Winnipeg – Minnesota 5:4 (kon.) | Chicago – Colorado 6:3 (kon.) | Philadelphia – Carolina 4:3 (po pr.)
Montreal – Ottawa 4:1 (kon.) | Calgary – Los Angeles 5:2 (kon.)
konec
HC Dukla Jihlava
1:2 (1:1, 0:1, 0:0) Stav série: 3:2
Rytíři Kladno
Pondělí 20.03.2017, 17:30 • Horácký zimní stadion, Jihlava • Play-off Chance ligy • Semifinále
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:30.
     
    Dobrý den, ještě jednou vítejte u dalšího pokračování semifinále play-off WSM Ligy. Obě série dvě série – první z nich mezi kluby HC Dukla Jihlava a Rytíři Kladno a druhá, kde soupeří ČEZ Motor České Budějovice a Slavia Praha, dospěly do svého pátého pokračování. Oba dva lépe postavené týmy po základní části – Dukla i Motor – vedou po čtyřech utkáních 3:1 na zápasy a budou tak mít před domácím publikem pomyslný mečbol v podobě postupu do baráže. Pátý zápas série Dukla – Kladno startuje na Horáckém zimním stadionu v Jihlavě v pondělí 20. března 2017 od tradičních 17:30 hodin.
     
    HC Dukla Jihlava:
    Jihlavští hokejisté vstoupili do semifinálové série velice dobře. Doma totiž vyhráli oba dva úvodní zápasy a vypracovali si vedení 2:0. Ve třetím utkání se Dukla dostala do vedení a byť Kladno v dalším průběhu zápasu otočilo stav, dokázali červenožlutí před koncem vyrovnat. Ovšem v prodloužení dokonal hattrick Matěj Pekr. Jihlava se ale Kladnu revanšovala stejným způsobem. V průběhu čtvrtého zápasu dokázala dvakrát srovnat soupeřovo vedení – nejprve z 0:1 na 1:1 a poté z 1:3 na 3:3 a v prodloužení rozhodl Jiří Říha. Dukla tak v letošní sezoně vůbec poprvé vyhrála na kladenském ledě a vede v sérii 3:1 na zápasy.

    Předchozí zápasy Dukly:
    Kladno – Dukla 3:4 pr.
    Kladno – Dukla 3:2 pr.
    Dukla – Kladno 4:1
    Dukla – Kladno 1:0
    Dukla – Frýdek-Místek 8:2.
    Pozvánka k utkání na FB Dukly Jihlava
     
    Rytíři Kladno:
    Kladenští po dvou prohrách na jihlavském ledě šli do domácích utkání s jasným cílem – vyrovnat stav nepříznivě se vyvíjející série. Třetí zápas jim vlil sebevědomí do žil, když jim sice Dukla před koncem sebrala výhru, ale vítězné prodloužení znamenalo první rytířský bod v sérii. Jenže ve čtvrtém utkání ztratili Kladenští během 47. minuty dvougólový náskok a ještě studenější sprcha přišla o dvacet minut později v podobě jihlavského rozhřešení přesilovkového dramatu. Pokud chtějí Rytíři odvrátit konec sezony, nemohou si už další zaváhání dovolit.

    Předchozí zápasy Kladna:
    Kladno – Dukla 3:4 pr.
    Kladno – Dukla 3:2 pr.
    Dukla – Kladno 4:1
    Dukla – Kladno 1:0
    Ústí nad Labem – Kladno 2:5.
    Pozvánka k utkání na FB Kladna
    Statistiky play-off obou dnešních soupeřů

     
    Úvodní sestavy:

    HC Dukla Jihlava: Svoboda (Škarek) – Kajínek, Říha, Dundáček, Bilčík, Šidlík, Půža, Kaláb – Seman, Skořepa, Jiránek – Jergl, Hubáček, Důras – Zeman, Anděl, Čachotský – Danišovský, Diviš, Březina.

    Rytíři Kladno: Cikánek (Hanuljak) – Hořava , Drtina, Růžička, Repe, Kehar, Ptáček – Tůma, Burger, Kloz – Redlich, Přikryl, Strnad – Pekr, Machač, Tenkrát – Cetkovský, Zikmund, Gratton – Kubík.

