Hokejista Tipsport extraligy sezony 2014/15 M. Ručinský (kon.)
konec
Hokejista Tipsport extraligy sezony 2014/15

M. Ručinský

Pondělí 27.04.2015, 20:00Společenské události
     
    Máme za sebou vyhlášení ankety Hokejista Tipsport extraligy sezony 2014/2015. Hlavní cenu si odnesl útočník Litvínova Martin Ručinský, nad jehož účastí na blížícím se mistrovství světa visí kvůli zranění otazník. Definitivně by se mělo rozhodnout ve středu. Ode mě je to pro dnešek vše, děkuji vám za pozornost a přeji hezký zbytek večera. (21:23:53)
     
    Slavnostní galavečer ukončí hudební skupina Jelen.
     
    "S trenérem řešíme, co uděláme, abychom mistrovskou kocovinu přešli. Asi budeme muset více odpočívat," odtajnil budoucí plány generální manažer Robert Kysela.
     
    Poslední anketou, kterou zbývá vyhlásit, je mistr České republiky. Vítězem play-off 2015 se stal klub HC Verva Litvínov, který ve finále přetlačil Třinec poměrem 4:3 na zápasy. Masarykův pohár přebírají členové týmu generální manažer Robert Kysela, trenér Radim Rulík, brankář Pavel Francouz a útočníci Viktor Hübl a Martin Ručinský.
     
    "Jak jsem říkal několikrát, hokejem jsem žil jen pro Litvínov a pohár. Všichni lidi od vedení klubu až po fanoušky si to zasloužili. Moc děkuju klukům, trenérům a celému klubu za to, že jsme pohár vyhráli," říká Ručinský, jenž vzápětí odpověděl na otázku ohledně jeho účasti na světovém šampionátu. "Moje zdraví není nejlepší. Mluvil jsem o tom s Vláďou Růžičkou, že tomu dáme dva dny. Na MS ale musí hrát hráči, kteří jsou zdraví a mají nejlepší formu. Klukům budu nicméně přát, aby titul získali," nechal se slyšet člen zlaté generace českého hokeje.
     
    Nyní přichází na řadu hřeb večera, čili kategorie Hokejista sezony Tipsport extraligy. Tuto cenu získává útočník Martin Ručinský z týmu HC Verva Litvínov, který režíroval cestu Litvínova za zlatým snem.
     
    Momentálně si od hokeje znovu trochu odpočineme, protože naše uši potěší svým songem zpěvačka Kristina.
     
    Držitelem ceny Václava Paciny pro nejužitečnějšího hráče play-off České pojišťovny se stal brankář Pavel Francouz z týmu HC Verva Litvínov, který současně ovládl veškeré brankářské statistiky ve vyřazovacích bojích. "Rčení, že kdo se vrací, nevěří gólmanovi, se v Litvínově tradovalo dřív. Jsem rád, že se tento trend změnil i díky příchodu nových trenérů," řekl s úsměvem sympatický gólman.
     
    Po trochu smutném intermezzu se opět vracíme k našim kategoriím. Nejproduktivnějším hráčem základní části se stal Viktor Hübl z klubu HC Verva Litvínov, jenž zaknihoval 58 bodů za 21 branek a 37 asistencí. "Kluci se mi pořád smáli, že jsem pořád dával góly do prázdné branky, tak jsem ten poslední nechal Frantovi Lukešovi," vrací se k poslední brance letošního play-off.
     
    Moderátoři večera rovněž nezapomněli zmínit některé hokejové legendy, které nás v nedávné době opustily. Tím posledním, kdo odešel do hokejového nebe, byl Jaroslav Holík.
     
    "Myslím si, že jsem klidný gólman," přiznává Čiliak, jenž vzápětí dodává: "Byl jsem v nominaci slovenského týmu na nadcházející světový šampionát, ale z rodinných důvodů jsem nakonec musel odmítnout," přiznává.
     
    Další kategorií, která bude dnes večer vyhlášena, je Zlatá helma Sencor, v níž se hodnotí nejhezčí akce sezony. Vítězem této ankety je brankář Marek Čiliak z Komety Brno, který doslova ukradl jasný gól Kamilu Pirošovi.
     
    Cenu z rukou viceprezidenta ČSLH Miloslava Šeby přebírají prezident klubu Ján Moder a kapitán Rostislav Klesla. "Areál kolem nové Werk Areny ještě není dokončený, protože jsme začali s výstavbou tréninkové haly," odpověděl na otázku ohledně komplexu u nové haly Moder.
     
    Nyní bude vyhlášen vítěz základní části. Držitelem Poháru prezidenta Českého svazu ledního hokeje je klub HC Oceláři Třinec, jenž během základní části nasbíral 107 bodů.
     
    Následuje kategorie Vítěz Radegast indexu, kde jsou hlavními prvky hity, zblokované střely a statistika +/-. Tuto anketu ovládl obránce Jiří Vašíček z Hradce Králové. "Když střílí Petr Sýkora, tak do rány nejdu, nejsem magor," směje se sympatický bek.
     
    "Sezona nebyla jednoduchá. Od začátku jsme se plácali kolem desátého místa a odstup týmů, které byly za námi, nebyl moc velký. Do poslední chvíle jsme bojovali o to, abychom nespadli do baráže, což se nám naštěstí povedlo," uvedl karlovarský brankář Závorka.
     
    Po písničce se opět vracíme k vyhlašování kategorií. Další v pořadí je Nejlepší hráč utkání. Nejčastěji byl mužem zápasu vyhlášen brankář Tomáš Závorka z mužstva HC Energie Karlovy Vary.
     
    Na pódium se opět dostává hudební skupina Jelen.
     
    Nejlepším střelcem základní části letošní sezony se stal Erik Hrňa z klubu HC Oceláři Třinec, který se trefil celkem šestadvacetkrát. "V play-off se mi nedařilo v Litvínově, naopak stadion, kde se mi vždycky dařilo, bylo na Slavii," prozradil Hrňa.

    Michal Šandor

    Výsledky ankety Hokejista Tipsport extraligy sezony 2014/2015:


    Mistr České republiky: HC Verva Litvínov


    Hokejista sezony: Martin Ručinský (HC Verva Litvínov)


    Nejlepší hráč play-off - Cena Václava Paciny: Pavel Francouz (HC Verva Litvínov)


    Nejproduktivnější hráč: Viktor Hübl (HC Verva Litvínov)


    Zlatá helma Sencor (nejhezčí akce): Marek Čiliak (HC Kometa Brno)


    Vítěz základní části - Pohár prezidenta ČSLH: HC Oceláři Třinec


    Radegast index: Jiří Vašíček (Mountfield Hradec Králové)


    Nejlepší hráč utkání: Tomáš Závorka (HC Energie Karlovy Vary)


    Nejlepší střelec: Erik Hrňa (HC Oceláři Třinec)


    Nejlepší obránce: Adam Polášek (HC Sparta Praha)


    Nejlepší brankář: Pavel Francouz (HC Verva Litvínov)


    Nejlepší trenér: Radim Rulík (HC Verva Litvínov)


    Nejlepší rozhodčí: Miroslav Lhotský


    Nejlepší nováček: Martin Réway (HC Sparta Praha)


    Nejslušnější hráč: Erik Hrňa (HC Oceláři Třinec)


    Cena hokejových fanoušků: Michal Kempný (HC Kometa Brno)


    Vítěz 1. ligy: Piráti Chomutov
    bahis siteleri