New Jersey – Los Angeles 1:3 (kon.) | Carolina – Chicago 1:3 (kon.) | Toronto – Minnesota 1:2 (kon.)
Ottawa – San Jose 5:2 (kon.) | Dallas – Buffalo 4:3 (kon.) | Calgary – Colorado 3:2 (kon.)
Edmonton – Winnipeg 1:4 (kon.)
konec
Calgary Flames
3:2 (2:1, 0:0, 1:1)
Colorado Avalanche
Úterý 24.03.2015, 02:00 • Scotiabank Saddledome, Calgary • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Tři hvězdy utkání

    1. David Jones (CGY) (1 + 1)
    2. Lance Bouma (CGY) (1 + 1)
    3. Gabriel Landeskog (COL) (1 + 1) (04:44:59)
     
    Československá stopa v utkání

    Jiří Hudler (CGY) (1 + 0, čas na ledě 18:26, 1 střela)
    Jan Hejda (COL) (0 + 0, čas na ledě 18:09, 3 střely)
     
    Více už se toho ale dnes v Calgary nestane. Flames sice vítězí rozdílem pouze jedné branky, ale lze konstatovat, že rozhodně šlo o výhru zaslouženou. Avalanche po většinu duelu dotahovali a nakonec jen snížili na rozdíl jediného zásahu. Calgary inkasovalo hned po svém odskočení do vedení o dva góly, ale k dalším možnostem už hráče z Denveru nepustilo. Jeden gól si připsal také útočník Jiří Hudler, takže i český fanoušek může být v spokojený. Ode me jě to pro dnešek vše, přeji hezké úterý.
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    59:08
    Ohlášena poslední minuta základní hrací doby, teď už Avalanche kombinují před brankou. Barriemu pak skočil puk přes hokejku a málem z toho byly pro hosty trable.
     
    58:50
    Opakované vhazování ve středním pásmu, Colorado se zatím nemůže dostat do nějakého trvalejšího tlaku, který by hostům pomohl vytvořit šanci na případný gól.
     
    58:15
    Teď už Laviny hrají s prázdnou brankou a riskují v šesti mužích, prázdná branka je pochopitelně výzvou pro domácí Calgary Flames.
     
    58:07
    Colorado Avalanche v postavení mimo hru. Varlamov sice už vyjel z branky na střídačku, ale bude muset ještě na chvilku zpátky.
     
    57:35
    Avalanche vyhráli vhazování v útočném pásmu a už hledají puku nejkratší cestu k brance. Jan Hejda zkusil vypálit, ale jeho šance se odrazila pouze od zadního mantinelu.
     
    56:28
    Kotouč v blízkosti klece Semjona Varlamova, teď ale nemusel brankář Colorada vůbec zasahovat, protože puky létají mimo branku.
     
    55:58
    Jiří Hudler málem výborně našel rozjetého Gaudreaua, ale druhému jmenovanému odpískáno postavení mimo hru. Jinak by ale malý šikula uháněl sám na branku.
     
    55:31
    Hned zase hra přerušna, kotouč skončil sražený na domácí střídačce, puk by měl nyní padat na ledovou plochu opět ve střední části pole.
     
    55:28
    Flames už zase útočí a teď jejich rána od modré čáry na poslední chvíli zblokována. Po postavení mimo hru domácích uvidíme ještě jednu krátkou pauzu.
     
    54:50
    Mitchell dostal puk od Iginly, ten následně chyboval a puk mu skočil přes hokejku. Na druhou stranu chtěli hned uhánět Monahan a Brodie, ale ani jeden netrefil zařízení.
     
    54:05
    Také domácí družina po delší časové odmlce v šanci, ale teď se nedaří Calgary vytvořit stálejší tlak a brát soupeři naděje na body, hrají Avalanche.
     
    53:28
    Briere dělal domácím trable na branovišti, ale nakonec nedokázal vystřelit. Navíc měl Karri Ramo zavčas připravený beton o u své pravé tyčky.
     
    52:51
    Aktivita Colorada na chvilku pozastavena, hráči v červených trikotech vyhodili kotouč alespoň do středního pásma, aby mohli na led poslat čerstvé síly.
     
    52:10
    Ryan O'Reilly ukazuje, že Colorado dostalo po snižovací brance chuť útočit. Ale zatím je stále brana Calgary Flames v klidu a na svém místě.

    Martin Schwarz

    Branky a nahrávky: 7. Jones (Bouma, Granlund), 20. Hudler (Wideman, Monahan), 49. Bouma (Brodie, Jones) – 18. Tanguay (Landeskog, O'Reilly), 51. Landeskog (O'Reilly, Redmond)


    Calgary Flames: Ramo – Wideman, Russell, Engelland, Brodie, Diaz, Schlemko – Hudler, Monahan, Gaudreau – Jooris, Backlund, Colborne – Jones, Granlund, Bouma – Bollig, Stajan, Raymond
    Colorado Avalanche: Varlamov – Barrie, Guenin, Redmond, Hejda, Holden, Stuart – Iginla, Duchene, Mitchell – Tanguay, O'Reilly, Landeskog – Everberg, Cliche, McLeod – Briere, Hamilton, Caron

    Rozhodčí: Charron, Kozari – Cvik, Pancich

    Diváci: 18 613
    bahis siteleri