    Rozhodčí: Bejček, Kopeček – Maštalíř, Svoboda.
    Škarek začíná na lavičce.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:16
    Na úvod zápasu si domácí fanoušci připravili choreo pro Tomáše Čachotského, který v minulém utkání odehrál sedmistý zápas za Duklu. Nyní s obavami sledují Davida Kajínka, jenž leží na ledě v rozhodně nepříjemné pozici.
     
    00:16
    David Kajínek odjíždí rovnou do kabin, na jeho krku je krvavý šrám. Celou situaci jsem neviděl, nemohu sloužit.
     
    00:40
    Důras si aktivně najel přes modrou. Ke střele se nedostal, ovšem puk i tak doputoval k Cikánkovi. Ten si pro něj vyjel až k levému kruhu a pokryl ho.
     
    00:53
    Anděl ve středním pásmu sice nepřebral puk, ale domácí jej zatáhli do útočné modré. Před brankou na něj číhal Zeman, ovšem Kladenští byli jistí.
     
    01:35
    V nehokejové pozici byl také obránce hostí Petr Hořava, který v rohu za brankou podklouzl a vleže pod sebou zastavil puk tak, že jej Danišovský nemohl vyškrábnout.
     
    02:00
    Březina ukazuje za brankou své šikovné ruce. Také on při druhé kličce spadl, za brankou asi bude nějaký hrbolek.
     
    02:08
    Dukla právě vstřelila branku!
    Nikdy jsem sice nechytal, ale myslím si, že tohle bylo nechytatelné. PATRIK DANIŠOVSKÝ dostal mezi kruhy přesnou přihrávku od Diviše a poté vyšil přesnou střelu do levé šibenice. Asistence: Richard Diviš, David Březina.
     
    02:46
    Jihlavští opět mohli jít dopředu, když Důras nabral rychlost i puk, ovšem nyní byla obrana hostí pozorná.
     
    03:20
    Po ofsajdu domácích netrvalo dlouho, aby se Dukla dostala zpět do pásma. Půža zkusil od modré nepříjemné nahození, na které Cikánek vůbec neviděl. Měl před sebou hodně hráčů, ale stačil kotouč vyrazit pravým betonem.
     
    04:00
    No tak tohle byl vskutku výborný zákrok, kterým Miroslav Svoboda sebral hostům gól. Nahození jednoho z hráčů hostí od modré vyplavalo po závaru před brankou. Ačkoliv jihlavský gólman napůl ležel, střelu Ladislava Zikmunda dokázal schovat do lapačky a ukázat, že puk v ní drží naprosto jistě.
     
    04:00
    Hosté ještě lehce protestují, že puk už byl za brankovou čárou. To však musí posoudit rozhodčí, jenž jasně rozpažují.
     
    05:21
    Hubáček se za brankou pral o puk, ale tentokrát měl více sil Jiří Drtina. Domácí útočník sice v dílčím souboji spadl, nicméně tohle bylo od zadáka Kladna čisté.
     
    05:43
    Zakázané uvolnění domácích. Sice těsné, ale přesné. Buly bude po pravici Svobody.
     
    06:07
    Zeman zkusil nahození ze středního pásma, které Cikánek pokryl betony.
     
    06:20
    A hned vzápětí týž hráč promáchl mezi kruhy. Pokud by kotouč trefil, byl byl v dobré pozici.
     
    06:42
    V kolonce zakázaných uvolnění si domácí mohou napsat další čárku. Buly tentokrát po pravici domácího gólmana.
     
    06:51
    Také nyní se jednalo o čistý zákrok, kterým sice Gratton zkoušel za brankou Dukly vyzrát na Dundáčka, nicméně k puku se nedostal.
     
    07:03
    Jihlavští si vybojovali také buly před brankou soupeře. Po něm se snažil ke kotouči dostat Seman a pálit, ovšem zablokovali jej obránci soupeře.
     
    07:27
    První přesilová hra zápasu je na kladenské straně po tom, co Josef Skořepa dostává dvě minuty za podražení ve svém obranném pásmu.

    Na vyloučení: 1-0.
     
