Švédsko – Finsko 1:2 (kon.) | Rusko – USA 2:1 (kon.)
konec
Švédsko
1:2 (1:0, 0:2, 0:0)
Finsko
Pondělí 04.01.2016, 15:00 • Hartwall Arena, Helsinky • Mistrovství světa do 20 let • Semifinále
Předzápasové kurzy
Partner:
    Finským hrdinou je brankář Kaapo Kähkönen, jenž inkasoval pouze jednou z 21 střel.

     
    Je konec! Finsko dokázalo své hubené vedení v zápase se Švédskem udržet, a stává se prvním finalistou letošního MS juniorů!

    První třetina úvodního semifinále MS juniorů je za námi! Do utkání vstoupilo aktivně Švédsko, které však postupem času předalo iniciativu soupeři. Přesto to byli právě Švédové, kteří se dostali do vedení! V 11. minutě se po krásné přihrávce Timashova prosadil Rasmus Asplund! Finové se ke konci třetiny pokoušeli o srovnání, avšak pevná obrana švédského celku to nedovolila.

    Druhá třetina nabídla velmi povedený výkon pořadatelské země! Finové se od začátku periody tlačili za vyrovnáním, nicméně branka stále nepřicházela, a ve výborném výkonu pokračoval Södeström. Ve 32. minutě však Rantanen našel krásnou přihrávkou Roope Hintze, jehož střela skončila v síti! Hned o dvě minuty minuty měli svěřenci Jukky Jalonena k dispozici přesilovou hru, a z té se prosadil Antti Kalapudas, který otočil skóre utkání!

    Ve třetí třetině hodně dlouho nepřicházel závěrečný tlak, a vlastně ani žádné šance. Finové hráli velmi chytře, a svého soupeře skoro nepouštěli do svého pásma. V závěru třetiny navíc fauloval Englund, a Švédové hráli v oslabení. Finové závěr zvládl skvěle, a své vedení již udrželi!

    NEJLEPŠÍ HRÁČI DNEŠNÍHO UTKÁNÍ – Linus Södeström (SWE), Antti Kalapudas (FIN)

    STŘELY V TOMTO ZÁPASE – 22 – 28 (17:22:05)
     
    V Hartwall Aréně byli ještě vyhlášení tři nejlepší hráči svých týmů na tomto turnaji!

    Švédsko – Linus Södeström, Andreas Englund, Adrian Kempe
    Finsko – Jesse Puljujärvi, Sebastian Aho, Patrik Laine
     
    To je z mé strany již opravdu vše, a u dalšího textového přenosu se těším brzy nashledanou!
     
    Konec zápasu.
     
    59:41
    Finsko se dokázalo dostat do středního pásma, hned poté je však hra přerušena, neboť kotouč je na střídačce Švédska!
     
    59:25
    Kasperi Kapanen teď zaváhal ve vlastním pásmu, a vystřelil kotouč na střídačku. Bylo to těsné, nicméně kotouč opravdu skončil na střídačce, a vylučovat se nebude!
     
    59:16
    Södeström startuje na střídačku, a Švédové to budou zkoušet v šesti!
     
    59:08
    Švédsko je v plném počtu!
     
    58:47
    Teď však pořadatelské zemi nevyšel přechod přes modrou čáru, a je odpískán ofsajd!
     
    58:36
    Do konce finské přesilovky zbývá již jen půl minuty! Momentálně Finové kombinují ve vlastním pásmu, a chystají se na přechod na soupeřovu polovinu.
     
    58:26
    Do útočného pásma najel po levé straně Roope Hintz, který dokázal vystřelit přes Lagessona. Södeström však dokázal střelu finského útočníka lapit!
     
    57:56
    Skvěle napadající Finové však dokázali svého soupeře obrat o kotouč, a momentálně si předávají kotouč ve vlastním pásmu!
     
    57:26
    Pořadatelská země zatím teď nikam nespěchá, a hraje spíše na čas. Švédové se teď dostali ke kotouči ve vlastním pásmu, a míří vpřed!
     
    57:07
    Obrovská komplikace pro švédský celek! Za brankou Södeströma přišel o kotouč Englund, před kterého se dokázal dostat Saarela. Švédský kapitán poslal svého soupeře k zemi, a dostává dvě minuty!
     
    56:53
    Finové opět dlouho kombinovali v útočném pásmu, a ušetřili další cenné vteřinky!
     
    56:24
    Velkou část třetí třetiny se zatím hraje převážně v pásmu Švédska, což pro celek Rukarda Gronborga není příliš lichotivé!
     
    55:53
    Švédsko se opět nepodařilo založení postupného útoku, a již ve středním pásmu o kotouče švédští hráči přišli. Finové hrají zkrátka výborně!
    Marken.cz

    Jan Havlovic

    Branky a nahrávky: 11. Asplund (Timashov, Larsson) – 32. Hintz (Rantanen, Kapanen), 34. Kalapudas (Rantanen, Kapanen)


    Švédsko: Södeström (Sandström) – Lagesson, Forsling, Larsson, Englund (C), Pettersson, Carlsson – Lindblom, Holmström (A), Kempe – Forsbacka Karlsson, Grundström, Eriksson – Timashov, Asplund, Nylander – Lööke, Ehn, Karlsson
    Finsko: Kähkönen (Vehviläinen) – Juolevi, Tuulola, Niku, Mikkola, Keskitalo, Saarijärvi – Puljujärvi, Aho (A), Laine – Saarela, Kapanen, Nattinen – Hintz (A), Rantanen (C), Kalapudas – Siikonen, Repo, Lammikko – Björkqvist

    Rozhodčí: Piechaczek, Pitoscia – Oliver, Otmachov
    bahis siteleri