5. ročník turnaje (2. den) (kon.)
konec
5. ročník turnaje (2. den)

Sobota 22.08.2015, 08:00Wallachian Puck
     
    Já se s Vámi pro dnešek loučím a přeji hezký zbytek sobotního večera. (18:09:32)
     
    10.záp
    Riga potvrdila roli favorita. Zvítězila a uhájila naději na zisk bronzových medailí. Tým Trenčína v případě vítězství nad Přerovem nemusí skončit poslední.

    HK Dukla Trenčín – HS Dinamo Riga 0:4 (0:3)
    Branky a asistence: 1. Karkls, 2. Zile (Andersons), 13. Vasin, 25. Turiščevs (Ramanis)
     
    10.záp
    Riga diktuje od začátku tempo hry a vede proti Trenčínu už 3:0. Duklu Trenčín navíc oslabil Dominick Olle, který dostal za sekání tříminutový trest a do konce utkání.
     
    10.záp
    Poslední utkání druhého hracího dne nabídne souboj zahraničních týmů. Slovenský Trenčín vyzve lotyšskou Rigu.
     
    9.záp
    Je konec, konec utkání, které Opava uhájila nejtěsnějším možným rozdílem. Fotbalový výsledek nakopl Slezany k celkovému prvenství, s počtem devíti bodů po druhém hracím dni jsou s domácím Vsetínem největšími kandidáty na zisk zlatých medailí.

    HC Slezan Opava – SK Horácká Slavia Třebíč 1:0 (1:0)
    Branky a asistence: 3. Hradil (Kosina).
     
    9.záp
    Nyní je v proudu utkání, které může mít hlavní slovo v boji o titul. Opava s Třebíčí má stejný počet bodů, přičemž vítězný vzájemný duel by pro radujícího ho se mohl znamenat pozdější celkový triumf. Blíž k němu má v osmé minutě první poloviny Slezan, který vede po gólu Hradila.
     
    8.záp
    Přetahovaná je u konce a šťastnější jsou hosté ze Slovenska, kteří dnes prožili den jako na houpačce, ovšem díky této výhře vrátili sami sobě naději na zisk medaile, naopak Zubři si to s Trenčínem rozdají o předposlední místo. Nutno podotknout, že prohry žluto-modrých vždy byly velice těsné. Ale takový už je sport.

    HK Ružinov Bratislava – HC ZUBR Přerov 5:4 (3:1)
    Branky a asistence: 3. Čajkovič, 10. Petrik, 12. Baran (TS), 24. Cisár, 27. Baran (Petrik, Melikant) – 4. Hlávka (Koblížek, Tomeček), 17. Tomeček, 26. Hlávka (Buršík, Tomeček), 28. Tomeček (Buršík, Hlávka).
     
    8.záp
    Utkání je velice vyrovnané, hráči Ružinova sice drží vedení 3:2, ale přerovští mají víc a víc příležitostí ke srovnání. Jednou netrefil prázdnou branku Hlávka, podruhé byl skvěle vychytán Friedlem útočník Tomeček.
     
    8.záp
    V utkání mužstev, které hrají o naději zachovat si šanci na bronzové medaile prozatím nemáme vedoucí mužstvo. Skóre otevřela bratislavská flotila od Dunaje zásluhou lehké střely Čajkoviče, která k překvapení všech v čele s přerovským brankářem doputovala až do sítě. Jenže Hanáci z ojedinělé akce vyrovnali po trefě klíčového hráče Hlávky.
     
    7.záp
    O tom, že každý rok je v útlejším mládí důležitý, teď dokázal výsledek mladíků z Trenčína a domácího Vsetína. Nejmladší tým na turnaji dokázal s favoritem držet krok po celé utkání a prohrál 2:4. Valaši naopak potvrdili titulové ambice.

    VHK Vsetín – HK Dukla Trenčín 4:2 (2:0)
    Branky a asistence: 10. Stodůlka, 13. Juráň, 16. Stodůlka, 20. Stodůlka (Mošnička) – 16. Porubský, 28. Zverbík (Porubský, Dušák).
     
