Sparta – FCSB 1:1 (kon.) | Ludogorec – CZ Bělehrad 2:2 (kon.) | BATE – Dundalk 1:0 (kon.)
Partizani Tirana – Salzburg 0:1 (kon.) | Plzeň – Karabach 0:0 (kon.) | Rostov – Anderlecht 2:2 (kon.)
Šachtar – Young Boys 2:0 (kon.) | Dinamo Záhřeb – Dinamo Tbilisi 2:0 (kon.) | Ajax – PAOK 1:1 (kon.)
konec
FK Šachtar Doněck
2:0 (1:0)
BSC Young Boys
Úterý 26.07.2016, 20:45 • Arena Lviv (kapacita: 34 915) • Liga mistrů (předkola) • 3. předkolo
Předzápasové kurzy
     
    Ode mě je to pro dnešek vše. Děkuji za pozornost, už zítra se na Vás budu těšit u online přenosu ze zápasu mezi Fenerbahce Istanbul a monackým AS. Do té doby na počtenou! (22:51:42)
     
    Držení míče: 58 % : 42 %.
    Střely na branku: 6:1. Střely mimo: 5:5. Rohy: 7:7. Ofsajdy: 5:3. Fauly: 11:16.
     
    Je dobojováno, Šachtar dnes potvrdil roli favorita tohoto dvojzápasu a před vlastními fanoušky Young Boys přehrál poměrem 2:0, zároveň si tak vytvořil velice výhodnou pozici do v příštím týdnu hrané odvety! Domácí přežili úvodní desetiminutovky, v níž viditelně tahali za kratší konec provazu, poté už byl zápas jasně v jejich režii. Z velkého množství nadějných šancí se v prvním poločase ujala pouze jedna, Fredovu parádní nahrávku ve vedoucí trefu přetavil Bernard!

    Druhá půle nabídla naprostou dominanci Fonsecových svěřenců, těm to ale v pětapadesáté minutě hodně usnadnil hostující stoper Vilotić, který se po druhé žluté kartě odporoučel předčasně do sprch. Druhá vstřelená branka Doněcku byla jen otázkou času, nejprve Taison netrefil prázdnou branku, poté Marlos orazítkoval tyč, nakonec oranžovo-černí své vedení zvýšili čtvrt hodiny před koncem, kdy krásnou kombinaci zakončil Jevhen Selezňov!
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Ve zřejmě poslední šanci domácího celku si Ismaily neporozuměl s Dentinhem a ani následný protiútok Young Boys k ničemu nevedl, Kuba si totiž spolehlivě pohlídal Ordec.
     
    90+3
    Hostující brankář se v nastaveném čase opravdu nenudí. Bernard našel na hranici šestnáctky volného Marlose, který přihrávkou z první zkusil oslovit Dentinha, Yvon Mvogo však hru opět ideálně přečetl a díky dobrému výběhu byl u míče jako první.
     
    90+2
    Srna je s blížícím se koncem utkání hodně vidět. Jeho další průnik po pravé straně vyústil v nepříjemný centr, který se kroutil směrem do branky, Yvon Mvogo si však s touto nepříjemně vyhlížející situací zvládl poradit.
     
    90+1
    Srna nyní odvedl výbornou práci, když si z pravé strany seběhl až na hranici pokutového území, kde však místo střely zvolil přihrávku na volného Bernarda, jehož přízemní ránu však dobře postavený Mvogo zvládl eliminovat.
     
    90
    Nad rámec základní hrací doby se sudí rozhodli nastavit hned pět minut. Dokáží fotbalisté Doněcku přidat ještě jednu branku, a výrazně se tak přiblížit postupu do čtvrtého předkola Ligy mistrů?
     
    89
    Selezňov se ve svém novém působišti chce ukázat v tom nejlepším možném světle. Nyní si znovu seběhl pro balon za obránce soupeře, tentokráte si to však nenačasoval ideálně a ocitl se v ofsajdu.
     
    88
    Ou, to bylo nebezpečné! Bertone zvedl nohu v souboji s Fredem až příliš vysoko, brazilský středopolař mohl být rád, že neinkasoval nepříjemný úder do obličeje. Jasná žlutá karta.
     
    88
    Srna od rohového praporku nahrál sbíhajícímu se Bernardovi, který si obhodil svého strážce a nacentroval přesně na hlavu Jevhena Selezňova, tomu ale zakončení z hranice malého vápna vůbec nevyšlo.
     
    87
    Kubo zastavil Marlose nedovoleným způsobem, načež Šachtar zahrával standardní situaci z nějakých pětadvaceti metrů, domácí kapitán Srna však trefil pouze ve zdi stojícího Sanoga.
     
    85
    No, tohle by byl hodně kuriózní gól! Marlos si přehodil balon na levačku, jeho centrovaný balon hodlal Hadergjonaj sklepnout pro brankáře Mvoga, malá domů mu ale vůbec nevyšla a nakonec mohli být hosté rádi, že kulatý nesmysl zamířil kousek vedle pravé tyče!
     
    84
    Bernard šikovně sklepl pro Marlose, který ihned z první nacentroval na Dentinha. Ten si v šestnáctce balon sklepl na svou levačku a zkusil vypálit, jeho ránu však zablokoval ve skluzu hrající Jan Lecjaks.
     
    83
    Dentinho si seběhl pro přihrávku od Stěpaněnka, který mu tutéž laskavost hodlal ihned vrátit, byl však od balonu odstaven důrazně hrajícím Sanogem, kterému zákrok na hranici pravidel u rozhodčích prošel.
     
    82
    Srna dlouhým nákopem přenesl hru na levý okraj pokutového území, kam si seběhl Ismaily, který balon sice dokázal ve skluzu vrátit před branku, zakončující Dentiho se však snažil zbytečně, protože jeho kolega už balon před přechodem do zámezí nezastihl.
     
    81
    Střídání v týmu BSC Young Boys Bern: ze hřiště odchází Sutter, přichází Hadergjonaj.

    Vojtěch Tůma

    Branky: 27. Bernard (Fred), 75. Selezňov (Stěpaněnko)

    Karty:   24. Vilotić (YBB), 70. Hoarau (YBB), 88. Bertone (YBB)   55. Vilotić (YBB)


    Držení míče: 58 % : 42 %.
    Střely na branku: 6:1. Střely mimo: 5:5. Rohy: 7:7. Ofsajdy: 5:3. Fauly: 11:16.
    FK Šachtar Doněck: Pjatov – Srna (C), Ordec, Kryvcov, Ismaily – Marlos, Fred, Stěpaněnko, Bernard – Eduardo (71. Selezňov), Taison (77. Dentinho)
    Náhradníci: Kanibolockij – Butko, Kučer, Selezňov, Dentinho, Wellington Nem, Kovalenko

    BSC Young Boys: Mvogo – Sutter (81. Hadergjonaj), Vilotić, Rochat, Lecjaks – Sulejmani (58. Wüthrich), Sanogo, Bertone, Ravet – Hoarau (C), Gerndt (49. Kubo)
    Náhradníci: Wölfli – Hadergjonaj, Frey, Gajić, Wüthrich, Kubo, Obexer

    Rozhodčí: Serdar Gözübüyük – Hessel Steegstra, Charles Schaap (všichni Nizozemsko)
    bahis siteleri