Argentina – Egypt 5:0 (kon.) | Ázerbájdžán – Portugalsko 2:3 (kon.)
konec
Ázerbájdžán
2:3 (1:2)
Portugalsko
Pondělí 26.09.2016, 01:00 • Coliseo el Pueblo, Cali (COL) • Mistrovství světa
Předzápasové kurzy
     
    Statistiky: střely celkem: 53-41, střely na bránu: 15-10, střely mimo: 17-16, zablokované střely: 21-15, rohové kopy: 11-7, zákroky: 7-11. (02:41:14)
    Ricardinho prožívá v Kolumbii životní světový šampionát! Kapitán Portugalska úžasnou tečí proti Ázerbájdžánu posunul svůj tým do semifinále a těšme se, co předvede v něm.

     
    Hráči Portugalska zvedají ruce nad hlavu a oslavují postup do semifinále mistrovství světa v Kolumbii, kde v zápase o finále vyzvou Argentinu. Ázerbájdžán si během utkání vytvořil řadu velkých brankových příležitostí, jenže na rozdíl od Portugalska nebyl tak produktivní. Vítězný gól utkání vstřelil za stavu 2:1 po nádherné teči Ricardinho, na jehož gól sice v závěru dokázal při powerplay odpovědět Eduardo, Ázerbájdžánu se ale i přes obrovský tlak už vyrovnat nepodařilo. Debutant letošního mistrovství světa má za sebou fantastické premiérové vystoupení a Portugalsku, favoritovi na titul, podlehl jen o vlásek. Konečný výsledek. Ázerbájdžán 2 Portugalsko 3.
     
    Konec zápasu.
     
    39:57
    Obrovské drama se chýlí ke konci a Portugalsko je tři sekundy od postupu do semifinále mistrovství světa!
     
    39:40
    Další velkou možnost měl Fabio Poletto, který prudkou ránou mířil pod břevno, Bébé ale vytáhl fantastický zákrok a nataženou rukou ve výskoku míč vyrazil vysoko nad!
     
    39:23
    Isa Atayev to krásně zkusil přízemní střelou z levého křídla, propálit Bébého ale mezi nohama nedokázal!
     
    39:00
    Minutu. Tolik času mají futsalisté Ázerbájdžánu na to, aby utkání poslali proti favorizovanému Portugalsku do prodloužení.
     
    38:17
    Ricardinho před několika sekundami předvedl po centru z levé strany na vzdálenější pravé tyči nádherné a pohotové nůžky, které málem ustřihly Ázerbájdžánu veškeré naděje, nakonec ale skončily vedle bližšího pravého horního rohu brány na boční síti!
     
    37:11
    Bébému se splašila kladiva a po chycení míče se okamžitě rozeběhl k bráně Ázerbájdžánu! Portugalský gólman svou akci zakončil střelou z levého křídla, jeho pokus byl ale zablokován.
     
    36:26
    Ázerbájdžán mohl vyrovnat krásnou přízemní střelou z úhlu, následný pokus od pravé postranní čáry ale skončil na boční síti.
     
    35:42
    Hra se po snížení Ázerbájdžánu hodně otevřela a k vidění je opět světový futsal, během něhož se hra bleskově přesouvá ze strany na stranu.
     
    35:06
    Ázerbájdžán nebyl daleko od vyrovnání, když po centru z levé strany na vzdálenější pravé tyči jeden z jeho hráčů na míč hlavou těsně nedosáhl!
    34:27 EDUARDO - 2:3
     
    34:27
    Ázerbájdžán právě vstřelil branku!
    EDUARDO (2) skóruje během powerplay a vrací Ázerbájdžán zpět do hry! Eduardo přízemní střelou z téměř nulového úhlu propálil mezi nohama klečícího Bébého a zamířil ke vzdálenější levé tyči. Asistence: Thiago Bolinha (1).
     
    33:37
    Ricardinho se pokusil z vlastní poloviny hřiště trefit prázdnou bránu, jeho střela se ale od spojnice břevna a levé tyče odrazila do zámezí!
     
    33:00
    Ázerbájdžán si začíná vytvářet velký tlak, zatím se ale do žádné velké příležitosti nedostal.
     
    31:40
    Ázerbájdžán to zkusil při powerplay a Portugalsko mohlo rozhodnout, jeho střela přes celé hřiště ale skončila vedle levé tyče.

    Tomáš Reiner

    Branky: 13. Thiago Bolinha, 35. Eduardo (Thiago Bolinha) – 8. Djo (André), 18. João Matos (Bruno Coelho), 28. Ricardinho (João Matos)

    Karty:   21. Eduardo (AZE) – 23. Djo (POR)


    Ázerbájdžán: Kurdov (Zamanov) – Gallo, Thiago Bolinha, Eduardo, Poletto – Farzaliyev (C), Baghirov, Atayev, Chovdarov, Borisov. Trenér: Miltinho (BRA).
    Portugalsko: Bébé (Vitor Hugo, Cristiano) – João Matos, Bruno Coelho, Cardinal, Ricardinho (C) – André, Fábio, Djo, Tiago Brito, Miguel, Ré. Trenér: Jorge Braz (POR).

    Rozhodčí: Sergio Cabrera (CUB). Druhý rozhodčí: Jose Katemo (ARG). Třetí rozhodčí: Khalid Hnich (MAR). Časoměřič: Khamis Hassan Alshamsi (UAE)

    Diváci: 2974
    bahis siteleri