Slovensko – Rusko 0:6 (kon.)
konec
Pittsburgh Penguins
5:2 (1:0, 1:0, 3:2) Stav série: 1:0
New York Rangers
Čtvrtek 14.04.2016, 02:00 • Consol Energy Center, Pittsburgh • Play-off NHL • Čtvrtfinále V. konference
Předzápasové kurzy
Partner:
    Sidney Crosby se dokázal zapsat mezi střelce.

     
    Série mezi Pittsburghem a New Yorkem Rangers bude pokračovat v sobotu večer v Consol Energy Center. Penguins vedou po vyhře 5:2 v sérii 1:0. Druhý zápas začne v příhodném čase 21:00 hod.
    Patric Hornqvist se stal prvním hráčem Penguins, který vstřelil v playoff hattrick od 29. dubna 2014, kdy proti Columbusu Blue Jackets dosáhl v jednom utkání tří branek Jevgenij Malkin.

     
    Tři hvězdy utkání:

    1. Patric Hornqvist (PIT) 3+1
    2. Jeff Zatkoff (PIT) 35 zák., 2 góly, 94,6%
    3. Sidney Crosby (PIT) 1+2

     
    Pittsburgh vstupoval do třetí části s dvoubrankovým vedením poté, co udeřil v závěru první a druhé třetiny. Rangers ale na svého soupeře vlétli s tím, že nemají co ztratit, a Derek Stepan v přesilové hře 5 na 3 vrátil svůj tým zpět do utkání, jenže během následné tradiční početní výhody se prosadil v oslabení Tom Kühnhackl a s nadějemi hostů to nevypadalo příliš růžově, obzvlášť, když vzápětí v přesilové hře Penguins udeřil podruhé v utkání Patric Hornqvist. Svěřenci Alaina Vigneaulta sice ještě dokázali vykřesat naději, když svůj druhý gól v utkání vstřelil také Derek Stepan, definitivní tečku za úvodním zápasem playoff udělal Patric Hornqvist, který skóroval do prázdné brány a vstřelil svůj první hattrick v playoff. Konečný výsledek. Pittsburgh Penguins 5 New York Rangers 2.
     
    Konec zápasu.
     
    59:32
    Gól do prázdné brány sebral Rangers vítr z plachet a zbytek utkání už se dohrává pouze z povinnosti. Je jasné, že úvodní utkání ovládnou v Consol Energy Center k radosti jásajících domácích fanoušků hráči Pittsburghu Penguins.
     
    59:00
    Do konce prvního utkání série mezi Pittsburghem a New Yorkem Rangers zbývá odehrát jedna minuta. Fanoušci vstávají a točí nad hlavami šálami. Dámy a pánové, tohle je atmosféra playoff!
    57:10 Patric HORNQVIST - 5:2
     
    57:10
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    PATRIC HORNQVIST kompletuje svůj první hattrick v playoff a korunuje tak svůj fantastický výkon, který fanoušci podle tradice odměnili sprchou čepic, které dopadají na ledovou plochu!! Sidney Crosby našel po zisku puku a přihrávce Trevora Daleyho na pravém křídle Patrica Hornqvista, který u boxu časoměřičů vyhrál osobní souboj a poté puk poslal ze středního pásma do prázdné brány. Asistence: Sidney Crosby, Trevor Daley.
     
    57:05
    Antti Raanta vystartoval na střídačku a New York Rangers to zkouší bez brankáře v šesti hráčích v poli!
     
    56:00
    Rangers v závěru úvodního utkání playoff zvýšili obrátky, zatím se jim ale nedaří podruhé před bránou Jeffa Zatkoffa vyvolat závar.
     
    54:50
    Derek Stepan, Sidney Crosby a Kris Letang během dosavadního průběhu utkání zaznamenali shodně dva kanadské body. Kapitán Penguins za gól a asistenci.
     
    54:00
    Do konce nádherného utkání zbývá odehrát přesně šest minut a Pittsburgh vede v nádherném utkání nad New Yorkem Rangers 4:2. Skvělé utkání hrají Sidney Crosby, Kris Letang a Patric Hornqvist, zatímco Rangers zazářil Derek Stepan.
     
    52:46
    Rangers vytvořili před bránou Jeffa Zatkoffa obrovský závar a brankář Penguins skončil po skvělém zákroku na boku, vypadalo to, jako by snad ležel u televize, jenže brankář domácího celku odvedl skvělou a těžkou práci, po které měl co dělat, aby se dezorientovaný včas postavil zpět na nohy!
     
    52:12
    Patric Hornqvist:

    Až se po utkání budou vyhlašovat tři hvězdy utkání, tak mezi nimi určitě nebude chybět Patric Hornqvist, který dnes vstřelil dva góly (první a doposud poslední) a přidal k nim jednu asistenci.
     
    51:22
    Carl Hagelin mohl potopit svůj bývalý tým pátým gólem, když si mezi kruhy pro vhazování srovnal puk na střelu a poté chtěl zamířit mezi betony Anttiho Raanty, ten ale včas zavřel vrátka a připsal si úspěšný zákrok!
     
    50:51
    Trochu jsem se bál, abychom se dnes nedočkali jednoho nebo maximálně dvou gólů, protože to tak hodně dlouho vypadalo, ve třetí části je ale k vidění nádherný hokej a také hodně gólů. Třetí část nabídla již čtyři branky.

    Tomáš Reiner

    Branky a nahrávky: 20. Hornqvist (Sheary, Letang), 39. Crosby (Hornqvist), 46. Kühnhackl (Bonino, Letang), 49. Hornqvist (Kessel, Crosby), 58. Hornqvist (Crosby, Daley) – 44. Stepan (Nash, Brassard), 51. Stepan (Boyle, Zuccarello)


    Pittsburgh Penguins: Zatkoff (Jarry) – Määttä, Letang, Dumoulin, Daley, Cole, Schultz – Kunitz (A), Crosby (C), Hornqvist – Hagelin, Bonino (A), Kessel – Kühnhackl, Cullen (A), Fehr – Sheary, Sundqvist, Sestito. Hlavní trenér: Mike Sullivan.
    New York Rangers: Lundqvist (21. Raanta) – M. Staal (A), Girardi (A), Yandle, Klein, Skjei, Boyle – Miller, Brassard, Zuccarello – Kreider, Stepan (A), Nash (A) – E. Staal, Hayes, Fast – Glass, Moore, Stålberg. Hlavní trenér: Alain Vigneault.

    Rozhodčí: Jean Hebert, Tim Peel – David Brisebois, Pierre Racicot

    Diváci: 18588
    Pittsburgh 4 1 NY Rangers
    #1 Čtvrtek 14.04.2016 • 02:00
    Pittsburgh - NY Rangers 5:2
    #2 Sobota 16.04.2016 • 21:20
    Pittsburgh - NY Rangers 2:4
    #3 Středa 20.04.2016 • 01:00
    NY Rangers - Pittsburgh 1:3
    #4 Pátek 22.04.2016 • 01:00
    NY Rangers - Pittsburgh 0:5
    #5 Sobota 23.04.2016 • 21:20
    Pittsburgh - NY Rangers 6:3
    bahis siteleri