Itálie – Německo 3:1 (kon.) | Rusko – Česko 5:0 (kon.) | Norsko – Švédsko 2:0 (kon.)
konec
Norsko
2:0 (0:0, 2:0, 0:0)
Švédsko
Úterý 05.04.2016, 18:00 • Östersund Arena, Östersund, Švédsko • Mistrovství Evropy ve sledge hokeji
Partner:
     
    Z mé strany je to pro tuto chvíli vše! Děkuji Vám za pozornost a těším se u sledování dalších přenosů. Pěkný zbytek dne! (19:59:42)
     
    Střely na branku: 15 – 8
     
    Je dobojováno! Norsko při svém úvodním vystoupení na evropském šampionátu poráží domácí Švédsko 2:0! Norové byli lepším týmem od začátku utkání. Svou převahu přetavili v prostřední části ve dvě branky! Norským hrdinou je dnes Rolf Einar Pedersen, který hýřil aktivitou a sám zaznamenal dvě branky! V poslední třetině už se zápas jen dohrával a Norsko si svůj náskok s přehledem pohlídalo.
     
    Konec zápasu.
     
    44:34
    Hra se přeci jen ještě vrátí před norskou svatyni. Po zakázaném uvolnění se bude vhazovat před Groenliem. Diváci už opouštějí svá místa.
     
    44:04
    Na konci zápasu se dočkáme ještě jednoho vyloučení! Holm si necelou minutu před koncem odpočine na trestné lavici. Norové by to už měli zvládnout.
     
    43:36
    Pedersen mohl zaútočit na hattrick! Nejlepší norský hráč v dnešním utkání ale ještě zvolil přihrávku před branku na Hamreho, který místo puku dopravil do sítě svou maličkost!
     
    43:18
    Ale Švédové nadále zůstanou před brankou severského rivala. Po zakázaném uvolnění vedoucího celku se bude vhazovat po Groenlieho pravici.
     
    42:59
    Vyloučený Svee je zpátky na ledě! Norové přečkali i toto oslabení. Švédsko dnes v přesilových hrách zrovna nezářilo.
     
    42:19
    Švédský trenér ještě neskládá zbraně a bere si oddechový čas! Švédsku zbývají na vyrovnání necelé tři minuty!
     
    42:19
    Ani z další švédské akce žádné nebezpečí pro norskou branku nevzejde! Kapitán Ojala si převzal kolmou přihrávku až za modrou čarou. Ofsajd.
     
    41:30
    Jenže u odraženého kotouče v rohu kluziště byl nejrychleji Vaernes, který neváhal a okamžitě vyhodil puk přes všechny čáry.
     
    40:59
    Bude se vylučovat! Švédové přeci jen dostávají ještě jednu možnost na zdramatizování zápasu! Dvě minuty za hákování dostal Svee.
     
    40:52
    Až teď se Švédsko na delší dobu usadilo před brankou svého severského rivala. Brankář Groenlie však nemusel zasahovat. Všechna nahození byla hodně nepřesná.
     
    39:47
    Groenlie raději sáhl holí do nahození mířícího vedle jeho pravé tyče. Brankář Norska nechtěl riskovat špatný odskok a raději odrazil puk do rohu.
     
    39:13
    Tempo hry oproti prvním dvěma třetinám hodně opadlo. Oba týmy se v posledních minutách střídají v rozehrávce, ale soustavný tlak si nedokáže vypracovat ani jeden.
     
    38:24
    Po delší době se ozvali i Švédové! Ojala postupoval vpřed po levém křídle a ještě předložil puk před volnou branku, kde Rakos nedokázal zakončit.
     
    37:01
    Oiseth zkusil vystřelit od modré čáry. Jeho ránu sice obrana Švédska zablokovala, nicméně k puku se ještě dostal Solberg, ale trefil jen vnější oblouk branky.
     
    36:24
    Obrovská šance Norska! Solberg přenechal kotouč za sebou pro Sorheima, který ještě přihrával před branku osamocenému Bakkemu, jež na prudkou přihrávku nedosáhl!

    Tomáš Kubečka

    Branky a nahrávky: 16. Pedersen (Bakke, Nordstoga), 29. Pedersen (Jacobsen, Vaernes)


    Norsko: Groenlie (Hamar) – Vaernes, Nordstoga, Avdal, Oiseth – Pedersen, Kirstistuen, Svee, Rivera, Boqle, Sorheim, Solberg, Hamre, Bakke, Jacobsen
    Švédsko: U. Nilsson (Jonsson) – Ingvarsson, Lundgren – Holm, P. Nilsson, Kasperi, Petterson, Meng, Ojala, Rakos

    Rozhodčí: Rapak – Nothegger, Lundén
    bahis siteleri