Tisková konference AC Sparta Praha (kon.) | Tisková konference PEC Zwolle (19:00)
konec
Tisková konference AC Sparta Praha

Středa 27.08.2014, 17:00Tiskové konference
     
    Zhruba okolo sedmé hodiny večerní začne tiskovka Zwolle, měli bychom z ní rovněž přinést podrobný onlajn přenos. (17:27:16)
     
    Tisková konference skončila.
     
    Tisková konference končí, trénink je pro média otevřený prvních patnáct minut.
     
    Lavička a jeho závěrečné slovo: Chci, aby bylo od každého Sparťana vidět, že ukáže ten pravý charakter. Sparťanští fanoušci už dokázali hodněkrát v minulosti, že jsou důležitým článkem k tomu, aby Sparta byla úspěšná a zítra je k tomu velká příležitost.
     
    Lavička: Samozřejmě vnímáme, že hrajeme o čest celého fotbalu. Jsme si vědomi, že jde o dobrý kredit, dobré jméno Sparty v Evropě, ale jelikož jsme posledním českým zástupcem v boji o poháry, tak také vnímáme, že zastupujeme celý český fotbal a chceme být úspěšní.
     
    Lavička o své nejisté budoucnosti ve Spartě v případě neúspěchu v EL: Ten tlak cítím. Stejně jako ho cítíme všichni tady na Spartě. Já se budu snažit společně s celým týmem odevzdat takovou práci, která ve mně a v nás všech zanechá čisté svědomí, že jsme pro postup udělali všechno.
     
    Lavička: Je především důležité, aby střídající hráči odváděli na hřišti maximum tak jako jejich kolegové ze základu. Pak i mohu odpustit některé nepřesnosti při kombinaci nebo při finální fázi.
     
    Lavička o aktuální formě střídajících hráčů: Pravda je ta, že v minulosti, resp. v minulé sezoně, pokud tým hrál většinu zápasů v ustálené sestavě, tak návyky všech hráčů do ofenzivy i defenzivy fungovaly přirozeně. Pokud dojde z různých důvodů ke změně, jistota a automatismy nejsou úplně stoprocentně zažité. V tomto období, při tom počtu zápasů, které hrajeme, je nutná a potřebná rotace hráčů. Nepříliš vytížení hráčitudíž dostávají větší prostor ukázat se.
     
    Lavička: Aktuální stav Maria Holka je takový, že na zítřejší zápas ještě nebude k dispozici.
     
    Lavička o zdravotním stavu hráčů: Aktuální otázka zdravotního stavu hráčů je taková, že hráči, kteří chyběli na Julisce – Lukáš Mareček je v plném tréninku, Josef Hušbauer je zatím s otazníkem a bude nám pochopitelně chybět suspendovaný hráč Lukáš Vácha.
     
    Lavička: Co se týče produktivity a schopnosti střílet góly. Víme to, jsme si toho vědomi a mrzí nás to. Snažíme se pracovat v tréninku, abychom do hráčů dostali ještě více jistoty při kombinaci. Já věřím, že zítřek může být tím správným zápasem k tomu, abychom toto zlomili.
     
    Lavička o své práci s psychikou týmu a finální fázi: Samozřejmě to aktuální rozpoložení nás všech vnímáme. Vnímáme, že jsme se po posledních výsledcích dostali pod tlak. Už tady ale bylo řečeno kapitánem, že to nastavení všech lidí z kabiny i z celého týmu je takové, že cítíme odhodlání ukázat sami sobě a všem, že Sparta ten krok do zákldní skupiny Evropské ligy udělala.
     
    Vítězslav Lavička: Víme, že Zwolle přijede půjde do odvetného zápasu s vědomím, že musí vstřelit gól. Je to útočný tým a podobný styl hryl jako doma budou praktikovat i tady v Praze.
     
    Skončila série otázek pro Davida Lafatu, nyní je tázán Vítězslav Lavička.
     
    Lafata o umělém trávníku: Já si myslím, že pro nás bude hlavní výhoda domácí prostředí. Stadion známe, to bude náš hlavní atut.
     
    Lafata: Myslím si, že Zwolle je vlastní spíše útočný fotbal, a pokud chtějí postoupit, tak toho góla prostě musí vstřelit. Nechceme hrát na 0:0, nám to nesedí a ani jsme tak nehráli v tom Švédsku. Myslím, že i trenér přijde s takovou útočnější taktikou.
     
    Lafata: Je pravda, že nám finální fáze trochu drhla v těch posledních zápasech. Pomohl by nám určitě i nějaký ten ušmudlaný gól. Zwolle nebude soupeřem, který by měl bránit i v deseti a my uvidíme, s čím přijedou.
     
    Lafata: Je pravda, že jsme s góly v posledních zápasech šetřili. Každopádně pokud žádný nedostaneme, tak stejně postoupíme.
     
    Lafata: Myslím si, že jsme si z venkovního hřiště přivezli dobrý pohárový výsledek a je jen na nás, abychom to v klidu dohrála. Požene nás hodně zaplněná Letná a zvládneme to.

    Radek Barkman

    bahis siteleri