Lotyšsko – Kazachstán 0:1 (kon.) | Nizozemsko – Česko 2:3 (kon.) | Turecko – Island 1:0 (kon.)
Belgie – Izrael 3:1 (kon.) | Kypr – Bosna 2:3 (kon.) | Wales – Andorra 2:0 (kon.)
Bulharsko – Ázerbájdžán 2:0 (kon.) | Itálie – Norsko 2:1 (kon.) | Malta – Chorvatsko 0:1 (kon.)
konec
Nizozemsko
2:3 (0:2)
Česko
Úterý 13.10.2015, 20:45 • Amsterdam Arena, Amsterdam (Nizozemsko) • Kvalifikace ME
Předzápasové kurzy
     
    Češi rozehráli dnešní duel fantasticky, když již v pětatřicáté minutě vedli díky trefám Pavla Kadeřábka a Josefa Šurala 2:0, situaci poté svěřencům Pavla Vrby zkomplikoval Marek Suchý, kterému utekl Depay a basilejský stoper poté hasil situaci pouze za cenu červené karty.

    To už Holanďané posílali na hřiště jednoho čerstvého útočníka za druhým, přesto sami inkasovali. To když van Persie nasměroval hlavičku za záda vlastního brankáře Zoeta a ten lovil míč ze své sítě potřetí. V závěrečných dvaceti minutách Nizozemci zápas zdramatizovali trefami Huntelaara a van Persieho, vyrovnat už ale nedokázali.

    Holanďané tak poprvé od roku 1984 budou na evropském šampionátu chybět a to ze skupiny A nakonec postupují tři celky! Neboť Kazachstán zvítězil v Lotyšsku 1:0, což posunulo Lotyše na poslední pozici ve skupině, Turecko zdolalo Island rovněž 1:0 brankou Selcuka Inana v 89. minutě a protože se Turkům nepočítají dvě remízy s posledním Lotyšskem, stávají se nejlepším celkem z třetích míst a rovněž postupují přímo na evropský šampionát! (22:48:10)
     
    Čeští fotbalisté si povezou z Amsterdamu nesmírně cenné vítězství! Slabý výkon z domácího utkání s Tureckem napravili tím nejlepším způsobem, když poráží Holanďany na jejich vlastním hřišti 3:2 v utkání plném mnoha zajímavých momentů!
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Čech zaváhal při vyběhnutí z branky a Holanďané poté marně atakovali poloodkrytou svatyni českého celku.
     
    90+2
    Gebre Selassie přibrzdil rozběhnutého Lense a je také potrestán žlutým kartónkem.
     
    90+1
    Po Teteho nákopu na hranici pokutového území si van Persie pomohl přistrčením Procházky, což neuniklo Skominově pozornosti.
     
    90
    K dnešním devadesáti rozhodčí Skomina přidává tři nastavené minuty.
     
    89
    I další souboj s Depayem Kadeřábek vyhrál, to když srazil centr nizozemského křídelníka do zámezí.
     
    88
    Wesley Sneijder je žlutě napomenut za svůj ostrý zákrok na Kalase.
     
    87
    O chvíli později vtrhl do pokutového území Skalák, nakonec ale svoji zprvu nadějnou akci zakončil ztrátou míče u tyče nizozemské branky.
     
    86
    Škoda se dokázal na pravém křídle prosmýknout kolem Blinda, připravit střeleckou pozici pro Kalase, jenž ve veliké příležitosti prudkou ránou těsně míjí!
     
    86
    Poslední střídání českého celku, Plašila nahradí Milan Škoda.
     
    84
    Van Persie upadl v pokutovém území po střetu s Procházkou, penaltu si ale nevymodlil a naopak jej Skomina trestá žlutou kartou za simulování.
    83. Robin van Persie - 2:3
     
    83
    Nizozemsko právě vstřelilo branku!
    Dlouhý nákop brankáře Zoeta Pavelka prodloužil za sebe, Bas Dost připravil střeleckou pozici pro ROBINA VAN PERSIEHO, jenž se dokázal prosadit kolem Procházky, prostřelit Petra Čecha a prosadit se také do té správné branky z domácího pohledu!
     
    83
    Na následný rohový kop si do pokutového území naběhli pouze Kalas s Kadeřábkem a tak není divu, že se centr na druhého jmenovaného neujal.
     
    82
    Skalák svým průnikem po levém křídle vytěžil rohový kop, což je naprosté maximum vzhledem k takřka až nulové podpoře od spoluhráčů.
     
    80
    Depayovi se dnes vůbec nedaří, ani další z jeho centrů nepatřil do kategorie kvalitních. Významnou roli v jeho nevýrazném výkonu má výborně hrající Pavel Kadeřábek.
     
    79
    Lens složil Gebre Selassieho zápasnickým chvatem, Češi mohou rozehrávat z vlastní poloviny.

    Tomáš Kohlmann

    Branky: 70. Huntelaar (Sneijder), 83. van Persie (Dost) – 24. Kadeřábek (Skalák), 35. Josef Šural (Necid), 66. van Persie (vla.)

    Karty:   21. Huntelaar (NED), 30. Blind (NED), 84. van Persie (NED), 88. Sneijder (NED) – 41. Skalák (CZE), 90+2. Gebre Selassie (CZE)   43. Suchý (CZE)


    Držení míče: 56 % : 44 %.
    Střely na branku: 6:3. Střely mimo: 7:7. Rohy: 6:5. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 16:13.
    Nizozemsko: Zoet – Tete, Bruma, van Dijk (64. Dost), Riedewald (39. van Persie) – Wijnaldum, Blind, Sneijder (C) – El Ghazi (69. Lens), Huntelaar, Depay.
    Náhradníci: Vermeer, Stekelenburg – Anita, van der Wiel, Kongolo, Rekik, Bazoer, Afellay, Elia, Lens, Dost, van Persie.

    Česko: Čech (C) – Kadeřábek, Suchý, M. Kadlec, Gebre Selassie – Pavelka, Darida – Skalák, Plašil (86. Milan Škoda), Josef Šural (71. Kalas) – Necid (46. Procházka).
    Náhradníci: Koubek, Vaclík – Procházka, Kalas, Novák, Frýdek, Kopic, Petržela, Krejčí, Milan Škoda.

    Rozhodčí: Skomina – Prapotnik, Vukan (vš. Slovinsko)
    bahis siteleri