Stuttgart – Frankfurt 1:4 (kon.) | Augsburg – Ingolstadt 0:1 (kon.) | Kolín nad Rýnem – Hamburg 2:1 (kon.)
Mohuč – Hannover 3:0 (kon.) | Darmstadt – Hoffenheim 0:0 (kon.) | Bayern – Leverkusen 3:0 (kon.)
konec
SV Darmstadt 98
0:0 (0:0)
TSG 1899 Hoffenheim
Sobota 29.08.2015, 15:30 • Merck-Stadion am Böllenfalltor (Darmstadt) • Německá Bundesliga • 3. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Je konec! Nováček Bundesligy, SV Darmstadt 98, navazuje na dobré výkony v úvodních dvou kolech a i ve třetím kole boduje! Doma remízoval s TSG 1899 Hoffenheim 0:0!

    První poločas bohužel nenabídl žádnou ofenzivní podívanou, která by nás zvedala ze sedaček. Favorit utkání, Hoffenheim, začal velmi aktivně, nicméně první střelu na branku Mathenii vyslal až ve 13. minutě, když pálil těsně mimo Mark Uth. Velký rozruch vzdubil také zákrok Utha, který poslal k zemi Niemeyera! Závěrečnou šanci měl Darmstadt, když Konstantin Rausch zahrával standardní situaci skoro z hranice vápna. Jeho pokus však zablokovala obrana Hoffenheimu!

    Ve druhém poločasu byl daleko aktivnější hostující Hoffenheim a troufám si říci, že si výhru zasloužil. Pořádné šance však přišly až v závěru! V 73. minutě měl Kurányi první velkou přáležitost, nicméně Matheniu nepřekonal. O jedenáct minut později dostal Kevin Kurányi další míč na zadní tyč, ani v tomto případě však zkušený útočník nedokázal dostat míč do branky! V nastavení odvedl skvělou práci Schmid, který poslal míč pod sebe na Kurányiho. Ani v tomto případě to však gólem neskončilo, neboť z brankové čáry dostal míč Caldirola. Na druhé straně mohl rozhodnout Sandro Wagner, nicméně výborný zákrok předvedl Baumann!

    Pavel Kadeřábek odvedl v dnešním zápase velmi slušný výkon, nicméně je stále vidět, že si na rychlost a kvalitu Bundesligy teprve zvyká. Pavel Vrba však může být s formou českého obránce spokojený!

    To je z mé strany vše a u dalšího textového přenosu se těším brzy nashledanou! (17:30:07)
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Následného rohového kopu se ujal Konstantin Rausch, jehož centr však nebyl příliš přesný a obrana Hoffenheimu centr odvrátila. Do vápna však vrátil míč Rosenthal, na který si naběhl Jungwirth. Německý útočník však zahrál rukou!
    90+2. Sandro Wagner mohl rozhodnout, nicméně jeho střelu vyrazil Baumann
     
    90+2
    Darmstadt se po delší době dostal na útočnou polovinu a hned z toho bylo nebezpečí pro branku Olivera Baumanna! Ve vápně se uvolnil Sandro Wagner, který vyslal skvělou střelu na zadní tyč! Oliver Baumann však střelu vyrazil na rohový kop a zachránil Hoffenheim!
    90+1. Kevin Kurányi neproměnil ani třetí velkou šanci v tomto zápase!
     
    90+1
    Neuvěřitelné! Výbornou přihrávku za obranou dostal Jonathan Schmid, který nešel do zakončení a poslal míč po sebe, kam si naběhl Kevin Kurányi. Zkušený útočník poslal pomalou střelu, která prošla pod tělem Mathenii a směřovala do branky! Míč však z brankové čáry vykopl italský stoper Caldirola!
     
    90
    Následně se do zakončení dostal i Kevin Volland, nicméně v tomto případě se jednalo o nepřipravenou pozici. Střela německého útočníka mířila těsně vedle levé tyče. Mathenia však ve skluzu situaci kontroloval!
    89. Střídající Jonathan Schmid svou velkou šanci neproměnil
     
    89
    Další velká příležitost hostujícího Hoffenheimu! Střídající Jonathan Schmid se mohl stát hrdinou Hoffenheimu, nicméně svou střelu poslal pouze do připraveného Mathenii! Hoffenheim však i nadále pokračuje v tlaku!
     
    88
    Na pravé straně dostal hodně prostoru Pavel Kadeřábek, který poslal zajímavý centr do vápna. Problém byl, že žádný z hráčů Hoffenheimu na centr českého obránce nenaběhl. U míče je tak obrana Darmstadtu.
     
    87
    Domácí tým provádí poslední střídání v tomto zápase! Dominik Stroh-Engel dnes nepředvedl ideální výkon, což jistě cítí i kouč Dirk Schuster. Na jeho místo přichází na poslední minutky Sandro Wagner.
     
    86
    Kevin Volland se dokázal uvolnit na pravé straně a postupoval do středu. Následně poslal míč na pravou stranu, kam si nabíhal Eduardo Vargas. Jeho přihrávku však poslal do zámezí ve skluzu Garics.
     
    85
    Hoffenheim zatím zvládá závěr utkání na jedničku, jen ta branka chybí! Eduardo Vargas se dostal na hranici vápna k míči a krásným lobem se pokoušel dostat míč na Schmida. Francouzský záložník si jej však nedokázal zpracovat.
     
    84
    Francouzský středopolař Jonathan Schmid dostal ve středu hřiště opravdu hodně prostoru a pokoušel se dostat míč do vápna na Kevina Vollanda. Před německým útočníkem však přihrávku vypíchl stoper Sulu.
     
    83
    Darmstadt provádí své druhé střídání v tomto utkání. Kouč Dirk Schuster posílá ze hry středopolaře Petera Niemeyera, kterého na trávníku nahrazuje Florina Jungwirth.
    82. Kurányi neproměnil ani další velkou šanci!

    Jan Havlovic

    Branky:

    Karty:   25. Niemeyer (DAM), 54. Gondorf (DAM), 61. Garics (DAM) – 14. Zuber (HOF), 25. Uth (HOF)


    SV Darmstadt 98: Mathenia – Garics, Sulu (C), Caldirola, Holland – Heller, Niemeyer (83. Jungwirth), Gondorf, Rausch – Sailer (76. Rosenthal) – Stroh-Engel (87. Wagner).
    Náhradníci: Platins – Vrančić, Rosenthal, Kempe, Wagner, J. Díaz, Jungwirth.

    TSG 1899 Hoffenheim: Baumann – Kadeřábek, Schär, Süle, Kim Džin-Su – Uth (76. E. Vargas), Schwegler (C) (68. Rudy), Polanski – Zuber (67. Schmid) – Kurányi, Volland.
    Náhradníci: Grahl – Bičakčić, Rudy, E. Vargas, Schmid, Strobl, Toljan.

    Rozhodčí: Fritz – Schaal, Pelgrim (vš. Německo)

    Diváci: 17 000
    thejrc.org