Buffalo – Washington 3:4 (0:1 po s.n.) | Tampa – Montreal 4:2 (kon.) | Edmonton – Toronto 4:1 (kon.)
Los Angeles – Arizona 1:0 (kon.)
konec
Los Angeles Kings
1:0 (0:0, 1:0, 0:0)
Arizona Coyotes
Úterý 17.03.2015, 03:30 • Staples Center, Los Angeles • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Tři hvězdy utkání

    1. Andy Andreoff (LAK) (1 + 0)
    2. Jonathan Quick (LAK) (25 zásahů)
    3. Jake Muzzin (LAK) (0 + 0) (06:10:40)
     
    Československá stopa v utkání

    Marián Gáborík (LAK) (0 + 0, čas na ledě 18:09, 2 střely)
    Andrej Sekera (LAK) (0 + 0, čas na ledě 19:09, 4 střely)
    Martin Erat (ARI) (0 + 0, čas na ledě 16:15, 1 střela)
     
    Jediná branka stačila v dnešním utkání Západní konference na určení vítěze. Los Angeles Kings doma poráží Arizona Coyotes spíše fotbalovým výsledkem 1:0 a připisují si důležité dva body do tabulky Pacifické divize, která je mimochodem v závěru základní části pořádně našlapaná, co se týče boje o postup do play-off. Naopak Arizona ani dnes neměla přesnou mušku, stejně jako v předchozích čtyř duelech, ani dnes nedali Coyotes více jak jeden gól. Dokonce se neprosadili vůbec, Jonathan Quick má další čisté konto této sezóny. Ode mě je to pro dnešek vše, přeji hezké úterý.
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    59:58
    Ještě jedno vhazování po hostujícím postavení mimo hru, teď už je ale nejspíše o vítězi jasno.
     
    59:30
    Arizona Coyotes si zároveň vybírají oddechový čas na krátkou poradu.
     
    59:30
    Puk teď končí na domácí střídačce, vhazovat by se pravděpodobně mělo ve střední třetině. I proto se Smith asi vrátí do branky.
     
    58:57
    Mike Smith už je na střídačce, Arizona zkouší hru v šesti a riskuje s prázdnou brankou.
     
    58:24
    Už se rozběhly poslední dvě minuty základní hrací doby, Coyotes zatím nejsou schopni vytvořit si závěrečný tlak. Dá se ale čekat, že za chvíli odvolají brankáře.
     
    57:52
    Regehrovo nahození až zadnímu mantinelu, za pukem se hnal velice aktivně Tyler Toffoli. Jenže branku netrefil ani on, stejně jako později Jordan Nolan.
     
    57:02
    Nick Shore a jeho výborná práce na modré obranné čáře, pak se Kings okamžitě pokusili vyhodit a poslat na ledovou plochu čerstvé síly. Zakázané uvolnění Arizony.
     
    56:18
    Jake Muzzin zavčas zabránil trablím v obranné třetině, jeho tým se tedy zatím nemusí strachovat. Navíc je připraven zasahovat doposud bezchybný ochránce klece Quick.
     
    55:28
    Kojoti opět ztroskotali v místech středního pásma, tam se jim ve třetí třetiny vůbec nedaří získávat kotouče. Naopak Gáborík s Kopitarem nyní ukázali, jak lehké je získat kotouč ve třetině soka.
     
    54:50
    Jeff Carter udělal v útočné třetině místo pro Tylera Toffoliho, druhý jmenovaný se pokusil po kličce stahovačce hnedka zakončit. Ale ještě předtím mu jeden ze soupeřů odebral kotouč z hokejky.
     
    54:33
    Jonathan Quick a jeho klidný zákrok. Ještě jedna komerční přestávka, pak už budeme sledovat vyvrcholení zápasu v posledních minutách.
     
    54:03
    Teď už sice Coyotes v útočné třetině, ale pouze na modré čáře. Dál se nedostali. Právě na hranici pásma totiž muži v černých trikotech vytvořili neprostupnou hráz.
     
    53:08
    Greene spěchal do obranné třetiny, aby si jeho mančaft nezpůsobil problémy navíc. Arizoně ale v závěru třetí části možná docházejí síly, zatím hosté nedokážou soka zatlačit.
     
    52:35
    Znovu Mike Smith převedl, jak výbornou má v pozici brankáře práce s hokejkou. Dnes poněkolikáté vyjel z klece, aby vypomohl s rozehrávkou. Práce s holí patří k jeho největším přednostem.

    Martin Schwarz

    Branky a nahrávky: 39. Andreoff (Nolan, McNabb)


    Los Angeles Kings: Quick – Doughty, Regehr, Greene, Muzzin, Sekera, McNabb – Brown, Kopitar, Gáborík – Toffoli, Carter, Lewis – Williams, Shore, King – Nolan, Andreoff, Clifford
    Arizona Coyotes: Smith – Stone, Ekman-Larsson, Campbell, Dahlbeck, Murphy, Moore – Doan, Arcobello, Rieder – Cunningham, Chipchura, Korpikoski – Moss, Gagner, Erat – Crombeen, Vitale, McGinn

    Rozhodčí: Furlatt, Meier – Grandt, Shewchyk

    Diváci: 18 230
    bahis siteleri