Finsko – Rusko 2:3 (kon.) | Česko – Švédsko 3:5 (kon.)
konec
Finsko
2:3 (0:0, 1:2, 1:1)
Rusko
Čtvrtek 06.11.2014, 16:00 • Meo aréna • Turnaj čtyř (U20)
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Úvodní duel turnaje čtyř do dvaceti let v Přerově vyhráli hokejisté Ruska. Finové se sice jako první dostali v utkání do vedení, ale následně inkasovali od Ruska dva rychlé góly a hosté byli rázem na koni. V 53. minutě ale srovnal parádně proměněným únikem Ojamäki vyrovnávací trefu a vypadalo to v závěru na drama. Veškeré šance Finska na výhru překazil v 57. minutě střílející Afonasyevski, který střelou po ledě překonal brankáře Sarose. Další duel startuje v 19:15, kdy naši hokejisté budou hostit tým Švédska. (18:03:14)
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    59:30
    Ofsajd hokejistů Finska. Buly ve středním pásmu.
     
    59:10
    Voropaev zkusil střelou z vlastního pásma trefit prázdnou klec. To se mu nepovedlo a píská se icing. Další buly před brankářem Bilyalovem.
     
    58:48
    Finové vyhráli buly a Saros opouští brankoviště. Finsko zkusí hru v šesti.
     
    58:13
    Hokejisté Finska si vyžádali oddechový čas.
     
    57:32
    Finové se ještě snaží v závěru utkání vyrovnat stav zápasu. Nedaří se jim ale usadit se na delší dobu před brankou Bilyalova.
     
    56:18
    Rusko právě vstřelilo branku!
    SEMEN AFONASYEVSKI posílá hokejisty Ruska opět do vedení. Rusové předvedli ve vlastním oslabení parádní akci, kterou dokončil střelou do poloodkryté branky právě zmiňovaný útočník. Asistence: Vladislav Boyko, Dmitry Vorobyev.
     
    55:18
    Rusové ujížděli v přečíslení sami dva na brankáře Sarose. Nahrávka Yakovleva už ale na spoluhráče Erofeeva nedorazila, protože ji zblokoval na poslední chvíli vracející se jeden z obránců Finska.
     
    54:38
    Finové jsou v přesilovce hodně nebezpeční. Bilyalov opět zneškodnil tři střelecké pokusy hokejistů v modrých dresech.
     
    54:09
    Finové mají jedinečnou šanci odskočit soupeři na rozdíl jediné branky. Nabízí se jim totiž přesilová hra pět na čtyři. Vladislav Boyko (RUS) 2 minuty za sekání.
     
    53:14
    Khripunova střela narazila na hbitou lapačku Juuseho Sarose.
     
    52:23
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Utkání se začíná dramatizovat! Finům se povedlo srovnat a oba týmy jsou opět na stejné startovní čáře. NIKO OJAMÄKI využil svůj samostatný nájezd, když střelou o horní tyčku zasadil kotouč za Bilyalovova záda. Asistence: Sami Niku.
     
    51:10
    Brankář Timur Bilyalov zachránil Rusko několika fantastickými zákroky proti střelám Ikonena a Rantanena.
     
    49:30
    Lehkonen se vrací do hry, Finové jsou v plném počtu.
     
    48:50
    Přesilová hra Ruska se blíží ke konci.
     
    48:19
    Finové jsou při hře ve čtyrech pozorní a s ledovým klidem vyhazují kotouče do útočného pásma. Rusko se nemůže dostat do souvislejší kombinace.
     
    47:29
    Artturi Lehkonen (FIN) 2 minuty za držení.
     
    46:30
    Levo je zpátky na ledě, Finsko je zase v pěti.

    Ivo Raiskub

    Branky a nahrávky: 23. Aho (Mustonen, Puljujärvi), 53. Ojamäki (Niku) – 35. Mokshantsev (Ilyn), 36. Nazarkin (Glukhov), 57. Afonasyevski (Boyko, Vorobyev)


    Finsko: Saros (Husso) – Levo, Mäkinen, Niku, Vuorisalo, Keskitalo, Eronen, Mäkelä, Kuronen – Mustonen, Lehkonen, Puljujärvi – Kalapudas, Aho, Ikonen – Bjöminen, Rantanen, Saarela – Rauhala, Ojamäki.
    Rusko: Bilyalov (Bocharov) – Glukhov, Voropaev, Kamalov, Demidov, Dervuk, Nazarkin, Khalikov, Trubkin – Erofeev, Yakovlev, Orlovich – Kuzmenko, Ilyn, Mokshantsev – Afonasyevski, Boldin, Vorobyev – Shakhvorostov, Khripunov, Boyko.

    Rozhodčí: Čech, Mikula – Bryška, Tošenovjan
    thejrc.org