Minsk – Team Canada 2:3 (kon.) | Lugano – Davos 4:0 (kon.)
konec
HC Lugano
4:0 (1:0, 2:0, 1:0)
HC Davos
Pátek 30.12.2016, 20:15Spengler Cup • Semifinále
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Pro dnešek je to všechno, děkuji za pozornost a přeji hezký zbytek večera! (22:43:47)
     
    Dobojováno! Lugano po výborné výkonu v obraně udrželo čisté konto v semifinále Spenglerova poháru 2016 a Davos poráží 4:0. Je to vůbec první tým, který na letošním ročníku tohoto turnaje neinkasoval. Přišlo mi, že Lugano tohle utkání zvládlo výborně takticky, skvěle eliminovalo svého soupeře, hrálo kolektivně.

    Ve třetí třetině navíc rozhodlo celý duel, přidalo branku v oslabení a je z toho zasloužený postup do finále s Kanadou (zítra od 12:00). Skutečně dnes vyšlo Luganu všechno na jedničku. Výborný výkon založený na skvělé obraně a splnění taktického plánu od prvního do posledního písmene znamená, že Davos si finále Spengler Cupu nezahraje, protože dnes neměl moc šancí proti výborně hrajícímu Luganu!
     
    Konec zápasu.
     
    59:32
    Alessio Bertaggia a ještě jeden hráč Lugana drží puk v rohu útočného pásma mužstva v černém.
     
    59:25
    Patrik Zackrisson se sice dotkl puku v útočném pásmu Lugana, ale sudí viděli předtím ofsajd mužů v černém.
     
    58:42
    Tak nakonec se tohle semifinále dohraje zřejmě ve čtyřech hráčích na obou stranách. Dominique Heinrich (LUG) dostává dvě minuty za sekání.
     
    58:07
    Tak ani to, že Lugano hrálo přesilovku nemuselo znamenat, že Elvis Merzlikins udrží čisté konto, Marc Wieser se natlačil před branku Lugana, avšak brankář v černém dresu situaci ustál na jedničku i za pomocí své hokejky.
     
    57:45
    Vypadá to velice nadějně, co se týče čistého konta Elvise Merzlikinse. Andres Ambühl (DAV) dostává dvě minuty za držení protihráče.
     
    57:25
    Tak ani nyní z toho nebude alespoň kosmetická úprava výsledku, jeden z hráčů Lugana vystoupil proti Samuelu Walserovi a ten se musel vrátit do středního pásma.
     
    56:56
    James Wisniewski vsadil na razanci při střele od modré čáry, bývalý bek Chicaga střílel do levého horního rohu branky Melvina Nyffelera, puk ale končí po teči hráče Davosu v ochranné síti.
     
    56:51
    Tři hráči Lugana ukázali, jak má vypadat důraz v předbrankovém prostoru. Ani tato šance nepřinesla pátý puk v brance Nyffelera.
     
    56:39
    Jak ten hokej vypadá jednoduše. Luca Fazinni tak dlouho kroužil v rohu hřiště, až nakonec od modré čáry vypálil Steve Hirschi, ale Melvin Nyffeler uhájil svojí branku.
     
    55:43
    Lugano už hraje na čisté konto Elvise Merzlikinse a zatím se mu to daří. Mezitím ale Gregory Hofmann odcházel na střídačku a kontroloval si, jestli neodnesly jeden ze soubojů na ledě jeho zuby.
     
    55:09
    Davos je špatný, už chce být asi v šatně, Lugano jej ve všem přehrává, zejména po čtvrté brance.
     
    54:53
    Když se daří, tak se prostě daří. Dario Bügler nedostal puk před Melvina Nyffelera, a tak z jedničky pálil James Wisniewski od modré čáry, avšak pátá branka z toho nebyla.
     
    54:02
    Lugano hraje s obrovskou lehkostí, je výborné, co se týče pohybu, Maxime Lapierre se silou vůle dostal k zajímavému pokusu z levého kruhu, ale Melvina Nyffelera nepřekonal.
     
    53:34
    A další zákrok brankáře Lugana. Andres Ambühl vyhrál buly, Elvis Merzlikins si pohlídal střelu od modré čáry a zapsal zákrok lapačkou!
     
    53:13
    Davos se usadil v útočném pásmu, ale Elvis Merzlikins vytasil zákrok pravým betonem proti střele od modré čáry.
     
    52:36
    I po dalším závaru před svojí brankou drží Elvis Merzlikins čisté konto v semifinále Spenglerova poháru, nutno podotknout, že nyní mu obrana velice pomohla.

    Vít Muzikář

    Branky a nahrávky: 17. Klasen, 32. Bürgler, 36. Chiesa, 46. Bertaggia


    HC Lugano: Merzlikins (Müller) – Furrer (A), Chiesa (C), Wilson, Wisniewski, Ulmer, Heinrich, Ronchetti, Hirschi – Mårtensson, Klasen, Vesce – Hofmann, Zackrisson, Bürgler – Lapierre, Sannitz (A), Walker – Bertaggia, Fazzini, Gardner.
    HC Davos: Nyffeler (Senn) – Forster, Forrer, Rahimi, Jung, Schneeberger, Paschoud, Kindschi – R. Kousal, Ruutu, D. Wieser – Walser, Ledin, Simion – Sciaroni (A), M. Wieser (A), Corvi – Kessler, Ambühl (C), Jäger.

    Rozhodčí: Fonselius (FIN), Vinnerborg (SWE) – Kaderli (SUI), Wüst (SUI)
    bahis siteleri