Washington – Montreal 3:4 (kon.) | Boston – Pittsburgh 5:1 (kon.) | Colorado – San Jose 4:3 (2:0 po s.n.)
Anaheim – Buffalo 1:0 (kon.)
konec
Boston Bruins
5:1 (1:0, 1:1, 3:0)
Pittsburgh Penguins
Čtvrtek 25.02.2016, 01:35 • TD Garden, Boston • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    Pittsburghu dnes nepomohly ani zákroky Fleuryho.

     
    Já se s vámi loučím a přeji krásné vstávání. (04:15:42)
     
    Československá stopa v utkání

    David Krejčí (BOS) – 0+0, 0 střel, čas na ledě 14:58
    David Pastrňák (BOS) – 2+0, 7 střel, čas na ledě 14:33
    Zdeno Chára (BOS) – 0+0, 2 střely, čas na ledě 23:05
     
    Tři hvězdy utkání

    1. David Pastrňák (BOS) – 2+0
    2. Tuukka Rask (BOS) – 41 zákroků, 1 branka, 97,6% zákroků
    3. Adam McQuaid (BOS) – 0+1
     
    První třetinu vyhráli domácí v poměru 1:0. Přesně po šestnácti minutách byl totiž v úniku faulován David Pastrňák, kterému se následně povedlo proměnit samostatný nájezd střelou mezi betony Fleuryho.

    Druhá třetina nabídla po jedné brance na každé straně. Nejdříve se po povedené individuální akci prosadil český útočník David Pastrňák. Následně přišlo vyrovnání, které zařídil německý hokejista Tom Kühnhackl. Ten docílil branky bruslí, ale rozhodčí tuto situaci posoudili jako regulérní gól.

    Třetí třetina byla v režii domácích. Jimmy Hayes zakončoval akci svého celku střelou do prázdné branky. Následně se z úniku prosadil také Landon Ferraro a poslední hřebíček do hrobu Pittsburghu zatloukl Brad Marchand.
     
    Konec zápasu.
     
    59:27
    Ale Pens mohli ještě snížit. Nebezpečnou střelu vyslal například z levé strany Morrow, ale ani jemu se nepovedlo překonat dnes skvělého Raska.
     
    59:14
    Dohrávají se poslední sekundy. Domácí maí puk na svých hokejkách a stav utkání kontrolují aktivní hrou.
     
    58:24
    Boston puk nahodil za branku a následně se z levého kruhu ke střele dostal jeden z hráčů. Tomu se ale nepovedlo překonat pozorného brankáře.
     
    57:25
    Hosté sice kombinovali v útočném pásmu, ale jejich aktivita nebyla taková, jako v předchozích minutách, kdy ještě mohli vyrovnat.
     
    56:24
    Penguins se lehce sesypali a na úspěch v tomto utkání ani nemusí myslet. Nyní se utkání spíše dohraje, a to v poklidném tempu.
    55:27 Brad MARCHAND - 5:1
     
    55:27
    Bruins právě vstřelili branku!
    Po minutě a sekundě přichází pátá branka! Po nahození Toreyho Kruga se puku před brankou ujal BRAD MARCHAND, jenž byl sice faulován, ale v letu se mu povedlo puk umístit za záda hostujícího brankáře. Asistence: Torey Krug, Patrice Bergeron.
    54:26 Landon FERRARO - 4:1
     
    54:26
    Bruins právě vstřelili branku!
    Je rozhodnuto! Nahozený puk od Seidenbrga Määttä nedokázal zachytit a sám na branku se hnal LANDON FERRARO. Ten svou akci zakončoval střelou nad rameno, kterou překonal brankáře Fleuryho počtvrté. Asistence: Dennis Seidenberg.
     
    53:48
    Boston nyní hraje hodně takticky a směrem dopředu to už není tak aktivní, jako v minulých minutách a třetinách.
     
    52:45
    Hosté mají jen málo času na vyrovnání utkání a zatím to nevpadá, že by se za vyrovnáním přímo hnali...
     
    51:53
    Brian Dumoulin dostal puk na levou stranu, odkud vyslal rychlou střelu. Pro Raska to ovšem nebylo nic jiného, než lehký pokus.
     
    51:21
    Útočné snažení svého celku ukončil Landon Ferraro, který vzal s sebou branku. Po komerční přestávce se bude pokračovat za stavu 3:1 pro domácí.

    David Panuška

    Branky a nahrávky: 16. Pastrňák (TS), 24. Pastrňák, 51. Hayes (Spooner, McQuaid), 55. Ferraro (Seidenberg), 56. Marchand (Krug, Bergeron) – 25. Kühnhackl (Sundqvist, Daley)


    Boston Bruins: Rask (Gustavsson) – Miller, Chára, Seidenberg, Morrow, McQuaid, Krug – Connolly, Bergeron, Marchand – Pastrňák, Krejčí, Eriksson – Hayes, Spooner, Beleskey – Ferraro, Kemppainen, Rinaldo
    Pittsburgh Penguins: Fleury (Zatkoff) – Letang, Määttä, Daley, Dumoulin, Cole, Pouliot – Hörnqvist, Crosby, Kunitz – Kessel, Cullen, Hagelin – Rust, Sundqvist, Kühnhackl – Sheary, Porter, Wilson

    Rozhodčí: Pochmara, Morton – Murphy, Sericolo
    bahis siteleri