5. etapa Priego de Córdoba - Ronda John Degenkolb (kon.)
konec
5. etapa Priego de Córdoba - Ronda

John Degenkolb

(Bouhanni)

sk Středa 27.08.2014, 12:55La Vuelta
     
    JOHN DEGENKOLB si pripisuje víťazstvo, pred Nacerom Bouhannim. (17:52:48)
     
    1
    Kilometer do cieľa a BMC pracuje pre Gilberta. Takmer 70 km/h rýchlosť a vidíme zaujímavý taktický boj na čele!
     
    2
    Tímy pre celkové poradie pomaly končia svoju prácu na čele hlavného poľa a iniciatívu preberajú pomaly šprintérske tímy. Stále však pracuje najmä tím SKY.
     
    3
    Vynikajúco sa v týchto momentoch dostávajú do popredia aj pretekári tímu BMC a už sme v ochrannej zóne.
     
    4
    Michael Matthews má pri sebe zrejme menej pomocníkov ako v posledných etapách, prekvapivé je že sme nevideli nejaký odvážnejší atak v stúpaní a krátko po ňom.
     
    6
    V záverečných kilometroch sa nemení obraz. Tímy do celkového poradia a tímy pre etapu spoločne pracujú na vypracovaní čo najlepších pozícii do posledných troch kilometroch. Cesta je široká, ideálna pre finálny vláčik do špurtu.
     
    7
    Aj sedem kilometrov pred cieľom sa pelotón nevyhol preriedeniu. Movistar, Sky a Tinkoff pracujú zodpovedne pre svojich lídrov, a tak vidíme už asi iba 65 cyklistov v pelotóne.
     
    10
    Videli sme tam aj Joaqima Rodrigueza a tak by tam mali byť všetci pretekári na celkové poradie. Orica s Matthewsom a Giant-Shimano by taktiež mali byť v pelotóne a bojovať o víťazstvo. Francúzsky rýchlik Bouhanni sa nachádza podobne ako jeho konkurenti v hlavnom poli.
     
    12
    Tempo je vysoké jazdci nevyčkávajú a tímy pre etapu sa dostávajú do popredia.

    Stúpanie tretej kategórie si rozdelili pretekári takto:

    1. Amets TXURRUKA (59)
    2. Sergio PARDILLA (161)
    3. Lluis MÁS BONET (57)
     
    14
    Talansky z Garminu stráca na pelotón takmer minútu, uvidíme či niečo stiahne keď sa pôjde dolu kopcom.
     
    15
    A už sme na vrchole stúpania, pelotón pomaly ale iste klesá a asi polovicu štartového poľa vedie tím SKY.
     
    16
    Kilometer pred prémiou atakuje pretekár z tímu Caja Rujal, teda tím z ktorého pochádza aktuálne najlepší vrchár. Pelotón je však na dohľad, útoky z neho sú iba sporadické.
     
    17
    Posledné dva kilometre sú najprudšie s priemerom okolo sedem percent, najmä v poslednom kilometri sa dajú očakávať nástupy. Stále na čele duo tímov Movistar a Tinkoff-Saxo.
     
    18
    Napokon by to mali byť z Canonndale Caruso a Gatto alebo Poliak Bodnar, do konca stúpania zostávajú ešte tri kilometre. Ani dnes to však nevypadá z pohľadu nášho pretekára na záverečný špurt.
     
    19
    V pelotóne, v ktorom je teraz asi 70 jazdcov, vidíme dvoch pretekárov tímu Cannondale, ťažko však určiť či jedným z nich je aj Peter Sagan. Problémy má Talansky z postihnutého vetrom Garminu.
     
    20
    Vpredu sme nevideli ani mnoho pretekárov z tímu Omegy Pharmy – Quick-step, Rigoberto Uran by tam podľa dostupných informácií mal byť. Tony Martin zrejme nie a ani náš druhý pretekár na tohtoročnej Vuelte – Martin Velits.
     
    22
    Dvadsaťdva kilometrov pred cieľom už je najhoršie zažehnané, teda z pohľadu vetra, najviac sa táto diera v pelotóne vytvorila pre tím Garmin, viacero cyklistov sa už vrátilo do prednej skupiny a môžeme očakávať nástupy.
     
    24
    Fabiana Cancellaru vidíme už tradične v druhej skupine, teda nie v tej prvej, keďže to berie tento švajčiarsky famózny cyklista podobne ako aj náš Peter Sagan – ako prípravu. Od týchto pretekárov, pripravujúc sa na Majstrovstvách Sveta – môžeme očakávať lepšie výsledky ku koncu druhého týždňa. Peter Sagan by sa nemal nachádzať v prvej skupine, ktorá má asi 70 pretekárov.
     
    25
    Unikajúci jazdec už je dávno v pelotóne a teraz okrem tímu Tinkoff pracujú aj pretekári Movistar. Zdá sa však, že všetci top favoriti sú v popredí.
     
    27
    Pretekári podľa predpokladov začínajú nastupovať. Dokonca vidíme jazdcov aj dostupovať do prednej skupiny, ktorá sa potrhala vďaka prvotnej aktivite tímu Tinkoff-Saxo.

    Jozef Čelestiak

    bahis siteleri