Rusko - Česká republika 6:7 (kon.)
konec
Rusko - Česká republika

6:7

Pátek 03.04.2015, 00:30Curling - MS mužů
Předzápasové kurzy
     
    S touto zajímavou informací se s vámi nyní loučím a těším se u další přenosů. Dobrou noc. (03:35:19)
     
    Tak se nakonec jméno postupujícího nyní nedozvíme! Velmi zajímavá situace nakonec nastává a Finsko si to s hráči USA rozdá ve speciálním zápase! Vítěz tohoto duelu pak bude moci vyzvat Švédsko.
     
    Je tu další aktualizace tabulky.

    Ta tak vyřešila všechny hádanky až na jednu. Kdo nakonec postoupí?

    Konečné pořadí:

    1. Norsko 10/1
    2. Kanada 10/1
    3. Švédsko 8/3
    4. Finsko 6/5
    4. USA 6/5
    6. Japonsko 5/6
    7. Švýcarsko 5/6
    8. Číná 4/7
    9. ČR 4/7
    10. Itálie 3/8
    11. Skotsko 3/8
    12. Rusko 2/9
     
    Zatím je jasné, že z prvního místa nakonec postupuje Norsko, to však nic nemění na tom, že se v úvodním kole další části turnaje utká s Kanadou a vítěz toho prestižního duelu poputuje rovnou do finále! Naopak poražený se ještě utká v zápase další šance s vítězem duelu mezi Švédskem a čtvrtým týmem, který stále ještě neznáme.
     
    Stále však nevíme, jaký tým nakonec postupuje dále!

    Tabulka zatím vypadá následovně.
    1. Kanada 10/1
    1. Norsko 10/1
    3. Švédsko 8/3
    4. Finsko 6/5
    4. USA 6/5
    6. Japonsko 5/6
    6. Švýcarsko 5/6
    8. Číná 4/7
    8. ČR 4/7
    10. Skotsko 3/8
    10. Itálie 3/8
    12. Rusko 2/9
     
    Je dobojováno! Naši hráči přece jen protrhávají černou sérii porážek a v úplně posledním představení zde v Kanadě porážejí Rusko po boji 7:6!

    I díky tomuto výsledku tak zůstává reprezentace našeho soupeře na posledním místě v základní části. Naopak náš výběr končí na 9. místě. Avšak určitě to mohlo být lepší, snad za rok.
     
    10.end
    Je to naše reprezentace! Hráči kolem Jiřího Snítila si v úplně posledním endu připisují krádež jednoho bodu a tím pádem porážejí Rusko 7:6!
     
    10.end
    Zbývá dohrát poslední zápas základní část zde v Halifaxu. Kdo se nakonec bude radovat z posledního vítězství?
     
    10.end
    A máme tu další konečné výsledky! Itálie i Švýcarsku v průběhu poslední endu vzdávají své zápasy. Tím pádem Švýcaři po prohře 9:6 od Japonska vypadávají z boje o postup. Naopak Finsko po výhře 7:5 čeká, kam se nakonec v tabulce zařadí.
     
    10.end
    Průběžný stav po 9. endech:
    Japonsko – Švýcarsko 9:6
    Rusko – ČR 6:6
    Finsko – Itálie 7:5

    Konečný stav po 9. endech:

    Švédsko – Skotsko 11:6
     
    9. end
    A naopak boj o medaile se teď velmi vzdálil Švýcarsku! To totiž v tomto endu absolutně nezvládlo tuto situace. Japonsko zahrává tripl a vede 9:6. To pro Švýcaři je už prakticky neřešitelná situace před posledním endem a vypadá to, že postupujícím týmem bude buď USA nebo Finsko.
     
    9. end
    A nyní je tu krádež od Finů! Ti tak před posledním endem vedou již o dva body a uvidíme, jak tento souboj o postup nakonec dopadne!
     
    9. end
    Naopak se neloučí Česká reprezentace! Ta totiž ještě bojuje! Při své výhodě posledního kamene znovu srovnává s Ruskem krok a stav je tak 6:6. Jenže do možná posledního endu mají onu výhodu právě Rusové! Naši musejí udržet alespoň bezbodový end, což se jim již v tomto zápase 2x podařilo.
     
    9. end
    Máme zde první konečný výsledek! Švédsko při své výhodě zahrává triple a dostává se do vedení 11:6. Toto byla pro Skoty před posledním endem prakticky bezvýchodná situace a tak se s tímto turnajem loučí.
     
    8. end
    Zpět v boji jsou alespoň částečně i Švýcaři! Ti sice ještě ve svém zápase nevedou, ale dvojkou s Japonskem srovnávají krok. Následující end při výhodě právě Japonska bude tak velmi důležitý.
     
    8. end
    A Finové jsou zpět v boji o postup! Stejně dobře, jako Rusům se totiž Skandinávcům povedl tento end. Zahrávají také tripl a rázem po dlouhé době v souboji s Itálií o bod vedou. Zajímavé určitě je, že Finsko z osmi endů bodovala pouze 2x a vždy zahrálo triple.
     
    8. end
    Svou výhodu zužitkovali i Skotové, avšak ne tak dobře, jako Rusko. Ti totiž v souboji se Švédskem jedním bodem opět pouze snižují na 6:8 a vypadá to, že Seveřané si již budou vítězství kontrolovat.
     
    8. end
    Tak tohle není dobré! Jako bych to zakřikl, Češi totiž po dobrých endech v tomto naprosto vyhořeli! Dovolili svému soupeři zahrát tripl a najednou tak o bod prohrávají! Teď však bude výhoda na jejich straně.

    Dominik Špringer

    Statistiky
    Sestavy obou týmů:

    Rusko:
    Skip: Evgeny Arkhipov
    Third: Alexander Kozyrev
    Second: Artur Razhabov
    Lead: Anton Kalalb
    Alternate: Alexey Stukalskiy

    Česká republika:
    Skip: Jiří Snítil
    Third: Lukáš Klíma
    Second: Martin Snítil
    Lead: Jindřich Kitzberger
    Náhradník: Samuel Mokriš.
    bahis siteleri