý poločas v podání Nizozemců skončil čtyřmi góly v brance Casillase, který ještě hodně šancí pochytal a zabránil ještě výraznějšímu rozdílu. Dvě branky ve druhém poločase vstřelil Robben, jednu ke své brance z prvního poločasu přidal van Persie a jednou se také prosadil obránce De Vrij. Španělsko tedy prohrává úvodní zápas vysoko 1:5, což by se na obhájcích trofeje mohlo výrazněji podepsat v následujících utkáních.
     

     
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Závěr utkání by se dal nazvat jako nizozemská exhibice. Oranjes si přihrávají na středu hřiště a kontrolují hru.
     
    90+1
    Na druhé straně mohl výsledek kosmeticky upravit Torres, který stál s míčem pomalu na brankové čáře. Možnost zakončit ale prováhal a o míč bleskurychle přišel.
     
    90
    Další šance Nizozemska. Lens se dostal z levé strany do pokutového území, když obešel okolo Ramose. Ovšem nestřílel a snažil se najít na středu volného Sneijdera, který ale při zakončení podklouzl a míč se dostal do náruče Casillase.
     
    89
    Dnešní utkání se pomalu blíží ke svému konci. Závěru utkání jasně kralují Nizozemci.
     
    88
    Do další dobré šance se dostával Sneijder, ale jeho střela z hranice pokutového území byla zablokována.
     
    87
    Během pár sekund chytil Casillas dvě gólové šance. Zpoza pokutového území vystřelil prvně velmi tvrdě Wijnaldum, jehož pokus Casillas vyrazil před vápno, ale tam se k míči dostal Robben, který vyzkoušel svojí levačku a Casillas musel opět zasahovat. Tentokrát míč vyrazil na rohový kop.
     

     
    86
    Oranjes utkání dohrávají ve velké pohodě a již hrají spíše na krásu.
     
    84
    Rohový kop rozehrál centrem do vápna Fábregas, ale k míči se před brankou Cillessena nikdo z jeho spoluhráčů nedostal.
     
    83
    Robben si zahrával na vlastní polovině a nakonec na to doplatil. Míč mu sebral Torres, který uháněl do vápna, kde se mu podařilo vybojovat rohový kop.
     
    82
    Španělé se pokouší něco vymyslet na útočné polovině a snaží se upravit výsledek.
     
    Arjen ROBBEN – 1:5

     

     
    80
    Nizozemsko právě vstřelilo branku!
    Fantazie v podání nizozemských fotbalistů. Neuvěřitelné sólo předvedl ARJEN ROBBEN, který z poloviny hřiště svedl úspěšný sprinterský souboj s Ramosem, ve vápně se kličkou zbavil i Casillase a ze středu pokutového území poslal míč tvrdou ránou pod břevno.

    Jan Šlapáček

    Branky: 27. Alonso (pen.) – 44. van Persie (Blind), 53. Robben (Blind), 65. De Vrij (Sneijder), 72. van Persie, 80. Robben

    Karty:   69. Casillas (ESP) – 25. de Guzmán (NED), 41. De Vrij (NED), 66. van Persie (NED)


    Držení míče: 57 % : 43 %.
    Střely na branku: 6:11. Střely mimo: 3:2.
    Španělsko: Casillas (C) – Azpilicueta, Ramos, Piqué, Alba – Busquets – Silva (78. Fábregas), Xavi, Alonso (63. Pedro), Iniesta – D. Costa (63. Torres).
    Náhradníci: de Gea, Reina – Albiol, Torres Juanfran, Martínez, Fábregas, Mata, Cazorla, Koke, David Villa, Torres, Pedro.

    Nizozemsko: Cillessen – Janmaat, Vlaar, De Vrij (78. Veltman), Martins Indi, Blind – de Guzmán (62. Wijnaldum), Sneijder, de Jong – van Persie (C) (79. Lens), Robben.
    Náhradníci: Vorm, Krul – Verhaegh, Veltman, Kongolo, Clasie, Fer, Kuijt, Lens, Huntelaar, Wijnaldum, Depay.

    Rozhodčí: Rizzoli – Faverani, Stefani (všichni Itálie) – Moen (Norsko)
    thejrc.org