NY Islanders – Dallas 6:5 (kon.) | Florida – Minnesota 2:1 (kon.) | Chicago – Ottawa 3:0 (kon.)
Anaheim – Winnipeg 4:1 (kon.)
konec
Chicago Blackhawks
3:0 (0:0, 1:0, 2:0)
Ottawa Senators
Pondělí 04.01.2016, 01:00 • United Center, Chicago • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    S konstatováním, že dnešní utkání v United Center sledovalo 22 016 diváků se s vámi loučím. U dalších on-line přenosů nashledanou! (03:44:29)
    Corey Crawford vychytal pošesté v sezoně čisté konto a v této statistice se dostal do čela NHL!
     
    ČEŠI A SLOVÁCI NA SOUPISKÁCH

    Chicago Blackhawks

    Michal Rozsíval 0+1, 1 střela, čas na ledě 17:44
    Marián Hossa 0+0, 3 střely, čas na ledě 18:26

    Ottawa Senators

    V dresu Ottawy do utkání nezasáhl ani jeden český či slovenský hráč.
     
    TŘI HVĚZDY ZÁPASU

    1. Duncan Keith (CHI) 1+0, čas na ledě 24:31
    2. Corey Crawford (CHI) 26 zák., 0 gólů, 100%
    3. Erik Karlsson (OTT) 0+0, čas na ledě 31:27
     
    Střetnutí mezi Jestřáby a Senátory je u konce a dva body získávají domácí hráči z Chicaga. Ti vstupovali do třetí třetiny s jednogólovým náskokem, ale po ubránění několika nevýrazných akcí Ottawy se v čase 46:01 prosadil Artem Anisimov, který doklepával kotouč do odkryté brány. Druhá inkasovaná branka výrazně narušila plány Ottawy, která se snažila vyrovnat, ale její snažení bylo poněkud jalové. V závěru Sens zkusili štěstí při powerplay, avšak výsledkem byla jen třetí branka a pojistka dnešního vítězství, kterou zajistil Andrew Desjardins. Chicago se tedy i díky dnešnímu vítězství udrží v horních příčkách Západní konference a Ottawa naopak pokračuje ve slabých výkonech, které ji sráží níž a níž. Senátoři navíc nedali branku v druhém utkání v řadě a jejich skóre z posledních tři střetnutí je 13:3!
     
    Konec zápasu.
     
    59:49
    Kotouč je ve středním pásmu a je jasné, že Corey Crawford si připíše šesté čisté konto v letošní sezóně.
    59:12 Andrew DESJARDINS - 3:0
     
    59:12
    Chicago právě vstřelilo branku!
    Ale domácí třetí branku přeci jenom přidávají. Eriku Karlssonovi se zadrhl kotouč u mantinelu, přišla pochopitelná ztráta a ANDREW DESJARDINS poslal puk po přihrávce Danaulta do prázdné svatyně. Asistence: Phillip Danault
     
    58:41
    Neuvěřitelné! Marián Hossa mohl přidat pojistku, ale z hranice brankoviště nepochopitelně minul odkrytou bránu.
     
    58:03
    Ottawa zakládá další útok a odvolává Andersona na střídačku!
     
    58:00
    Před chvílí to vypadalo nadějněji, nicméně Neil místo střely z mezikruží volil přihrávku na Wierciocha a tomu puk sjel z hokejky. Zahlášeny poslední dvě minuty třetí třetiny.
     
    56:46
    Ottawa se ne a ne dostat ke kotouči. Terevainen sice poslal nepřesnou přihrávkou puk z útočného do středního pásma, ale to domácí nemusí vůbec mrzet.
     
    55:39
    Jeden z domácích se už rozjížděl za zády Erika Karlssona, ale švédský obránce dokázal zasáhnout letící kotouč ve vzduchu a zabránil tak případnému brejku.
     
    55:24
    Rychlý útok předvedli také domácí a Craig Anderson svým zákrokem přináší zřejmě poslední komerční přestávku zápasu. Čtyři minuty a 36 vteřin do konce třetí třetiny míří Chicago za vítězstvím.
     
    54:48
    Díky rychlému přechodu do útoku se sice Sens dostali do přečíslení, avšak Wierciochova nízká střela se zastavila o Crawfordovy betony.
     
    54:16
    Jestřábi nechtějí nic ponechat náhodě a snaží se útočit. Případná třetí branka by byla pomyslným hřebíčkem do ottawské rakve.
     
    53:36
    Mohlo být definitivně rozhodnuto! Anisimov se dokázal uvolnit, místo střely ještě našel lépe postaveného Kanea, ale ten z úhlu trefil jen přesunujícího se Andersona!
     
    53:18
    Corey Crawford schoval slabou střelu z pravé strany v lapačce a hra je tedy přerušena. Vhazovat se bude po levici domácího gólmana.

    Lukáš Podleśny

    Branky a nahrávky: 29. Keith (Toews, Desjardins), 47. Anisimov (Rozsíval, Kane), 60. Desjardins (Danault)


    Chicago Blackhawks: Crawford (Darling) – Hjalmarsson, Keith, Seabrook, Gustafsson, Rozsíval, van Riemsdyk – Hossa, Toews, Shaw – Kane, Anisimov, Panarin – Terevainen, Danault, Desjardins – Garbutt, Rasmussen, Bickell
    Ottawa Senators: Anderson (Hammond) – Karlsson, Claesson, Borowiecki, Wiercioch, Wideman, Methot – Stone, Turris, Smith – Ryan, Zibanejad, Hoffman – Chiasson, Pageau, McCormick – Neil, Lazar, Smith

    Rozhodčí: TJ Luxmore, Wes McCauley – Shane Heyer, Brian Murphy

    Diváci: 22.016
    bahis siteleri