Podbrezová – Myjava 0:0 (kon.) | Trnava – Dunajská Streda 2:1 (kon.) | Slovan Bratislava – Zlaté Moravce 3:2 (kon.)
Prešov – Michalovce 0:0 (kon.)
konec
ŠK Slovan Bratislava
3:2 (1:0)
FC ViOn Zlaté Moravce
sk Neděle 24.07.2016, 19:00 • Štadión na Pasienkoch, Bratislava • Niké liga • 2. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Slovan Bratislava si aspoň čiastočne napravil chuť po svojom zbabranom účinkovaní v pohárovej Európe. V domácej Fortuna lige si na svoje konto pripisuje druhé víťazstvo, keď FC ViOn Zlaté Moravce zdolal 3:2. V druhom polčase síce najskôr vyrovnal skóre zápasu striedajúci Pepe Guilavogui, no už o dve minúty neskôr prinavrátil Slovanu vedenie Richard Lásik. O všetkom rozhodla situácia zo 72. minúty, keď po faule na Františka Kubíka premenil pokutový kop Tamás Priskin. Hostia už len v závere skorigovali výsledok, keď Jána Muchu pekne obstrelil Damián Bariš. Čiernou škvrnou zápasu bolo akurát to, že na bratislavské Pasienky si našlo cestu len 613 divákov. Bohužiaľ, futbalovému Slovanu bude chvíľu trvať pokiaľ získa dôveru svojich fanúšikov späť. Dnes k tomu ale spravil dobrý krok, keď si po dobrom výkone pripísal do tabuľky ďalšie tri body. Ja vám ďakujem za pozornosť a prajem ešte pekný večer. (21:04:33)
     
    90+2
    Koniec zápasu.
     
    90+2
    Slovanisti kontrolujú posledné sekundy zápasu a zrejme udržia víťazstvo na svojej strane. Aktuálne budú vhadzovať na súperovej polovici ihriska.
     
    90+1
    Belasí sa dostali do prečíslenia, no to nedokázali zakončiť strelou na bránu. Na hranici pokutového územia prišiel o loptu dnes veľmi dobre hrajúci Mitchell Schet.
     
    90
    Zlaté Moravce sa ešte zúfalo snažia o vyrovnanie. Štvrtý rozhodca ukazuje, že na bratislavských Pasienkoch sa budú nastavovať ešte dve minúty.
     
    89
    Zlaté Moravce dali gól!
    Tak ešte to bude dráma. Peter Orávik si dvakrát pekne narazil loptu so svojimi spoluhráčmi. Nakoniec sa ale k strele nedostal, keďže mu lopta ušla. Lopta ale prepadla na DAMIÁNA BARIŠA, ktorý peknou strelou k tyči prekonal Jána Muchu.
     
    87
    Slovanisti kontrolujú priebeh záverečných minút. Zlaté Moravce len bezmocne naháňajú loptu, ktorú na svojich kopačkách držia domáci futbalisti.
     
    86
    Adam Zreľák skutočne rozohral priamy kop, no jeho strelecký pokus netrafil bránu Pavela Kováča. Nasledovať bude len odkop od brány Zlatých Moraviec.
     
    85
    Slovan Bratislava bude zahrávať priamy kop. Nevoleným zákrokom sa previnil striedajúci hráč Róbert Gešnábel. Štandardnú situáciu zrejme zahrá Adam Zreľák.
     
    83
    Brankársky zákrok musel predviesť aj brankár Pavel Kováč. Ten ale poľahky zlikvidoval strelecký pokus Leslyho de Sau, ktorý vystrelil z veľkej diaľky.
     
    82
    Na druhej strane z veľkej diaľky pálil obranca Martin Boszorád. Jeho strelecký pokus ale mieril vysoko nad bránu Jána Muchu.
     
    81
    Obrana hostí totálne prepadla a Slovanisti mohli pridať štvrtý gól. Adam Zreľák nezištnou prihrávkou našiel Mitchella Scheta. Ten mal dostatok času na to aby si strelu pripravil, ale loptu poslal len do žrde.
     
    80
    Rýchly protiútok hosťom vôbec nevyšiel. Hráči Zlatých Moraviec sú sklamaní. V dnešnom zápase dlho odolávali, no zrejme odídu bodovo naprázdno.
     
    79
    Futbalisti Slovana Bratislava držia loptu na svojich kopačkách a kontrolujú záver zápasu. Vyzerá to tak, že do tabuľky Fortuna ligy si pripíšu ďalšie tri body.
     
    78
    Akcia hostí nemôže pokračovať, pretože bol odmávaný ofsajd. V postavení mimo hry bol zrejme Pepe Guilavogui, ktorý je autorom jediného gólu Zlatých Moraviec.
     
    77
    Striedanie v tíme ŠK Slovan Bratislava: z ihriska odchádza Lorenzo Burnet, prichádza Ruben Ligeon.
    Striedanie v tíme FC ViOn Zlaté Moravce: z ihriska odchádza Miroslav Pastva, prichádza Miroslav Sedlák.
     
    76
    Po rohovom kope sa lopta odrazila na nohu Miroslava Pastvu. Ten pálil z prvej, no jeho strelecký pokus mieril vysoko nad bránu Slovana Bratislava.
     
    75
    Peter Orávik poslal nebezpečný center smerom do pokutového územia domáceho tímu. Výborný zákrok ale predviedol Vassilis Pliatsikas, a tak bude nasledovať rohový kop.
     
    73
    Striedanie v tíme ŠK Slovan Bratislava: z ihriska odchádza František Kubík, prichádza Lesly de Sa.

    Miroslav Kováčik

    Branky: 36. Schet (Zreľák), 55. Lásik (Kubík), 72. Priskin (pen.) – 53. Guilavogui, 89. Bariš

    Karty:   61. de Kamps (SBA) – 59. Pintér (ZMO), 71. Pastva (ZMO)


    Držení míče: 64 % : 36 %.
    Střely na branku: 12:3. Střely mimo: 4:3. Rohy: 7:4. Ofsajdy: 0:2.
    ŠK Slovan Bratislava: Mucha (C) – Sekulić, Burnet (77. Ligeon), Saláta, de Kamps (70. Scott) – Kubík (73. de Sa), Lásik, Schet, Priskin – Zreľák, Pliatsikas.
    Náhradníci: Krnáč – Soumah, Scott, Ligeon, Nascimento, Kotula, de Sa.

    FC ViOn Zlaté Moravce: Kováč – Boszorád, Kapor, Bariš, Orávik (C) – Válovčan (67. Gešnábel), Kostadinov, Pastva (77. Sedlák), Karlík – Rejdovian (46. Guilavogui), Pintér.
    Náhradníci: Novota – Ranko, Sedlák, Gešnábel, Švec, Kastelovič, Guilavogui.

    Rozhodčí: Patrik Hrčka – Tomáš Vorel a Peter Chládek.

    Diváci: 613 divákov
    thejrc.org