Finsko – Rusko 0:1 (0:1 po s.n.) | USA – Kanada 1:0 (po pr.)
po prodl.
USA
1:0 (0:0, 0:0, 0:0 - 1:0)
Kanada
Úterý 05.04.2016, 04:40 • Sandman Center, Kamloops • Mistrovství světa žen • Finále
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    S tímto se s vámi loučím a přeji hezké úterý. Z Kamloops je to od nás definitivně vše, u příštích onlajnů zase brzy na počtenou! (07:38:59)
     
    No a o poznání veselejší Američanky si už jedou pro zlaté medaile a Meghan Dugganová za pár okamžiků převezme pohár pro vítěze!
    Tribunami právě zní americká hymna.
     
    Marie-Philip Poulinová, kapitánka Kanady, si nyní jede pro pohár za druhé místo. Příliš velkou radost z toho ale nemá...
     
    Kanadské hokejistky si nyní jedou pro stříbrné medaile a podávají si ruce se svými přemožitelkami.
     
    Nejlepší brankářkou turnaje je kanadská opora Emerance Maschmeyerová. Z obránkyň byla zvolena finská kapitánka Jenni Hiirikoskiová, z útočnic pak autorka sedmi gólů Hilary Knightová.
     
    Z party Kena Kleeho pak byly oceněny Hilary Knightová, brankářka Alex Rigsbyová a Monique Lamoureuxová!
     
    Třemi nejlepšími hráčkami Kanady byla vyhlášeny Laura Fortinová, Rebecca Johnstonová a kapitánka Marie-Philip Poulinová.
     
    Hráčem zápasu na straně Kanady byla vyhlášena Emerance Maschmeyerová. Z vítězného tábora pak byla oceněna skvělá Alex Rigsbyová.
     
    Před námi jsou ještě pozápasové ceremoniály. Nyní je na řadě předání plaket pro rozhodčí Eskolaovou, Hertrichovou, Johanssonovou a Tauriainenovou.
     
    Je dobojováno! Neuvěřitelné drama je za námi a ovládly ho americké hokejistky! Svěřenkyně Kena Kleeho dokráčely do finále bez jediné porážky a neporazitelnost si udržely i v zápase o zlato, který v prodloužení rozhodla Alex Carpenterová! Kanadským příznivcům zbyly oči pro pláč, pořadatelská země totiž získala "jen" stříbro.
     
    Konec zápasu.
    72:30 Alex CARPENTEROVÁ - 1:0
     
    72:30
    USA právě vstřelilo branku!
    Neuvěřitelné, je rozhodnuto!!! Američanky jsou vítězkami letošního světového šampionátu, svěřenkyně Kena Kleeho tak obhájily loňské prvenství! Po nepříliš jistém zásahu Maschmeyerové kotouč poskakoval po brankovišti a k dorážce z bezprostřední blízkosti se dostala ALEX CARPENTEROVÁ! Asistence: Jocelyne Lamoureuxová-Davidsonová, Megan Bozeková.
     
    72:24
    Brianně Deckerové pokus z mezikruží vůbec nevyšel, Emerance Maschmeyerová bez problémů zasáhla a vhazovat se bude po její levici.
     
    72:12
    Americké hráčky se teď sjely okolo rozhodčích jako vosy, sudí totiž přerušily hru poněkud předčasně – Emerance Maschmeyerová ještě neměla puk ve své moci.
     
    72:04
    Hra je přerušena, kotouč se totiž po teči jedné z kanadských hokejistek odrazil do ochranné sítě.
     
    71:43
    Spoluhráčka Denisy Křížové Kendall Coyneová měla na hokejce rozhodnutí, rána z bezprostřední blízkosti jí ale nevyšla a svěřenkyně Laury Schulerové se poté osvobodily!
    Marken.cz

    Vojtěch Balon

    Branky a nahrávky: 73. Carpenterová (Lamoureuxová-Davidsonová, Bozeková)


    USA: Rigsbyová (Vetterová) – Steckleinová, Lamoureuxová "A", Pfalzerová, Picardová, Kellerová, Bozeková, Bellamyová "A" – Lamoureuxová-Davidsonová, Darkangelová, Pankowskiová – Skarupaová, Stacková, Carpenterová – Dugganová "C", Trivignová, Pelkeyová – Deckerová, Coyneová, Knightová.
    Kanada: Maschmeyerová (Labonteová) – Rougeauová, Fortinová, Larocqueová, Lacquetteová, Mikkelsonová "A", Krzyzaniaková – Agostaová "A", Poulinová "C", Spoonerová – Johnstonová, Jennerová, Wakefieldová – Clarková, Turnbullová, Davisová – Bramová, Wickenheiserová, Saulnierová.

    Rozhodčí: Eskolaová, Hertrichová – Johanssonová, Tauriainenová
    bahis siteleri