Carolina – Florida 3:2 (kon.) | NY Rangers – Ottawa 0:2 (kon.) | Philadelphia – Calgary 5:3 (kon.)
konec
Philadelphia Flyers
5:3 (1:1, 3:0, 1:2)
Calgary Flames
Pondělí 28.11.2016, 01:30 • Wells Fargo Center, Philadelphia • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Tři hvězdy utkání

    Jakub Voráček (PHI) (1 + 1)
    Wayne Simmonds (PHI) (1 + 1)
    Anthony Stolarz (PHI) (29 zákroků) (04:24:09)
     
    Československá stopa v utkání

    Jakub Voráček (PHI) (1 + 1, 2 střely na branku, čas na ledě 19:07)
    Radko Gudas (PHI) (0 + 0, 2 střely na branku, čas na ledě 18:19)
    Michael Frolík (CGY) (0 + 0, 2 střely na branku, čas na ledě 16:21)
     
    Střely na branku v zápase

    Philadelphia Flyers: 43

    Calgary Flames: 32
    Druhou branku Flyers vstřelil Jakub Voráček!

     
    Je konec zápasu mezi celky Philadelphia Flyers – Calgary Flames, který nabídl dohromady osm branek a spoustu pohledných akcí. Hosté šli sice jako první do vedení, ale pak už celé utkání režírovali pouze Letci. Dnes uspěli hlavně díky povedenému začátku prostředního dějství, kdy nastříleli za záda Chada Johnsona tři kotouče během necelých osmi minut. Pak ještě přidali jeden gól ve třetí periodě a Plamenům nepomohlo ani snížení na rozdíl dvou zásahů. Flyers berou výhru v základní hrací době, jejich gólman Stolarz při svém debutu uspěl. Ode mě je to pro dnešek vše, přeji hezký začátek nového týdne.
     
    Konec zápasu.
     
    59:48
    Ale domácí už asi prázdnou svatyni netrefí, tento zápas však vyhrají.
     
    59:23
    Běží poslední minuta třetí třetiny a velmi pravděpodobně také celého zápasu, Flames to ještě zkoušejí s prázdnou brankou.
    58:10 Alex CHIASSON - 5:3
     
    58:10
    Calgary právě vstřelilo branku!
    Teď jsem se ale ošklivě zmýlil. Calgary Flames zvrátili má slova a nechtěli jen tak dohrát zbytek základní hrací doby, místo toho přidávají třetí zásah za záda Stolarze. Puk do sítě propasoval ALEX CHIASSON, jemuž povedeně asistoval Dougie Hamilton. Tato trefa kanadskému klubu pravděpodobně nepomůže, ale uvidíme, třeba se ještě Plameny pokusí o překvapení. Asistence: Dougie Hamilton, T. J. Brodie.
     
    57:40
    Poslední minuta z přesilovky domácího výběru, to už se ale pomalu blížíme ke konci základní hrací doby a je skoro jisté, že se už bude spíše dohrávat.
     
    56:58
    Voráček našel Girouxe, druhý jmenovaný střílel. Jenže Chad Johnson byl na jeho pokus připraven a přerušuje hru.
     
    56:28
    Michael Frolík se pokoušel o vyhození, jenže místo toho trefil jen brusle soupeře a Flames pak museli řešit další problémy před svým gólmanem.
     
    55:56
    Přesilovku ale hrají Flyers a Voráček se málem znovu prosadil, jen o kousek minul pravou tyčku.
     
    54:38
    První trest dostal hostující Tkachuk, jehož rozhodčí ocenili dvěma minutami za krosček na soupeře, navíc inkasoval 2 + 2 minuty za hrubost. Po něm z řad Flames dostává trest také Wideman (desetiminutový osobní trest). Za Flyers si jdou sednout Radko Gudas (desetiminutový osobní trest) a Travis Konecny (hákování). Zmíněný Tkachuk navíc dostává ještě taktéž desetiminutový osobní trest.
     
    54:38
    Asi se bude vylučovat, na led letěly rukavice a toto už rozhodčí těžko nechají bez udělování trestných minut.
     
    54:38
    Po Frolíkově střele Stolarz zasahuje, pak se na domácím brankovišti strhla pořádná hromadná mela, kde padaly pěsti a další ostré zákroky. Možná je to za daného stavu a času na kostce zbytečné, ale emoce vzplály.
     
    54:06
    Flyers jsou navíc všude dříve. Ani v obraně teď nemají problémy, přestože to chvíli vypadal, že by se Plameny mohly dostat do přečíslení.

    Martin Schwarz

    Branky a nahrávky: 18. Raffl (Voráček, MacDonald), 21. Voráček (Giroux, Simmonds), 28. VandeVelde (Ljubimov), 28. Simmonds (Cousins), 50. Ljubimov (Del Zotto, VandeVelde) – 8. Brodie (Backlund, S. Bennett), 49. Tkachuk (D. Hamilton, Giordano), 59. Chiasson (D. Hamilton, Brodie)


    Philadelphia Flyers: Stolarz (S. Mason) – MacDonald, Gostisbehere, Provorov, Streit, Del Zotto, Gudas – Raffl, Giroux, Voráček – Konecny, Cousins, Simmonds – VandeVelde, B. Schenn, Ljubimov – Weise, Bellemare, Read.
    Calgary Flames: Ch. Johnson (Elliott) – Giordano, D. Hamilton, Brodie, D. Wideman, Kulak, Engelland – Tkachuk, Backlund, Frolík – Versteeg, Monahan, Brouwer – S. Bennett, Stajan, Chiasson – Ferland, F. Hamilton, Hathaway.

    Rozhodčí: O'Rourke, Nicholson – Cormier, Gibbons

    Diváci: 19 408
    bahis siteleri