Middlesbrough – Leicester 0:0 (kon.) | Everton – Southampton 3:0 (kon.) | Manchester City – Burnley 2:1 (kon.)
Sunderland – Liverpool 2:2 (kon.) | West Brom – Hull City 3:1 (kon.) | West Ham – Manchester Utd. 0:2 (kon.)
konec
Sunderland AFC
2:2 (1:1)
Liverpool FC
Pondělí 02.01.2017, 16:00 • Stadium of Light, Sunderland • Anglická Premier League • 20. kolo
Předzápasové kurzy
     
    S konstatováním toho, že dnešnímu duelu na Stadium of Light přihlíželo 46 494 diváků, se s Vámi loučím. Děkuji za pozornost, někdy příště se zase budu těšit na počtenou! (18:14:00)
     
    Držení míče: 30 % : 70 %.
    Střely na branku: 5:15. Střely mimo: 0:3. Rohy: 2:5. Ofsajdy: 3:3. Fauly: 10:10.
     
    Je dobojováno, Liverpool dnes na Stadium of Light ztratil dva body, se Sunderlandem totiž pouze remizoval 2:2! Sledovali jsme velmi atraktivní utkání, velice líbivý fotbal ve vysokém tempu s požehnaným množstvím šancí byl k vidění především v prvním poločase. Úvodní minuty patřily Liverpoolu, aktivita byla jasně na jeho straně, domácí se kupředu vydávali jen zřídkakdy, i tak ale svému soupeři dokázali zatopit. Po několika neproměněných šancích na obou stranách se v devatenácté minutě hlavou prosadit Daniel Sturridge, vedení ale The Reds příliš dlouho nevydrželo. Po Klavanově faulu totiž měli The Black Cats k dispozici penaltu, kterou suverénně proměnil Jermain Defoe!

    Druhý poločas už tolik příležitostí nepřinesl, po většinu jeho průběhu hru zcela kontrolovali hosté, Moyesova družina stále čelila jejich tlaku, do útoku se vydávala jen občas. Černé kočky dlouho držel dnes výtečně chytající brankář Mannone, ve dvaasedmdesáté minutě jej ale po N'Dongově zaváhání překonal Sadio Mané! Jenže to ještě zdaleka nebylo všechno, právě senegalský rychlík nedlouho nato zahrál ve vlastní šestnáctce rukou, nařízenou penaltu opět proměnil Jermain Defoe, který tak trápícímu se Sunderlandu zařídil velice cenný bod!
     
    90+6
    Konec zápasu.
     
    90+5
    Následoval rohový kop Liverpoolu. Alberto Moreno tentokráte zvolil rozehrávku na přední tyč, kde se k hlavičce prodral Roberto Firmino, jeho zakončení ale postrádalo razanci i přesnost, míč zamířil přesně do Mannoneho náruče.
     
    90+4
    Další výborný zákrok Mannoneho, který dnes The Black Cats opravdu drží nad vodou! Po Maného sklepnutí se v dobré palebné pozici ocitl Adam Lallana, jehož pokus nebyl vůbec špatný, domácí gólman se ale natáhl, co to šlo, a zachránil Sunderland od pohromy!
     
    90+3
    Závěrečný tlak Liverpoolu graduje! Nejprve Lallanův centr před osamoceným Origim na poslední chvíli zvládl odklidit Djiobodji, chvíli na to byl Borinim faulován Moreno. Ani s další standardní situace hostí ale nic nevzešlo.
     
    90+2
    Ve prospěch The Reds byl nařízen další přímý kop. Jeho rozehrávky se opět ujal Alberto Moreno, který odcentroval na zadní tyč, pro míč si ale nejvýše ze všech vyskočil dnes výborně chytající Vito Mannone.
     
    90+1
    Nad rámec dnešního zápasu se sudí rozhodli nastavit hned pět minut!
     
