Japonsko – Švýcarsko 0:4 (kon.) | USA – Rusko 9:0 (kon.) | Švédsko – Česko 4:2 (kon.)
Kanada – Finsko 5:3 (kon.)
konec
Kanada
5:3 (1:1, 1:0, 3:2)
Finsko
Pondělí 04.04.2016, 04:30 • Sandman Center, Kamloops • Mistrovství světa žen • Semifinále
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To je z mé strany protentokrát vše, příště na počtenou! (06:48:15)
     
    Střely na branku: 39:19
     
    Dnešní utkání sledovalo 4007 diváků!
     
    V Sandman Center máme dobojováno. Finky byly pro favorizovanou Kanadu houževnatým soupeřem a prakticky po celou dobu se držely ve hře. Kanaďanky o svém vítězství rozhodly až dvěma slepenými góly do prázdné branky v samotném závěru. Přemožitelky českého výběru tak čeká boj o třetí místo s Ruskami, zatímco Kanada si to ve velkém finále rozdá se Spojenými státy.
     
    Konec zápasu.
    59:28 Saila SAARIOVÁ - 5:3
     
    59:28
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Alespoň kosmetická úprava skóre – máme sníženo na 3:5 z pohledu Suomi. V předbrankovém prostoru se zničehonic zjevila SAILA SAARIOVÁ a dopravila kotouč do branky! Asistence: Ronja Savolainenová.
     
    58:18
    Zápas už se v podstatě jen dohrává, diváci už předem oslavují postup Kanaďanek do finále. V něm si to parta Laury Schulerové rozdá se Spojenými státy!
    57:43 Natalie SPOONEROVÁ - 5:2
     
    57:43
    Kanada právě vstřelila branku!
    A je to jasné! Čepice na led, NATALIE SPOONEROVÁ dokonala hattrick! Kanadská útočnice ujela po levém křídle a bez problémů zasunula kotouč do prázdné branky. Asistence: Marie-Philip Poulinová.
    56:56 Blayre TURNBULLOVÁ - 4:2
     
    56:56
    Kanada právě vstřelila branku!
    Troufám si říct, že je rozhodnuto! Finky zkusily hru bez brankářky a prakticky okamžitě za to byly potrestány! V podstatě od vlastní modré čáry poslala puk do prázdné branky BLAYRE TURNBULLOVÁ. Asistence: Laura Fortinová.
     
    56:50
    Tribunami se ozývá pískot a bučení. Brianne Jennerová (CAN) totiž poputuje na trestnou lavici na dvě minuty za nedovolené bránění.
     
    56:40
    Rebecca Johnstonová šikovně dostala puk do útočného pásma, Finky tak budou muset zakládat další akci z hloubi vlastní třetiny.
    55:42 Michelle KARVINENOVÁ - 3:2
     
    55:42
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Tak to byla velká paráda v podání finské přesilovkové letky a drama je rázem na světě! MICHELLE KARVINENOVÁ dostala parádní přihrávku od veteránky Väliläové a už jí stačilo jen doklepnout puk do poloprázdné branky! Asistence: Riikka Väliläová, Petra Nieminenová.
    55:07 Hirikoskiová pálí vedle, Lindstedtová posléze jen těsně míjí kotouč!
     
    55:07
    Další rána Hiirikoskiové proletěla těsně vedle a vytáhlá Rosa Lindstedtová následně jen těsně minula na brankovišti poskakující kotouč!
     
    54:49
    No a pozor, je tu další přesilovka pro Suomi. Sarah Davisová (CAN) se totiž provinila hákováním.
    Marken.cz

    Daniel Kubelka

    Vojtěch Balon

    Branky a nahrávky: 13. Spoonerová (Lacquetteová, Poulinová), 38. Agostaová (Spoonerová, Lacquetteová), 46. Spoonerová (Poulinová), 57. Turnbullová (Fortinová), 58. Spoonerová (Poulinová) – 7. Valkamaová, 56. Karvinenová (Väliläová, Nieminenová), 60. Saariová (Savolainenová)


    Kanada: Labonteová (Maschmeyerová) – Rougeaová, Fortinová, Mikkelsonová "A", Watchornová, Lacquetteová, Krzyzaniaková – Johnstonová, Wakefieldová, Jennerová – Saulnierová, Wickenheiserová, Clarková – Agostaová "A", Spoonerová, Poulinová "C" – Bramová, Davisová, Turnbullová.
    Finsko: Räisänenová (Keisalaová) – Lindstedtová, Hiirikoskiová "C", Kilponenová, Tuominenová, Jalosuová, Savolainenová, Viitasuová – Nieminenová, Väliläová "A", Karvinenová "A" – Hoviová, Niskanenová, Tulusová – Hakalaová, Karnaová, Säkkinenová – Ollikainenová, Valkamaová, Saariová – Tanskanenová.

    Rozhodčí: Granová, Huntleyová – Angererová, Johanssonová

    Diváci: 4007
    bahis siteleri