Finsko – Kanada 1:3 (kon.) | Slovensko – Česko 4:3 (kon.) | USA – Švýcarsko 4:0 (kon.)
konec
Detroit Red Wings
2:3 (0:1, 2:1, 0:1) Stav série: 1:3
Tampa Bay Lightning
Středa 20.04.2016, 01:10 • Joe Louis Arena, Detroit • Play-off NHL • Čtvrtfinále V. konference
Předzápasové kurzy
Partner:
    Jonathan Drouin připravil všechny branky Tampy Bay.
     
    Je konec! Detroit Red Wings podal v domácí Joe Louis Aréně velmi dobrý výkon, avšak na Tampu Bay Lightning nakonec nestačil a prohrál 2:3!

    Tampa se tak ujímá důležitého vedení 3:1 a v příštím zápase může na domácí půdě rozhodnout o svém postupu do dalšího kola!

    Do úvodní třetiny čtvrtého duelu této čtvrtfinálové série vstoupila lépe Tampa, která se dostala do vedení již v šesté minutě, kdy po devíti vteřinách dokázal využít přesilovou hru Nikita Kučerov! Blesky pokračovaly ve skvělém výkonu a svého soupeře dostaly pod drtivý tlak. Obrana Red Wings v čele s Petrem Mrázkem však odolala. Ve druhé polovině první třetiny byl aktivně Detroit, který měl šance, nicméně vždy ztroskotal na výborném Bishopovi, který dnes předvádí velmi dobrý výkon!

    V první polovině druhé třetině byla k vidění velmi vyrovnaná bitva, ve které však branka k vidění nebyla! Těsně po polovině zápasu se dokázal prosadit svým druhým gólem v zápase Nikita Kučerov! Detroit následně dostal k dispozici přesilovou hru, tu však nevyužil. Hned poté se však dokázal prosadit Darren Helm, kterému kotouč předložil před branku Glendening! Prostřední perioda postupně mířila ke svému konci, když v tom osm sekund před koncem srovnat stav Gustav Nyquist!

    Do třetí třetiny oba týmy vstoupily za nerozhodného stavu a na hře obou celků to bylo znát! Nejdříve dostal výhodu přesilové hry Detroit, ten ji však nevyužil. Poté i Tampa a ta byla úspěšnější! Drouin předložil parádní pas Ondřeji Palátovi, který rozhodl o vítězství svého celku! (04:00:23)
    Hlavní zásluhu na dnešním vítězství Tampy měl Nikita Kučerov, který se postaral o dvě branky svého týmu

     
    ČESKOSLOVENSKÁ STOPA
    Petr Mrázek (DET) – tři obdržené branky, 30 zásahů, úspěšnost 90,91%
    Tomáš Tatar (DET) – 0+0, 2 střely, TOI – 14:49
    Andrej Šustr (TBL) – 0+0, 2 střely, TOI – 15:29
    Ondřej Palát (TBL) – 1+0, 2 střely, TOI – 21:39

    TŘÍ HVĚZDY UTKÁNÍ
    1. Nikita Kučerov (TBL) – 2+1
    2. Petr Mrázek (DET)
    3. Jonathan Drouin (TBL) – 0+3

    To je z mé strany vše a u dalšího textového přenosu se budu těšit brzy nashledanou!
     
    Konec zápasu.
     
    59:51
    Domácím se podařilo vyhrát vhzaování a od modré nahodil kotouč Brendan Smith na branku. Kotouč se doklouzal k Bishopovi, a ten přerušuje hru!
     
    59:44
    Mike Green to opět zkoušel od modré, avšak tentokrát byla jeho rána zblokována do ochranné sítě! Šestnáct sekund před koncem třetí třetiny se bude vhazovat v pásmu Tampy!
     
    59:34
    Od modré to zkoušel Mike Green, jehož střela však skončila mimo branku! Detroit nicméně pokračuje v kombinaci v útočném pásmu...
     
    59:21
    Teď už jsou však Red Wings zpět v útočném pásmu a kombinují!
     
    58:52
    Detoritu se však podařilo velmi rychle dostat zpět do útočného pásma, nicméně po nepřesné střele Kronwalla se kotouče zmocnil Callahan, který vyhazuje!
     
    58:36
    Tampa vyhrála ve vlastním pásmu vhazování a dostává kotouč do středního pásma!
     
    58:25
    Detroit si bere minutu a půl před koncem třetí třetiny oddechový čas!
     
    58:25
    Tomáš Tatar to udělal skvěle ve středním pásmu a následně posunul kotouč do levé strany, kam si najel Brendan Smith. Jeho střelu však zastavil Bishop, který přerušuje hru!
     
    58:15
    Petr Mrázek je na střídačce a Detroit to zkouší v šesti!
     
    57:56
    Domácímu celku se opět nepodařilo usadit v útočném pásmu a Tampa dostává kotouč do středního pásma!
     
    57:26
    Detroit se hned po obdržené brance pokoušel odpovědět, nicméně střela Ericssona mířila mimo a u kotouče je momentálně Tampa!
    56:59 Ondřej PALÁT - 2:3
     
    56:59
    Tampa právě vstřelila branku!
    A Tampa nakonec svůj obrovský tlak dokázala přetavit v důležitý třetí gól, kterým se tak tři minuty před koncem dnešního zápasu dostává do vedení! Na pravou stranu dostal kotouč Drouin, který krásnou přihrávkou předložil kotouč před branku, kde měl připravenou hůl ONDŘEJ PALÁT a dostal puk do branky! Asistence: Jonathan Drouin, Nikita Kučerov.
     
    56:36
    Tampa teď drží svého soupeře v útočném pásmu a nebezpečně kombinuje!

    Jan Havlovic

    Branky a nahrávky: 35. Helm (Glendening, Smith), 40. Nyquist (Sheahan) – 6. Kučerov (Johnson, Drouin), 31. Kučerov (Drouin, Garrison), 57. Palát (Drouin, Kučerov)


    Detroit Red Wings: Mrázek (Howard) – Kronwall (A), Ericsson, Green, Smith, Marčenko, DeKeyser – Larkin, Zetterberg (C), Nyquist – Richards, Dacjuk (A), Helm – Sheahan, Glendening, Abdelkader – Tatar, Andersson, Athanasiou
    Tampa Bay Lightning: Bishop (Vasilevskij) – Carle, Hedman, Šustr, Garrsion, Nesterov, Coburn – Kučerov, Johnson, Killorn – Drouin, Filppula, Palát (A) – Callahan (A), Namestnikov, Paquette – Audy-Marchessault, Boyle (A), Blunden

    Rozhodčí: Peel, Hebert – Devorski, Nansen
    Detroit 1 4 Tampa
    #1 Čtvrtek 14.04.2016 • 01:10
    Tampa - Detroit 3:2
    #2 Sobota 16.04.2016 • 01:00
    Tampa - Detroit 5:2
    #3 Pondělí 18.04.2016 • 01:00
    Detroit - Tampa 2:0
    #4 Středa 20.04.2016 • 01:10
    Detroit - Tampa 2:3
    #5 Pátek 22.04.2016 • 01:10
    Tampa - Detroit 1:0
    bahis siteleri