    90
    Na trávník jsou přivolání domácí zdravotníci, kteří se nyní hodně otřesenému Djiobodjimu. S domácím stoperem to příliš dobře nevypadá, uvidíme, zda bude vůbec schopen zbytek tohoto utkání dohrát.
     
    89
    Ve vzdušném souboji se po Lovrenově nákopu velice nepříjemně srazili Origi s Djiobodjim, zpět na nohy se nechce především domácímu obránci, jehož dopad nepatřil k těm nejlehčím.
     
    88
    Do konce utkání už příliš času nezbývá. Vzhledem k tomu, co se děje na hrací ploše, lze odhadnout, že domácí fotbalisté jsou s remízovým výsledkem spokojeni, to samé ale rozhodně nelze tvrdit o hráčích Liverpoolu, pro které by byl získaný bod ztrátou při nahánění vedoucí Chelsea.
     
    87
    N'Dong nestíhal rozběhnutého Origiho, kousek od šestnáctky jej nakonec zastavil za cenu jasného faulu. Liverpoolští tak měli k dispozici přímý kop, Alberto Moreno balon poslal přesně na hlavu Ragnara Klavana, jeho zakončení ale Mannonemu nenadělalo sebemenší problém.
     
    86
    Hosté jsou z celé situaci pochopitelně rozezleni, hned po rozehrávce se vrhli směrem vpřed. Jejich akci táhl Sadio Mané, který se díky šikovné zasekávačce zbavil Larssona, nahrál ve vápně volnému Firminovi, jeho ránu ale Mannone stačil eliminovat.
    84. Jermain Defoe (SUN) - 2:2
     
    84
    Sunderland právě vstřelil branku!
    Neuvěřitelné, domácí v druhém poločase nepředvedli téměř nic, nyní se jim ale podruhé v tomto klání podařilo vyrovnat! Podle očekávání se k penaltě znovu postavil JERMAIN DEFOE, jenž se ani tentokráte nemýlil, poslal Mignoleta na druhou stranu a rozjásal zaplněné tribuny Stadium of Light!
     
    83
    Za hru rukou dostává Sadio Mané zcela pochopitelně žlutou kartu, stejně potrestán je i Adam Lallana, jenž si vůči hlavnímu sudímu neodpustil nějaké nehodící se poznámky.
     
    83
    Dlouho nebylo jasné, kdo se exekuce této standardní situaci ujme. U balonu stáli Larsson a van Aanholt, volba nakonec padla na prvního jmenovaného, který trefil ve zdi stojícího Maného. Ten ránu sice zablokoval, učinil tak ale za pomoci své pravé ruky, je tedy nařízena další penalta ve prospěch domácích!

    Vojtěch Tůma

    Branky: 25. Defoe (pen.), 84. Defoe (pen.) – 19. Sturridge (Lovren), 72. Mané

    Karty:   14. Rodwell (SUN), 51. Seb. Larsson (SUN) – 30. Milner (LIV), 83. Mané (LIV), 83. Lallana (LIV)


    Držení míče: 30 % : 70 %.
    Střely na branku: 5:15. Střely mimo: 0:3. Rohy: 2:5. Ofsajdy: 3:3. Fauly: 10:10.
    Sunderland AFC: Mannone – Love, O'Shea (C), Djilobodji, van Aanholt – Seb. Larsson, N'Dong, Rodwell (65. Manquillo) – Januzaj (79. Khazri), Defoe, Borini.
    Náhradníci: Mika – Manquillo, Khazri, Honeyman, Embleton, Maja, Ledger.

    Liverpool FC: Mignolet – Clyne, Klavan, Lovren, Milner (C) (46. A. Moreno) – Wijnaldum (73. Origi), Can, Lallana – Mané, Firmino, Sturridge (80. Lucas Leiva).
    Náhradníci: Karius – A. Moreno, Lucas Leiva, Origi, Stewart, Arnold, Ejaria.

    Rozhodčí: Anthony Taylor – Adam Nunn, Harry Lennard

    Diváci: 46 494
    bahis siteleri