Boston – Columbus 4:6 (kon.) | Washington – Arizona 3:2 (kon.) | Montreal – Nashville 1:2 (0:1 po s.n.)
St. Louis – San Jose 3:6 (kon.)
konec
St. Louis Blues
3:6 (1:3, 1:1, 1:2)
San Jose Sharks
Úterý 23.02.2016, 02:00 • Scottrade Center, St. Louis • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Tři hvězdy utkání

    Logan Couture (SJS) (2 + 1)
    Tomáš Hertl (SJS) (2 + 0)
    Vladimir Tarasenko (STL) (1 + 2) (04:48:13)
     
    Československá stopa v utkání

    Tomáš Hertl (SJS) (2 + 0, 3 střely na branku, čas na ledě 16:37)
     
    Dnešní utkání sledovalo 19 371 diváků.
     
    Střely na branku v zápase

    St. Louis Blues: 28

    San Jose Sharks: 33
     
    Máme za sebou pohledné utkání, které nabídlo spoustu šancí, branek a zajímavých momentů. Nakonec se radují hokejisté San Jose Sharks, kteří dnes střelecky zářili a nastříleli celkem šest puků do sítě St. Louis Blues. Navíc se dvakrát dokázal prosadit český útočník Tomáš Hertl, jenž oba góly vstřelil v první třetině, na hattrick nakonec nedosáhl, přestože šance ještě měl. Utkání nedochytal domácí brankář Elliott, jehož ještě v úvodní části nahradil Jake Allen. Ani on ovšem nezabránil domácí prohře, St. Louis se tak po delší době musí smířit s porážkou. Žraloci naopak potvrdili, jak dobře letos dominují na hřištích soupeřů. Ode mě je to pro dnešek vše, přeji hezké úterý.
     
    Konec zápasu.
     
    59:34
    Běží poslední minuta základní hrací doby, pravděpodobně také zápasu. Ještě se ale jednou bude vhazovat ve středním pásmu.
    58:35 Joe THORNTON - 3:6
     
    58:35
    San Jose právě vstřelilo branku!
    Pravděpodobně je rozhodnuto o vítězi dnešního utkání. Po dlouhé době, kdy se St. Louis Blues drželi kolem klece Martina Jonese, se San Jose odhodlalo k vyhození kotouče pryč od branky a hned je z toho šestá trefa hostujícího mančaftu v zápase. JOE THORNTON ukázal svou přesnost a zkušenost, druhou trefu v zápase slaví poté, co se prosadil zakončením přes celé kluziště do odkryté domácí svatyně. Už se bude pravděpodobně jen dohrávat. Asistence: Logan Couture.
     
    58:25
    Až nyní se Žraloci osvobozují, i když jen za cenu zakázaného uvolnění.
     
    58:03
    Stále se ale ještě San Jose nepodařilo vyhodit pryč od branky, Blues zůstávají v útočné třetině, přestože k dalším střelám na klec hostů zatím nedochází.
     
    57:28
    Zatím domácí mančaft kombinuje, ale Schwartz se z následné střely dostal jen do menší šance, kterou Martin Jones dokázal v pohodě pokrýt.
     
    56:55
    St. Louis Blues na nic nečekají a už hrají s prázdnou brankou a s šesti muži v poli.
     
    56:49
    Martin Jones a jeho pohotový zákrok proti Vladimiru Tarasenkovi. Ještě jedna komerční přestávka, poté už budeme pokračovat ve zbytku třetí periody.
     
    56:40
    A znovu hosté posunují směrem k brance Blues, zároveň se ale nejedná o zakázané uvolnění, takže hra pokračuje.
     
    56:08
    Obránci San Jose nic neriskovali a v klidu vyhodili puk do středního pásma. Tam se jej ujal Patrick Marleau, který málem dokázal slibně zahrozit Allenovi.
     
    55:20
    Fabbri a jeho poměrně povedené střídání, ale chtělo by to od domácí ještě nějakou přesnou střelu, většina jich zatím léta vedla branky Jonese.

    Martin Schwarz

    Branky a nahrávky: 18. Backes (Schwartz, Tarasenko), 32. Tarasenko (Shattenkirk, Lehtera), 50. Bowmeester (Tarasenko, Lehtera) – 5. Hertl (Thornton, Pavelski), 11. Hertl (Donskoi, Vlasic), 13. Couture (Thornton, Burns), 32. Couture (Karlsson, Vlasic), 48. Thornton, 59. Thornton (Couture)


    St. Louis Blues: Elliott (13. Allen) – Bouwmeester, Shattenkirk, Gunnarsson, Parayko, Edmundson, Bortuzzo – Schwartz, Lehtera, Tarasenko – Pääjärvi, Backes, Berglund – Fabbri, Stastny, Brouwer – Upshall, Brodziak, Reaves
    San Jose Sharks: Jones (Stalock) – Vlasic, Braun, Martin, Burns, DeMelo, Tennyson – Hertl, Thornton, Pavelski – Nieto, Marleau, Ward – Karlsson, Couture, Donskoi – Brown, Tierney, Zubrus

    Rozhodčí: O'Rourke, Romasko – Racicot, Amell

    Diváci: 19 371
    bahis siteleri