Boston – Anaheim 2:3 (po pr.) | Buffalo – Arizona 3:4 (po pr.) | NY Islanders – Los Angeles 2:3 (kon.)
Washington – New Jersey 3:2 (po pr.) | Carolina – Pittsburgh 5:2 (kon.) | Ottawa – NY Rangers 1:5 (kon.)
Detroit – San Jose 4:6 (kon.) | Tampa – Nashville 2:3 (kon.) | Toronto – Florida 1:4 (kon.)
Winnipeg – Montreal 5:2 (kon.) | Vancouver – Colorado 1:4 (kon.)
konec
Vancouver Canucks
1:4 (0:0, 0:3, 1:1)
Colorado Avalanche
Pátek 27.03.2015, 03:00 • Rogers Arena, Vancouver • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Tři hvězdy utkání

    1. Jarome Iginla (COL) (1 + 0)
    2. Ryan O'Reilly (COL) (0 + 2)
    3. Yannick Weber (VAN) (1 + 0) (05:34:17)
     
    Československá stopa v utkání

    Radim Vrbata (VAN) (0 + 0, čas na ledě 17:43, 5 střel)
    Jan Hejda (COL) (0 + 0, čas na ledě 18:03, 1 střela)
     
    Máme za sebou duel, ve kterém se zrodil možná trochu překvapivý výsledek. Byli to sice Canucks, kdo k duelu přistoupil v roli mírného favorita, když navíc Vancouver předtím třikrát v řadě vyhrál. Naopak Avalanche chtěl přerušit dny proher. A to se jim také povedlo. V úvodních dvaceti minutách góly nepadly, místo toho ale podívaná přišla ve druhé třetině. Tam se rozhodlo o dnešním vítězi, na startu posledního dějství dokázali Vancouver Canucks zásluhou Yannicka Webera pouze jednou skórovat a snížit. Colorado dnes v Kanadě zaslouženě vítězí a bere oba body do tabulky. Ode mě je to pro dnešek vše, přeji hezký pátek.
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    59:14
    Začala poslední minuta základní hrací doby, s velikou pravděpodobností také celého utkání. Vancouver Canucks už se ani moc před branku Reta Berry netlačí.
    MITCHELL - 1:4
     
    59:00
    Colorado právě vstřelilo branku!
    Už hráli domácí hráči s prázdnou brankou a dokonce se zdálo, že by se mohli okamžitě dostat do útočné třetiny a zkusit s výsledkem ještě něco udělat. Avalanche napoprvé odkrytou klec netrefili, ovšem pak už se nemýlili a čtvrtým zásahem obhajují své dnešní vedení v kanadském městě. JOHN MITCHELL si ještě mohl puk zpracovat na hokejce a v klidu jej poslat od prázdného zařízení. Asistence: Matt Duchene.
     
    58:22
    Eddie Lack zatím ještě zůstává v brance. Ale dá se čekat, že jakmile ho spoluhráči dostanou puk na hokejky, zamíří gólman Canucks na střídačku.
     
    57:52
    Ve vlastním oslabení chtěl ale soupeře překvapit Higgins. Jenže na poslední chvíli se k němu stihli obránci Avalanche vrátit a šanci odvrátit.
     
    57:09
    Nepříjemnost pro Kosatky kousek před koncem základní hrací doby. Canucks jdou totiž do čtyř, Linden Vey (VAN) dostal trest za držení a šance domácích jsou zase menší.
     
    56:15
    Hned po dalším buly u branky Avalanche pálil tvrdě Horvat, přestože jeho rána šla hodně mimo tři červené tyče.
     
    56:02
    Hraje se znovu v plném počtu, ani tahle početní výhoda nekončí gólem Vancouveru. Ještě jedna malá přestávka a pak už nás čeká vyvrcholení klání.
     
    55:20
    Už i hodně smůly mají domácí, Higgins ani Tanev nedokázali dopravit kotouč do skoro z poloviny odkryté svatyně. Ale musíme pochválit i Reta Berru, jenž se hodně rychle přesunuje v brankovišti.
     
    54:48
    Laviny vyhodily puk přes všechny čáry, to je pro ně pochopitelně čas ne prostřídání celé bránící formace. Canucks pak už zpátky v pásmu.
     
    54:15
    Domácí s pukem před brankou, na ledě také v přesilovce podle očekávání Radim Vrbata. Ale zatím se ani jemu nepodařili propasovat další puk za pozorného Reta Berru.
     
    53:53
    Dnes opravdu mnoho vyloučení. Bude pokračovat přesilová hra Vancouver Canucks. Coddy McLeod (COL) inkasuje od hlavního arbitra duelu dvě minuty za podražení.
     
    53:36
    Domácím Kosatkám čas hodně rychle utíká, Duchene se navíc snažil na druhé straně prodrat do šance. Pravda ale je, ž Eddie Lack už si dlouho nesáhl na puk.
     
    52:42
    Hamhuis špatně zpracoval puk na hokejce a v závěru přesilovky ránu nezvládl. Pak sice Vey nadějně unikal po pravém mantinelu, ale byl brzy zastaven jedním z beků Avalanche.

    Martin Schwarz

    Branky a nahrávky: 41. Weber (H. Sedin, Edler) – 24. Iginla (Landeskog, Barrie), 31. Tanguay (Redmond, O'Reilly), 33. Landeskog (Tanguay, O'Reilly), 59. Mitchell (Duchene)


    Vancouver Canucks: Lack – Tanev, Edler, Weber, Hamhuis, Bieksa, Sbisa – Burrows, H. Sedin, D. Sedin – Vrbata, Bonino, Higgins – Dorsett, Vey, Matthias – Hansen, Horvat, Kenins
    Colorado Avalanche: Berra – Barrie, Guenin, Redmond, Hejda, Holden, Stuart – Iginla, Duchene, Mitchell – Tanguay, O'Reilly, Landeskog – Everberg, Cliche, McLeod – Briere, Hamilton, Caron

    Rozhodčí: Lee, Meier – Cvik, Mach

    Diváci: 18 870
    bahis siteleri