TK k 19. ročníku Tipsport ligy (kon.)
konec
Tisková konference k 19. ročník Tipsport ligy

Čtvrtek 26.11.2015, 14:30Tiskové konference
     
    15:16
    Oficiální část tiskové konference skončila. Děkuji za pozornost a přeji příjemný zbytek dne. (15:16:32)
     
    Petr Švancara: Pamatuji si, když jsme hráli první zápasy, tak nám volali i známí, že by si chtěli vsadit. Já jsem jim říkal, že máme za sebou teprve týden přípravy v lese a ani proti týmům z druhé ligy nejsme favority.
     
    Petr Švancara: Ve Zbrojovce se na Tipsport ligu těší určitě každý. Záleží na tom, jak hráči budou připraveni ze zimy. Co mám zprávy od fanoušků Brna, vím, že se na zápasy chystají ve velkém počtu. Doufám, že se do Prahy podíváme na finále.
     
    Televizní přenosy nejsou zatím přesně dány. S Českou televizí probíhají jednání, s největší pravděpodobností bude několik zápasů v televizi. V tuto chvíli bylo z rozpisu vybráno pět šest utkání, která jsou nejatraktivnější. Teď se jedná, do jaké míry to zapadne do programového schématu a které zápasy budou přímým přenosem a které budou ze záznamu. Na tiskové konferenci 6. ledna bude vše upřesněno.
     
    Petr Švancara: Hřiště ve Vyškově je tak nové, že jsem se na něj ještě ani nestihl podívat. Vím, že čím delší je umělá tráva, tím je to pro hráče lepší. Myslím si, že nepříjemná byla na Slavii, kde když zasněžilo, nehrálo se dobře. Jestli je ve Vyškově úplně nová tráva, je to jenom dobře.
     
    Petr Švancara: Sám jsem na sebe zvědavý, jak to natipuji.
     
    Petr Švancara: Co se týče umělé trávy, mně se to moc líbí. Tím, že se hraje takhle brzy, hráči jsou rádi, že nemusí běhat někde po lesích a zápas je pro ně dobrým zpestřením přípravy. Mně se turnaj vždycky moc líbil, o to míň jsem musel běhat a zahrál jsem si zápasy. Proto jsem nabídku přijal.
     
    Petr Švancara: Myslím si, že i konfrontace Bohemky s Vyšehradem bude mít slušnou návštěvnost, také určitě Zbrojovka s Opavou, totéž platí o Zlínu s Olomoucí. Vyškovská skupina je pro mě nejzajímavější, protože to mám nejblíž, ale co se tipů týče, musím nad tím dumat. Opravdu tady není favorit a ty prvoligové týmy mají kádry širší a co si pamatuji, tak hráči často odehrají jen poločas a buď se ukážou, nebo ne.
     
    Petr Švancara: Já to s nimi myslím v dobrém, ale nevychází mi to. Z 19. ročníků Tipsport ligy jsem se deseti zúčastnil, moc vyložených favoritů tam letos není. Spíš se hraje útočně, tolik se netaktizuje. Myslím, že jsem byl jednou dokonce nejlepší střelec, takže na to rád vzpomínám. Asi papírově největší favorit je Mladá Boleslav. Kdo to v předchozích letech vyhrál nebo se dostal do finále, určitě nebyl na začátku největším favoritem. Co se týče mých tipů, budu nad tím dlouho přemýšlet a nebudu střílet. Budou tam super souboje, třeba Hradec proti Pardubicím.
     
    Petr Švancara: Musím na sebe říct, že jsem hodně špatný sázkař. I z důvodu toho, že se sportem spolupracuji celý rok ohledně tipů pro Tipsport fórum, kde se mi hodně nedaří. Tam jsou na mě hodně naštvaní, ale berou mě s respektem, takže mi nedávají takovou sodu.
     
    Aleš Kolář: Termíny utkání jsou předběžné, potvrdíme je na tiskové konferenci 6. ledna.
     
    Aleš Kolář: Letos se účastníci těžko skládali kvůli termínové listině, protože se začíná už 13. února. První, kdo jasně odmítl, byl Jablonec, který má výhodné podmínky na dvou soustředěních v zahraničí. Tradiční účastníci jako Dukla a další odmítli kvůli brzkému startu ligy. Jednali jsme ještě se slovenským Trenčínem, jenž program posunutý nemá, ale pro ně je zase Tipsport liga příliš brzo.
     
    Aleš Kolář: I pro Vyškov je to obrovské lákadlo, protože oni mají málo příležitostí vidět prvoligové kluby, takže to splní i efekt, že soutěž nabídneme Tipsport ligu i divákům z menšího města.
     
    Aleš Kolář: Vyškov jsme vybrali proto, že tam mají novou kvalitní trávu. Naštěstí pro nás nebyl problém zajistit hrací plochy. Nám jde i o to, aby byly zajištěné šatny. Týmům z nejvyšší soutěže naštěstí ani obyčejné podmínky nedělají problém, ale jde jim především o kvalitu a rozměry hrací plochy.
     
    Aleš Kolář: Z Brozan se zápasy Final Four přesouvají na Vyšehrad. Ještě jsem neřekl jednu věc. Může se stát, že kdyby Ostrava ve skupině D skončil na druhém místě a ve skupině C na druhém místě Opava, nebudou po dohodě obou týmů hrát proti sobě. Chceme předejít potížím, která obě mužstva mají s fanoušky.
     
    Aleš Kolář: Co se týče změn umístění, za každý získaný bod v základní skupině obdrží finanční částku pět tisíc korun. Ve Final Four obdrží tým za každý získaný bod 22 tisíc korun. Za vítězný penaltový rozstřel získá celek deset tisíc korun.
     
    Aleš Kolář: Informační systém zůstává stejný jako loni. Bezprostředně po utkání půjde informace na ČTK, aktuální zpravodajství budou na stránkách tipsport-liga.cz, jež budou pravidelně aktualizovány.
     
    Aleš Kolář: Pořadí ve skupině určuje při shodě bodů brankový rozdíl. Poté větší počet vstřelených branek, poté vzájemné utkání a jako poslední los.
     
    Aleš Kolář: Dříve jsme prováděli evidenci ŽK a ČK. Všechna udělení ČK ve všech utkáních řeší Disciplinární komise FAČR.
    HOSTÉ TISKOVÉ KONFERENCE

    Aleš Kolář, ředitel Tipsport ligy
    Svatopluk Malina, technický ředitel
    Lubomír Ježek, ředitel komunikace společnosti Tipsport
    Petr Švancara, oficiální patron Tipsport ligy a bývalý prvoligový útočník
    bahis siteleri