TK k nominaci před semifinále Davis Cupu (kon.) | TK před startem házenkářské sezony (kon.)
TK HC Rebel Havlíčkův Brod (kon.)
konec
Tisková konference HC Rebel Havlíčkův Brod

Úterý 02.09.2014, 20:45 • ZS Kotlina • Tiskové konference
     
    Děkuji vám za pozornost, z tiskové konference klubu HC Rebel Havlíčkův Brod se s vámi loučím a přeji vám příjemný zbytek úterního večera. Veškeré informace z tiskové konference naleznete na webu klubu hcrebel.cz a jeho facebookové stránce. o stadionu v Kotlině na shledanou. (21:31:51)
     
    Konec tiskové konference.
     
    Miroslav Barus: "Budějovice nás požádaly o přeložení zápasu a vyhověly jsme jim, hrát se bude v neděli."
     
    Miroslav Barus: "Má podepsanou smlouvu, trénuje s námi. Bohužel, ještě to není vůči němu fér, aby se něco dozvěděl dříve takto, než osobní cestou. Zítra mu zavolám a řeknu mu, co sním zamýšlíme."
     
    Otázka na Jakuba Kadlece.
     
    Evžen Vopelka: "Pan Hubacz z představenstva klubu vystoupil, ale do určité míry nám stále vypomáhá. Stále s námi spolupracuje a funguje jakoby další podílník v klubu."
     
    Miroslav Barus: "Kristian Kučera už u nás skončil, z toho důvodu, že nebyl o tolik lepší než naši hráči. Neprokazoval takovou výkonnost, aby mohl první ligu hrát. Je to šikovný hráč, velmi dobře bruslící, ale v našem týmu se nedokázal prosadit. Byl zaměřený hlavně na útok, ne na obranu, nehrál celoplošně."
     
    Miroslav Barus: Určitě ano, například se rýsuje spolupráce s Jindřichovým Hradcem, a to v obou směrech. Budou tam hrát hráči od nás a u nás hráči od nich. Mají tam zkušené hráče, například Kotašku. Co se týče spolupráce s Hodonínem, ta ochabla, nemají o ni takový zájem, protože mají problémy s hráčským kádrem. navíc je problém i s dojížděním."
     
    Otázka: Bude i nějaká spolupráce s kluby ze druhé ligy?
     
    Miroslav Barus: "Firma Střída nám dodává materiál, bude i naším reklamním partnerem. Kluci teď na trénincích jezdí v dresech od firmy Střída. Spolupracuje teď s námi jako hlavní partner."
     
    Evžen Vopelka: "Pohledávky byly z 80 % uhrazeny, zbývající finance ještě uhradíme. S firmami, se kterými jsme spolupracovali dříve, už rozhodně nebudeme spolupracovat. Spolupracujeme s firmou z Olomouce a firmou Střída."
     
    Evžen Vopelka se vrací k problémům s insolvencí, zejména co se týče financování materiálu.
     
    Evžen Vopelka: "Představenstvo se obměnilo, pan Nedvěd je stále v představenstvu klubu. Dále se bude doplňovat, protože třeba přistoupí nějaký další partner. Nebráníme se tomu, pokud bude chtít mít i město v představenstvu klubu svého zástupce, což funguje například u Komety Brno."
     
    Evžen Vopelka: "U A-mužstva je situace jednodušší, jedná se o hospodaření v podstatě jako u firmy. U té mládeže je to složitější, ale máme na to už auditora, který s tím má zkušenosti. Musím uznat, že i pro mě je to trochu cizí půda, se kterou se člověk úplně běžně neshledá."
     
    Evžen Vopelka: "Doplnil bych, že u mládeže jsou přísná kritéria, co do vyúčtování může spadat. Je to problematické. Vyúčtování je pevně stanoveno od 1.1: do 31.12. i přesto, že sezona je přelomová. I když jsme některé závazky uhradili, došlo k tomu tak až po uzávěrce. Největší výdaje vynakládáme na dopravu, náklady jdou v tomto ohledu do statisíců. Ještě o tom jednáme. Je to věc, na kterou si musíme do budoucna dávat pozor."
     
    David Kozlík: "Mládež je zčásti placena z peněz, které jsme dostali jako dotaci z města. Bohužel, naší paní účetní se nepovedlo odevzdat účetnictví tak, jak je předepsáno. Město pozastavilo vyplácení dotace pro mládež, čekáme na rozhodnutí zastupitelstva, jak s nálezem, který byl učiněn, rozhodne. Za mládež se v sezoně během minulého roku utratilo něco kolem 6 milionů, dotace z města činila 4,5 milionu korun. Nestalo se, jak se někde říká, že se peníze odtud odnáší. Na mládež byli spotřebovány, ale bohužel, do vyúčtování se dostaly faktory, jež byly zaplaceny až v následujícím roce, a nebyla tak splněna kritéria pro čerpání dotací. Pevně věříme, že se nám to podaří nějak vyřešit, protože bez dotací by byl chod naší mládeže v podstatě nemožný. Věřím, že vysvětlíme, jak k chybám ve vyúčtování došlo, a budeme vyslyšeni."
     
    Miroslav Barus: "Chceme, aby mladší a starší dorost bojovali o návrat do extraligy. U A-týmu jsme si ještě nestanovili cíl. Co se týče juniorky, ta je v těžké situaci, spojili jsme se se Žďárem nad Sázavou. Uvidíme, hodně je to i otázka financí. Extraliga juniorů je hodně nákladná, je otázkou, jestli by nám to něco přineslo, je potřeba se nad tím zamyslet. Spousta práce čeká Richarda Cachnína, který se to pokusí dát nějak dohromady."
     
    Otázka: Kde by se chtěl pohybovat A-tým i mládežnické týmy klubu?

    Ladislav Vácha

    bahis siteleri