Rusko – Švédsko 1:2 (kon.) | Finsko – Tým Severní Ameriky 1:4 (kon.) | Česko – Tým Evropy 2:3 (po pr.)
konec
Finsko
1:4 (0:1, 0:3, 1:0)
Tým Severní Ameriky
Pondělí 19.09.2016, 02:10 • Air Canada Centre, Toronto • Světový pohár • Skupina B
Předzápasové kurzy
Partner:

    @teamna_wch začal na #WCH2016 vítězně!???????? #CCM

    Fotka zveřejněná uživatelem CCM Hockey Czech Republic (@ccmhockeyczechrepublic),

     
    Tímto se s Vámi loučím a přeji Vám úspěšný vstup do nového týdne! (04:55:47)
     
    Tři hvězdy utkání:
    1. Colton Parayko (TNA) 0+2
    2. Nathan MacKinnon (TNA) 1+0
    3. Connor McDavid (TNA) 0+1
    O góly Severní Ameriky se postarali čtyři různí hráči - Eichel, Gaudreau, Drouin a MacKinnon!

     
    Výběr Severní Ameriky slaví na Světovém poháru první vítězství, když poráží Finsko jasným výsledkem 4:1. O osudu tohoto utkání rozhodla především druhá třetina, kterou vyhráli mladíci 3:0 a vytvořili si výhodný náskok. Finsko si během zápasu příliš velkých šancí nevypracovalo a v příštích duelech bude bojovat o přežití.

    Střely na branku: 25 – 43.
     
    Konec zápasu.
     
    59:48
    Mladíci tráví poslední sekundy utkání v útočném pásmu. Z modré čáry nahazoval kotouč na branku Ekblad, ale kus černé gumy nakonec zaduněl pouze o zadní mantinel.
     
    58:42
    MacKinnon projel středem do útočného pásma, nahrál Larkinovi a vydal se před branku. Útočník Detroitu mu však nedokázal kotouč vrátit, Finové se ubránili.
     
    57:44
    A o chvíli později neuspěl ani Jones, který si sjel hluboko do pásma a z pravé strany nasměroval kotouč pouze do boční sítě.
     
    57:24
    Střela McDavida z levého kruhu se odrazil mezi kruhy na hůl Scheifeleho, jenž z dobré pozice nedokázal trefit branku.
     
    56:41
    Finové si po vstřelené brance nedokáží vytvořit tlak, mladíci ze Severní Ameriky kontrolují hru a kombinují v útočném pásmu.
    55:53 Valtteri FILPPULA - 1:4
     
    55:53
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Jedno je jisté, Murray dnes čisté konto neudrží. VALTTERI FILPPULA se velmi šťastně dostal před brankovištěm ke kotouči a střelou pod horní tyčku mladého brankáře překonal. Asistence: Jussi Jokinen, Leo Komarov.
     
    55:01
    Rinne zachránil Finsko od páté inkasované branky. Pokus Matthewse mu totiž propadl mezi betony a brankář Nashvillu se musel rychle zorientovat a kotouč zalehnout.
     
    54:14
    Dylan Larkin ukázal, že v NHL patří mezi nejrychlejší hráče a podél pravého mantinelu se procpal až ke střele bekhendem z pravého kruhu. Tento pokus hráče Red Wings skončil vedle protější tyče.
     
    53:01
    Finsko bylo blízko čestné brance! Po skrumáži u levého mantinelu se kotouč najednou dostal na druhou stranu na hůl Pokky, který nikým neatakován napálil kotouč do Murrayho. Ten tedy nadále drží čisté konto.
     
    52:18
    Donskoi to udělal u pravého mantinelu šikovně, když se dokázal zbavit hráče a poté se natlačil před branku. Zakončit se mu ale nepodařilo, když mu kotouč sjel z hole.
     
    51:31
    Laine se pokoušel elegantně dostat přes Ekblada a málem byl úspěšný. Kanadský obránce zastavil kotouč na poslední chvíli.
     
    50:24
    Oba celky hrají v plném počtu.

    Jan Šlapáček

    Branky a nahrávky: 56. Filppula (J. Jokinen, Komarov) – 6. Eichel (Matthews, McDavid), 26. Gaudreau (Parayko, D. Larkin), 28. Drouin (Nugent-Hopkins, Gostisbehere), 35. MacKinnon (Parayko)


    Finsko: Rinne (Rask) – Lindell, Ristolainen, Määttä, Vatanen, Pokka, Lepistö – Aho, Barkov, Laine – Donskoi, M. Koivu, Granlund – Komarov, Filppula, J. Jokinen – Korpikoski, Haula, Lehterä.
    Tým Severní Ameriky: M. Murray (Gibson) – Rielly, Ekblad, Jones, R. Murray, Parayko, Gostisbehere – Scheifele, McDavid, Matthews – D. Larkin, Eichel, Gaudreau – MacKinnon, Nugent-Hopkins, Drouin – Saad, Couturier, Trocheck.

    Rozhodčí: O'Halloran, Lee – Cormier, Racicot
    bahis siteleri