    7. záp
    Kdo by to byl řekl, že se nejmladší tým na turnaji vytáhne zrovna na jednoho z aspiranta na triumf – domácí Vsetín. Dukla vstřelila branku a za stavu 1:3 se snaží o snížení na rozdíl jediné trefy.
     
    7.záp
    Mladíci z Trenčína mají nyní před sebou velké a těžké sousto v podobě domácího Vsetína. Valaši ovšem tuhou obranu nemohli překonat až do deváté minuty, kdy se prosadil Stodůlka. Dukla mohla hned nato vyrovnat, to by ovšem musel Honzek propasírovat svůj únik mezi Křenkovy betony.
     
    6.záp
    Skončil nám prozatím nejlepší zápas sobotního hracího dne. Utkání plné zvratů, zajímavých akcí, mnoha vyloučení vyvrcholilo hektickou koncovkou, ve které zkoušel tým z Poruby power-play, leč neúspěšně. Rázem tu tedy máme nového kandidáta na celkové prvenství. Třebíč se vyrovnala po čtyřech utkáních Vsetínu i Opavě, přičemž oba největší soky v boji o titul má ještě před sebou.

    SK HS Třebíč – HC RT Torax Poruba 3:2 (2:1)
    Branky a asistence: 11. Kuba, 15. Horký (Topol), 25. Topol (Krotký) – 10. Macius (Kural), 18. Skála.
     
    6. záp
    Přesně v polovině je utkání mezi Porubou a Třebíčí. Ostravané šli sice do vedení, jenže hned za šestnáct sekund vyrovnal třebíčský Kuba, aby jeho parťák Horký vteřinu před sirénou prozatím strhl vedení na stranu Horáků.
     
    5.záp
    Opava odpověděla na vsetínskou hozenou rukavicí větou hodnou zkušených týmů a nakonec si i přes potíže s Rigou poradila. Dinamo tak nejspíš definitivně přišlo o možnost slavit triumf na turnaji. Další utkání sehrají týmy Poruby a Třebíče.

    HS Dinamo Riga – HC Slezan Opava 1:4 (0:1)
    Branky a asistence: 17. Zile (Andersons, Bikše) – 13. Fišara, 20. Vehovský (Fišara), 23. Hradil, 29. Vehovský (J. Kalužík).
     
    5.záp
    Hned v úvodu druhé půle za mocné radosti na ledě i v hledišti vyrovnává po přihrávce od Andersonse Francis Gavars. Riga – Opava 1:1.
     
    5.záp
    Probíhá nám páté utkání a je dost možné, že se v tomhle střetnutí prohánějí na ledě budoucí vítězové turnaje. Dinamo Riga k tomu má ovšem dál, jelikož už na kontě prohru má a případný neúspěch proti opavskému Slezanu bude nejspíš znamenat tabu na podstavec pro nejlepšího. Naopak Opava chce odpovědět na drtivé vítězství Vsetína a prozatím se jí to daří. Po první půli zásluhou branky svého kapitána Viktora Fišary 1:0.
     
    4.záp
    Vsetín udělal rázný krok za ziskem celkově třetího triumfu na Wallachian Pucku, když počítáme i dvě vítězství ročníku 2000. Ružinov tak nepotvrdil ranní překvapení a po vítězství nad Dinamem Riga tak přišlo těžké vystřízlivění. Bratislavští si výrazně přitížili cestu k medailím, která je nyní spíše v nedohlednu.

    VHK Vsetín – HK Ružinov Bratislava 7:2 (4:0)
    Branky a asistence: 5. Juráň, 5. Turek, 8. Dědek, 14. Turek, 18. Antolák (Stupka), 19. Kovář (Mošnička), 30. Mošnička (Dědek) – 25. Cisár, 27. Baran.

    Dominik Tobola

    bahis siteleri