Tisková konference HC Dukla Jihlava (kon.)
konec
Tisková konference HC Dukla Jihlava

Pondělí 09.02.2015, 12:30Tiskové konference
     
    Tisková konference skončila. (13:07:59)
     
    "Pokud vše klapne, bude jedničkou David Rittich," rozsekl lodivod týmu brankářskou otázku.
     
    "Jan Hlaváč prokázal šikovnost během celé kariéry, o tom není sporu. My s ním ale budeme jednat jako s každým jiným, a to řezat, řezat a řezat," říká s nadsázkou Petr Vlk.
     
    "Následující cíl je vyhrát první zápas. Poté se budeme dívat na další. Takto to budou brát hráči, nemá cenu plánovat," přidává se Tomáš Čachotský.
     
    "Stále bychom se rádi dostali do baráže. Nyní ale stojíme před kvalitním soupeřem, který hrál loni nejvyšší soutěž. Musíme se s ním popasovat. Především je ale potřeba hledět na nejbližší klání," ví Petr Vlka. "Zpátky chtějí jít všechny mančafty," dodává.
     
    Inspirací jsou nadále otázky z diskuzního fóra, a to především propagace a pemanentek. "Největší část kupují firmy, a to především Moravské Kovárny. Privátních je menšina. Co se týká propagace. Máme mediální partnery, přes 30 stálých plakátovacích ploch. V lednu jsme měli přes 7000 tisíc návštěv na webových stránkách, spoustu lidí na Facebooku. Pozvánky běží i v médiích, vypočítává Bedřich Ščerban.
     
    Dalším tématem je složitá situace. "Došlo k rozhodnutí, na kterém jsme se všichni shodli. Čas ukázal, že bylo správné. V Deníku jsem četl článek o tomto tématu. Povětšinou se při výměně trenéra nic velkého nezměnilo. Jsem skutečně rád, že jsem tlaku nepodlehl. V kabině jsme se několikrát sešli komplet všichni. Rozhodli jsme se, že zvolíme toto řešení. Tým krizi překonal, a tak doufám, že výkony z ledna budou pokračovat," přeje si Bedřich Ščerban.
     
    "Každému trenérovi by se líbilo, kdyby měl k dispozici zdravý kádr a vždy by věděl, kdo bude hrát. To je ale utopie," dotýká se Petr Vlk otázky zranění.
     
    "U Adama Zemana bylo podezření na mononukleózu, což se nakonec nepotvrdilo. Michal Důras zatím bohužel není stále fit. Ondřej Malec doléčil anginu a bude v pořádku," říká Petr Vlk. "Spadl nám velký kámen ze srdce, neboť by Adam Zeman chyběl velmi dlouho," oddechl si Bedřich Ščerban.
     
    "K dispozici bude v play-off David Rittich, Roman Čermák, Robin Staněk, Richard Diviš, Jakub Matai a kluci z Karlových Varů," prozrazuje jednatel.
     
    "K výpomoci jsme se dostali, když nás tlačila bota," říká Petr Vlk. "Myslím, že bychom měli zrušit střídavé starty. A to i s rizikem, že by se muselo hrát na tři pětky. Nepomáhá nám to ve výchově hráčů. Trenéři raději povolají zkušenějšího hráče na jeden zápas, než svého juniora," doplňuje Bedřich Ščerban.
     
    "S cestováním jsme na tom prakticky nejlépe. Jsme ve středu republiky, u dálnice. Oproti Kadani, Havířovu, jsme na tom mnohem lépe," říká Tomáš Čachotský.
     
    "Viděl bych to také z jiné strany. Vyskytnou se drobná zranění, s nimiž někteří hrají. Poté dochází k tomu, že se vlečou a dojde ke zranění vážnějšímu. I z tohoto pohledu nebyla soutěž optimální," přispívá Tomáš Čachotský.
     
    "Mladí kluci potřebují trénovat. Hraje se třikrát v týdnu, není prostor pro trénink, regeneraci. Pouze se chystáme na další utkání," doplňuje Petr Vlk.
     
    "Jsem zastánce jiného systému. První liga dle mého názoru začíná příliš brzy. V době, kdy jsou náklady nejmenší, některým týmům končí sezona," podivuje se Bedřich Ščerban. "Bylo by dobré, aby se soutěž hrála déle. Pravidelně středa, sobota. O této změně se bude hlasovat, podal jsme návrh. Současný model jistě není ideální."
     
    "Věřím, že se jihlavští fanoušci nenechají zahanbit a přijdou v hojném počtu. Chystáme také nové věci do eshopu," naznačuje Bedřich Ščerban.
     
    "Přál jsem si České Budějovice či Kladno. Vstupné na čtvrtfinále bude 100 korun," prozrazuje Bedřich Ščerban. "Měli jsme tři typy permanentních vstupenek. Platné nejsou pouze základní typy, ostatní budou platit i na play-off."
     
    "Nesmíme ustoupit od předešlých kvalitních výkonů. Kluci budou dobře nastartovaní. Nepůjde o žádnou "zákopovou válku," Kladno bude chtít hrát hokej," ví Petr Vlk.
     
    "Určitě se bude hrát kvalitní hokej, jedná se o atraktivního soupeře. Doufám, že postoupíme," přeje si před play-off Tomáš Čachotský.

    Libor Kucza

    bahis siteleri