Zenit – Monaco 0:0 (kon.) | Malmö – Olympiakos 2:0 (kon.) | Atlético – Juventus 1:0 (kon.)
Basilej – Liverpool 1:0 (kon.) | Ludogorec – Real Madrid 1:2 (kon.) | Leverkusen – Benfica 3:1 (kon.)
Arsenal – Galatasaray 4:1 (kon.) | Anderlecht – Dortmund 0:3 (kon.)
konec
Arsenal FC
4:1 (3:0)
Galatasaray Istanbul
Středa 01.10.2014, 20:45 • Emirates Stadium, London • Liga mistrů
Předzápasové kurzy
    Takhle slavil Danny Welbeck svůj dnešní hattrick, který je jeho vůbec prvním hattrickem v seniorské kariéře.

     
    Hlavní rozhodčí Rocchi dnes naposledy foukl do píšťalky, a ukončil tak zápas, ve kterém Arsenal FC porazil Galatasaray Istanbul, a to v poměru 4:1. Úvodní minuty zápasu sice nijak záživné nebyly, protože se hrálo převážně mezi pokutovými územími a šance nepřicházely. Domácí tým byl aktivnější na míči, ale cestu k soupeřově brance si hledal těžce, protože hosté se pozorně bránili. Nicméně ve 22. minutě se domácí borci dočkali a Welbeck krásnou trefou otevřel skóre. Netrvalo to dlouho a Arsenal vedl už 2:0, ve 30. minutě totiž znovu skóroval Welbeck. Domácí fotbalisté se radovali i ve 41. minutě, to se mezi střelce zapsal aktivní Sánchez, který dnes odvedl kus práce. Hosté se v prvním poločase sice dvakrát dostali do zakončení na branku, ale Szczęsny to nijak těžké neměl, protože tyto pokusy byly spíše pozdravné. Druhý poločas už měl jiný průběh, ale úvod patřil Arsenalu, který šel v 52. minutě do čtyřgólového vedení a Welbeck se radoval z hattricku. Nicméně pak už se Arsenal k ničemu vážnému nedostal a vidět byli hlavně hosté. V 60. minutě fauloval brankář Szczęsny a od sudího vyfasoval okamžitě červenou kartu. Do branky se tak podíval Ospina, který hned čelil pokutového kopu, který sice nechytil, ale pak si připsal několik velmi důležitých zákroků a Arsenal výrazně podržel. Z penalty skóroval Yilmaz. Hosté si vytvářeli šance, ale ani jednu z nich už neproměnili. V závěru mohl navýšit vedoucí skóre Cazorla, který sice překonal Musleru, ale kousek před brankovou čarou zasáhl obránce Kaya a zabránil stoprocentnímu gólu. Arsenal si na své konto připisuje 3 body a Galatasaray Istanbul odjíždí s prázdnou. Děkuji Vám za pozornost a přeji dobrou noc.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Parádní přihrávku do běhu obdržel Cazorla, který se s míčem dostal až do velkého vápna, kde přehodil Musleru, ale jeho pokus gólem neskončil, protože Kaya těsně před brankovou čarou míč odkopl do bezpečí.
     
    90+1
    Džemaili zahrával rohový kop, ale nikoho ze spoluhráčů centrem nenašel. Pozorný byl totiž Ospina, který si balon stáhl do rukavic.
     
    90
    Druhý poločas bude nastaven o 4 minuty.
     
    90
    Po krátkém přerušení se pokračuje ve hře. Oba fotbalisté jsou v pořádku.
     
    88
    Hra je přerušena, na trávníku se srazil Yilmaz s Ospinou a oba potřebují ošetřit.
     
    87
    Sneijder dostal od svých protihráčů příliš prostoru a využil toho. Kapitán tureckého celku si navedl míč na střelu a poté pálil do levého spodního rohu, avšak Ospina se znovu blýskl parádním zákrokem.
     
    85
    Altintop odcentroval míč do pokutového území, ale tam našel pouze domácího hráče, který svůj tým ochránil.
     
    84
    Nepříjemnou střelou zpoza vápna se prezentoval Sneijder, ale jeho pokus branku asi o půl metru minul. Vypadalo to, že tuto střelu jeden z domácích fotbalistů tečoval, a tak dostanou hosté výhodu rohového kopu.
     
    83
    Ospina znovu v akci, tentokrát se do zakončení dostal Altintop, který pálil na bližší tyč, ale Ospina jeho dělovku zlikvidoval.
     
    82
    Hosté se snažili před branku dostat zajímavý balon, ale obrana Arsenalu zasáhla na jedničku. Galatasaray Istanbul dostal výhodu rohového kopu, ale ze standardní situace nic nevytěžil. Nicméně hosté u balonu zůstávají.
     
    80
    Ospina si připsal výtečný zákrok a drží tříbrankový náskok. V pokutovém území si vybral Yilmaz skvělé místo, naskočil si na centrovaný míč a hlavou se ho snažil umístit do branky. Nicméně Ospina zareagoval na jedničku a nebezpečnou střelu zneškodnil.
     
    79
    Míč na pravačku si navedl Telles, ale balon mu sklouzl po kopačce a jeho pokus branku minul o velký kus.
     
    78
    Hosté se hned dvakrát ocitli v šanci, ale Melo i Sneijder branku netrefili.
     
    77
    Ze hry odchází pracovitý Özil, místo kterého si zahraje Wilshere.
     
    77
    Faulovaný byl Özil, a tak bude Arsenal rozehrávat. Nicméně první proběhne střídání.
     
    75
    Standardní situaci si vzal na starost Sneijder, kterému se nabídl Džemaili a dostal se i ke střele. Nicméně pozorný Chambers si připsal obranný zákrok a tuto střelu zablokoval.

    Lucie Rapantová

    Branky: 22. Welbeck (A. Sánchez), 30. Welbeck, 41. A. Sánchez (Özil), 52. Welbeck (Oxlade-Chamberlain) – 63. Yilmaz (pen.)

    Karty:   44. Flamini (ARS) – 34. Melo (GAL), 44. Džemaili (GAL)   60. Szczęsny (ARS)


    Držení míče: 53 % : 47 %.
    Střely na branku: 5:7. Střely mimo: 3:6.
    Arsenal FC: Szczęsny – Chambers, Mertesacker (C), Koscielny, Gibbs – Flamini, Cazorla – Oxlade-Chamberlain (68. Rosický), Özil (77. Wilshere), A. Sánchez (62. Ospina) – Welbeck.
    Náhradníci: Ospina – Bellerín, Rosický, Wilshere, Coquelin, Podolski, Campbell.

    Galatasaray Istanbul: Muslera – Kaya, Melo, Chedjou – Sari (69. Bulut), Kurtulus (46. Altintop), Sneijder (C), Džemaili, Telles – Yilmaz, Panděv (69. Bruma).
    Náhradníci: Bolat – Balta, Çamdal, Altintop, Bruma, Adin, Bulut.

    Rozhodčí: Rocchi – Cariolato, Giallatini
    bahis siteleri