Buffalo – Toronto 4:1 (kon.) | NY Islanders – Columbus 4:3 (kon.) | Carolina – NY Rangers 4:3 (kon.)
Pittsburgh – Nashville 5:2 (kon.) | Tampa – Montreal 0:3 (kon.) | Florida – New Jersey 3:2 (kon.)
Minnesota – Ottawa 2:3 (kon.) | Dallas – Arizona 4:1 (kon.) | Los Angeles – Calgary 3:0 (kon.)
San Jose – Vancouver 2:4 (kon.)
konec
New York Islanders
4:3 (3:1, 0:1, 1:1)
Columbus Blue Jackets
Pátek 01.04.2016, 01:00 • Barclays Center, New York (kapacita 15795 míst) • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    John Tavares si v noci zastřílel.
     
    To je ode mě pro tuto chvíli vše, přeji vám krásný vstup do nového dne a u dalších online přenosů se s Vámi loučím na počtenou! (03:50:30)
     
    Československá stopa v dnešním zápase:

    nikdo
     
    Tři hvězdy utkání:

    1. JOHN TAVARES (NYI) – 2+0, 6 střel, čas na ledě 18:01
    2. ANDERS LEE (NYI) – 1+0, 3 střely, čas na ledě 13:01, vítězný gól, bitka
    3. BOONE JENNER (CBJ) – 1+1, 2 střely, čas na ledě 17:48
     
    STATISTIKY DNEŠNÍHO ZÁPASU:

    Střely: 27:24
    Vhazování: 31:25
    Hity: 20:28
    Zblokované střely: 26:12
    Trestné minuty: 13:11
    Přesilové hry: 1/2-1/3

    Nejvíce střel: Tavares 6 – Saad 4
    Největší čas na ledě: de Haan 28:33 – Jones 25:27

    Branky a nahrávky: 8. Tavares (Strome, Bailey), 18. Hickey (Okposo, Nielsen), 19. Tavares (Kuljomin, Strait), 46. Lee (Boychuk, Nielsen) – 5. Dubinsky (Jenner), 36. Saad (Wennberg, Savard), 41. Jenner (Atkinson). Rozhodčí: Charron, Kimmerly – Sericolo, Devorski. Diváci: 13857.
     
    Z jasně rozloženého utkání po první třetině se nakonec stal obrovský boj až do poslední vteřiny! Islanders nakonec uhájili nejtěsnější náskok a připisují si velmi důležité dva body, které je opět přibližují jistotě postupu do play off.

    Skóre dnešního utkání otevřel v 5. minutě Brandon Dubinsky, jehož branka byla ale jen slabým záchvěvem v jinak hrůzostrašné první třetině v podání Blue Jackets, kteří se za 20 minut zmohli jen na dvě střely.

    O pár minut později srovnal stav John Tavares a v závěru první dvacetiminutovky šli Ostrované do trháku, když se nejdříve prosadil Thomas Hickey a svým druhým gólem v zápase kapitán John Tavares.

    V prostředním dějství se podařilo hostům snížit, když v 36. minutě využil přesilovou hru Brandon Saad, který nachytal Greisse slabou střelou z velké dálky. Hned na začátku třetí třetiny navíc udeřil Boone Jenner a bylo srovnáno.

    Rozhodující moment utkání přišel v 46. minutě, když se dorážkou v přesilové hře prosadil Anders Lee. Islanders tak porazili na vlastním ledě Columbus 4:3.
     
    Konec zápasu.
     
    59:27
    Domácí trenér Jack Capuano si bere oddechový čas, aby si jeho hráči po icingu alespoň trochu odpočinuli.
     
    59:27
    Nick Leddy poslal kotouč těsně vedle hostující branky, a tak je odpískáno zakázané uvolnění.
     
    59:14
    Thomas Hickey je zpátky na ledě, Islanders hrají v plném počtu. Krátce předtím předvedl obrovskou obětavost Frans Nielsen, který i bez hokejky dokázal zablokovat ránu Setha Jonese.
     
    58:52
    Brandon Dubinsky neprostřelil blok v podání Nikolaje Kuljomina.
     
    58:17
    Domácím se povedlo vyhodit do středního pásma, po zavezení puku zpátky už mizí Sergej Bobrovskij na střídačku, Columbus hraje v šesti!
     
    57:58
    Hosté stále ještě ponechávají Bobrovského v brance. Calvin de Haan si připsal další úspěšný blok, když odrazil střelu Setha Jonese.
     
    57:34
    Střela Brandona Dubinskyho skončila na boční konstrukci branky, následný pokus Ryana Murrayho byl pro změnu sražen do ochranné sítě.
     
    57:14
    Závěrečné minuty budou ještě hodně zajímavé, za podražení totiž míří na trestnou lavici Thomas Hickey, Blue Jackets si tak zahrají přesilovou hru!
     
    57:05
    Thomas Greiss vytáhl vynikající zákrok proti obrovské šance Scotta Hartnella, který pálil z bezprostřední blízkosti branky!
     
    56:33
    John Tavares vybojoval puk, dostal se s ním až za branku soupeře, kde už proti třem protihráčům neměl šanci na úspěch. I tak sklidil zasloužený potlesk.
     
    55:58
    Čas v závěru zápasu plyne hodně rychle, Columbus má na zdramatizování dnešního klání už jen čtyři minuty.
     
    55:20
    Atkinsonova propagační střela neměla šanci Greisse překvapit, na druhou stranu už míří Clutterbuck s Martinem.

    Adam Lacek

    Branky a nahrávky: 8. Tavares (Strome, Bailey), 18. Hickey (Okposo, Nielsen), 19. Tavares (Kuljomin, Strait), 46. Lee (Boychuk, Nielsen) – 5. Dubinsky (Jenner), 36. Saad (Wennberg, Savard), 41. Jenner (Atkinson)


    New York Islanders: Greiss (Berube) – Leddy, Hamonic, de Haan, Boychuk, Hickey, Strait – Bailey, Tavares (C), Strome – Kuljomin, Nielsen, Okposo – Prince, Nelson, Lee – Martin, Cizikas, Clutterbuck. Trenér: Jack Capuano.
    Columbus Blue Jackets: Bobrovskij (Korpisalo) – Murray, Jones, Prout, Savard, Kukan, Goloubef – Jenner, Dubinsky, Atkinson – Milano, Wennberg, Saad – Hartnell, Foligno (C), Bjorkstrand – Karlsson, Campbell, Calvert. Trenér: John Tortorella.

    Rozhodčí: Charron, Kimmerly – Sericolo, Devorski

    Diváci: 13857
    bahis siteleri