Lotyšsko – Česko 1:3 (kon.) | Francie – Česko 1:2 (po pr.)
po prodl.
Francie
1:2 (0:0, 1:1 – 0:1)
Česko
Neděle 21.06.2015, 23:40 • Estadio Cubierto del Club Provincial, Rosario • Mistrovství světa v inline hokeji • Finále
Partner:
     
    Na ploše se už všechno pomalu schyluje k závěrečnému ceremoniálu, za chvíli se ponoříme do víru oslav. A to už je ta pravá chvíle, abych se s vámi na Onlajnech rozloučil. Rád bych vám poděkoval za pozornost a za přízeň, kterou jste nám v posledních dvou týdnech věnovali. Bez podpory bychom ani na jeden úspěch nedosáhli.

    Byla pro mě neuvěřitelná čest doprovázet vás cestou našich tří reprezentací šampionátem daleko od domova. Věřím, že jste si tenhle zážitek dokázali vychutnat i ze svých domovů. Společně s výpravou dorazíme na pražské letiště v úterý ve 21 hodin, české hokejisty určitě můžete přijít přivítat.

    Všem vám přeju do České republiky naposledy krásnou ZLATOU noc z argentinského Rosaria! (01:09:49)
     
    Čeští sportovci si zaslouží obrovskou poklonu za to, co tady předvedli. Až se jim řekne Rosario 2015, všichni si budou připomínat krásné momenty a dominanci nad celým světem.
     
    Opravdu jedna velká pohádka. Už jsem za poslední dva týdny vypotřeboval hodně slov, a tak moc nevím, co vám mám říci. Z argentinského Rosaria si už přivezli zlaté medaile naši junioři a ženy, teď to zvládli i muži. Nenašli jsme tady ani jednoho přemožitele.
     
    Konec zápasu.
     
    43:42
    Česko právě vstřelilo branku!
    NEUVĚŘITELNÉ, DOTKLI JSME SE HOKEJOVÉHO NEBE!!!!! Po ose Šimo – Loskot – PATRIK ŠEBEK přišla nádherná kombinace do prázdné brány a čeští inline hokejisté se stávájí mistry světa organizace FIRS pro rok 2015! Předtím už vyhráli naši veteráni, junioři a ženy, a tak se stáváme absolutními vládci světového inline hokeje pro tento rok – 1:2 po prodloužení! Asistence: Marek Loskot, Michal Šimo.
     
    43:09
    Michalu Šimovi střela nesedla a Francouzi ušetřili čas. Náš první útok zůstává.
     
    42:46
    Marek Loskot zakončoval z ostrého úhlu, Salleyova vyrážečka byla na svém místě. Nové buly.
     
    42:28
    Bylo to trochu bago, ale teď už se vylučuje. Jeremy Lapresa (FRA) – 2 minuty za držení protihráče. Naše první přesilovka zápasu může být i poslední, jdeme to rozhodnout!
     
    41:57
    Joo! Paráda! Budeme hrát přesilovku, teď máme ponechanou výhodu!
     
    41:29
    Obrovskou bitvu o kotouč za českou brankou naši hokejisté zvládli, ale v útoku o puk zase rychle přišli.
     
    41:04
    Benjamin Tijou pronikl až za záda české obrany, ale naštěstí měl zakončení přes ruku! A když si chtěl puk přehodit, uklouzl. Naštěstí. Tohle hodně zavánělo.
     
    40:29
    Tak nastavený čas se podle všeho hraje na deset minut, klasicky čtyři na čtyři. Češi teď museli zblokovat nebezpečný projektil Ladonneho.
     
    40:01
    Začalo prodloužení.
     
    Prodloužení bude trvat deset či dvacet minut, aktuálně vám to nejsem schopen říci. Poté by následovaly samostatné nájezdy.
     
    Rozhodne jeden moment, jedna chyba. Ale abych se vám přiznal, nejsem nervózní. A pište si, že ani naši hokejisté. Pozitivní nálada je celý týden z týmu znát na každém kroku, a co je teď hlavní – posledních dvacet minut byla znát i na ploše.
     
    Finále světového šampionátu jde do prodloužení! Ve druhém poločase jsme se o poznání zvedli a byli na ploše lepším týmem. Francouzi se pak sice z ojedinělé šance dostali do vedení, ale Jakub Cik ještě včas vyrovnal. A k rozhodnutí nám chybělo rozhodně méně než soupeřům.
     
    40:00
    Druhý poločas skončil.
     
    39:38
    Ale puk je u Francouzů.
     
    39:30
    Tak jdeme na to. Vhazuje se uprostřed hřiště.

    Martin Voltr

    Branky a nahrávky: 31. Gabillet (Masson) – 34. Cik (Rubeš), 44. P. Šebek (Loskot, Šimo)


    Francie: Salley (De Preval) – Ladonne, Rage, Ostre, Langlois, B. Tijou, Couraud, G. Tijou, Gabillet, Crignier, Mogniat Duclos, Fontanille, Masson, Lapresa.
    Česko: Brabec (Vich) – P. Šebek, Strýček "C", Šimo, Loskot – Sem, Bernad, Cik, D. Šebek – L. Novák, Kameš, J. Novák, Rubeš. Trenér: Martin Tvrzník.
    bahis siteleri