Detroit – Edmonton 1:2 (kon.) | St. Louis – Colorado 5:1 (kon.) | Carolina – New Jersey 1:4 (kon.)
Chicago – Dallas 4:3 (po pr.) | NY Rangers – Winnipeg 5:2 (kon.) | Anaheim – Calgary 4:1 (kon.)
po prodl.
Chicago Blackhawks
4:3 (0:1, 1:1, 2:1 - 1:0)
Dallas Stars
Pondělí 07.11.2016, 01:10 • United Center, Chicago • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    Marián Hossa rozhodl v poslední minutě prodloužení.
     
    S konstatováním, že dnešní utkání v United Center v Chicagu sledovalo 21 901 diváků se s vámi loučím. U dalších on-line přenosů na shledanou. (04:20:41)
     
    ČESKOSLOVENSKÁ STOPA V ZÁPASE

    Chicago Blackhawks

    Michal Kempný 0+0, 1 střela, čas na ledě 16:02
    Marián Hossa 1+1, 3 střely, čas na ledě 19:37
    Richard Pánik 0+0, 2 střely, čas na ledě 12:46

    Dallas Stars

    Radek Faksa 0+0, 3 střely, čas na ledě 16:54
     
    TŘI HVĚZDY ZÁPASU

    1. Marián Hossa (CHI) 1+1
    2. Jonathan Toews (CHI) 1+2
    3. Gemel Smith (DAL) 2+0
     
    Dnešní utkání je tedy u konce a bonusový bod za vítězství v prodloužení získávají domácí. Ti sice prohrávali již 0:2, ale velmi rychle po druhém gólu Dallasu dokázali snížit a ve třetí části dokonce dokonali skvělý obrat na 3:2. Poté se zdálo, že Stars již nenajdou cestu k vyrovnávací brance, avšak během powerplay se jim přeci jenom tečí střely od modré čáry podařilo vyrovnat a po šedesáti minutách jsme tak neznali vítěze.

    V prodloužení měli nejprve velkou šanci hosté, kteří hráli přesilovou hru čtyři proti třem, ale Darling parádně zlikvidoval tutovku Patricka Eavese a rozhodnutí zápasu proto obstarali domácí Jestřábi. Devětadvacet vteřin před koncem prodloužení totiž nájezdy odmítl Marián Hossa, jenž s notnou dávkou štěstí propálil špatně vidícího Lehtonena v bráně Dallasu a přidal svému týmu bod navíc!

    Střely na bránu po prodloužení

    CHI – 33 (7, 14, 10, 2)
    DAL – 35 (10, 9, 12, 4)
     
    Konec zápasu.
    64:31 Marián HOSSA - 4:3
     
    64:31
    Chicago právě vstřelilo branku!
    Už to pomalu vypadalo na samostatné nájezdy, ale domácí nakonec dovednostní soutěž odmítají! Při možná poslední akci totiž Seabrook posunul puk k MARIÁNU HOSSOVI, který natáhl ke střele od modré čáry a prudce vypálený touš Lehtonenovi se štěstím propadl až za brankovou čáru. Nutno říci, že rozhodující brance výrazně dopomohl skvěle clonící Anisimov, jenž výborně postával těsně před hostujícím brankářem. Asistence: Brent Seabrook, Arťom Anisimov
     
    63:46
    Po Seabrookově dobrém bloku se puk odrazil před volného hráče Dallasu, ale ten neposedný kotouč nedokázal zasáhnout.
     
    63:34
    Při hře čtyř proti třem Kane krásně přenechal puk Panarinovi, jenž svižnou střelou mířil mezi ruku a tělo Kariho Lehtonena. Finský gólman situaci ustál.
     
    62:57
    Chicago již hraje v plném počtu, ale Seguin přeci jenom ještě vymyslel zajímavou přihrávku. Jeho spoluhráč však prudký puk u tyče netrefil.
     
    62:50
    Domácí v plném počtu.
     
    62:38
    Přesilová hra Dallasu pomalu spěje ke konci. Faksa se před bránou pokusil tečovat střelu od modré čáry, nicméně puk si to namířil vysoko nad. Přesto se vhazuje u Darlinga.
     
    61:36
    Hosté rozjeli fantastickou kombinaci, kterou Jamie Benn vyšperkoval přihrávkou na osamoceného Eavese, ale Darling se parádně natáhl a betonem zneškodnil stoprocentní gól!
     
    61:17
    Dallas se okamžitě po buly usadil v útočném pásmu, avšak Seguinovo zakončení nebylo dobře připravené a Darling kotouč vyrazil do ochranné sítě.
     
    60:50
    Oddechový čas pro hosty.
     
    60:50
    Patrick Kane (CHI) si při napadání v rohu kluziště počínal velmi netakticky, zahákoval Oduyu a dostává dvouminutový trest!
     
    60:38
    Jonathan Toews se skvěle uvolnil a mohl se s Kanem dostat do přečíslení, ale Faksa bleskově zareagoval a včas domácího kapitána obral o kotouč.
     
    60:22
    Chicago se v prodloužení jako první dostalo ke kotouči, ale v útočném pásmu zatím pouze kombinuje.

    Lukáš Podleśny

    Branky a nahrávky: 31. P. Kane (Toews, Seabrook), 44. Toews (Hossa, Keith), 45. Anisimov (Toews, Keith), 65. Hossa (Seabrook, Anisimov) – 16. Seguin (Roussel, Eaves), 29. G. Smith (Hamhuis), 59. G. Smith (Klingberg, Jamie Benn)


    Chicago Blackhawks: Darling – Keith, B. Campbell, Forsling, Hjalmarsson, Kempný, Seabrook – Pánik, Toews, P. Kane – Panarin, Anisimov, Hossa – Motte, Krüger, Hartman – Rasmussen, Schmaltz, Tootoo.
    Dallas Stars: Lehtonen – Oduya, Johns, Lindell, Klingberg, Hamhuis, Jordie Benn, Nemeth – Jamie Benn, Seguin, Eaves – Roussel, Faksa, Korpikoski – McKenzie, D. Shore, B. Ritchie – G. Smith, Cracknell.

    Rozhodčí: Walsh, Hebert – Murchison, Nowak

    Diváci: 21 901
    bahis siteleri