    08:04
    Jhlavští se hned po buly osvobodili a také následné kombinace Kladna neměla kvůli přesnosti dlouhého trvání.
     
    08:29
    František Ptáček se zjevil před brankou, aby usměrňoval na Svobodu střílenou přihrávku z levé strany. Puk šel vedle bližší tyče. Nedlouho poté se domácí opět osvobozují.
     
    09:15
    Jihlavští zatím dobře blokují střely. Dvakrát to zkoušel Jiří Burger, nejprve z kruhů, poté od modré, ale dvakrát se kotouč na Svobodu nedostal.
     
    09:34
    Kladno právě vstřelilo branku!
    Jihlavští se sice ubránili přesilové hře, ovšem při návratu Skořepy na led inkasují. Opět šlo o hodně podobnou situaci jako ve čtvrtém utkání, kdy Kladno využilo dvě přesilovky. Drtina vypálil od modré a před brankou tečující DAVID TŮMA dal kotouč přesně pod horní tyčku. Asistence: Jiří Drtina, Jan Kloz.
     
    10:37
    Nyní má samozřejmě více elánu Kladno, které je opět nastěhováno před Svobodou.
     
    10:58
    Ovšem Dukla se vymanila ze sevření a šla do situace dva na dva. Skořepovi sice uskočil puk od hole, ale domácí forvard si jej stáhl zpět. Přejel modrou, vystřelil a Cikánek zakročil lapačkou, byť mu kotouč vypadl.
     
    11:24
    Druhé vyloučení na domácí straně. Jiří Říha míří na trestnou lavici poté, co se provinil na Joshi Grattonovi, kterého poslal na mantinel. Dvě minuty za hrubost.

    Na vyloučení: 2-0.
     
    12:03
    Ačkoliv mají Kladenští kotouč před brankou Svobody, k pořádné střele se zatím nedostávají.
     
    12:09
    Síly na ledě se srovnají. Prvním vyloučeným hráčem hostí je Petr Tenkrát, který v rohu za jihlavskou brankou podrazil soupeře.

    Na vyloučení: 2-1.
     
    12:25
    Kajínek dával z levé strany střílenou přihrávku na branku. Po puku zkoušel sáhnout Seman a tečovat jí, nicméně lapačka Lukáše Cikánka mu v tom zamezila.
     
    12:34
    Kajínek vypálil od modré, před brankou přistrčil Jiránek kotouč na Důrase a ten z první pálil po ledě. Cikánek zachránil svůj tým pravým betonem.
     
    13:24
    Jiří Říha je na ledě a začíná tak jihlavská přesilová hra. Domácí mají kotouč za svojí brankou.
     
    13:53
    Čachotský nahrál na pravou stranu pro Říhu, který zkusil střelu z většího úhlu. Minul ale vzdálenější tyčku.
     
    14:12
    Také kladenští hokejisté hrají v plném počtu, zatímco má Cikánek kotouč bezpečně ve výstroji.
     
    14:25
    Za brankou Kladna skutečně musí něco být, protože nyní podklouzla brusle také Juriji Repemu. Po chvíli se pokračuje dále.
     
    14:40
    Jerglova zkoušel prostrčit kotouč od mantinelu středem přes obrannou modrou, kde ale touš získal Matěj Pekr. Kladenský střelec ze třetího utkání si ihned najel před branku, ovšem puk pod betony Svobody neprostrčil.
     
    14:58
    Tvrdá rána Jiřího Říhy od modré. Tentokrát jeho pokus mířil na horní část k levé tyči, kde byla připravená Cikánkova lapačka.
     
    15:14
    Protiútok Kladna končí zakázaným uvolněním.
     
    15:18
    Také na střelu Davida Kajínka gólman hostí moc dobře viděl, proto jí schoval opětovně do lapačky.
     
    15:39
    Čachotský obkroužil branku, ovšem rychlou výzvou do předbrankového prostoru spoluhráče těsně nenašel.
     
    16:36
    Nepřesnosti pokračují, tentokrát je pískáno ofsajd na straně Jihlavských.
     
    17:18
    Nedlouho poté přichází i chybička při kladenském přechodu do útoku – ofsajd.
     
    18:12
    Strnad zkoušel usměrnit puk před brankou na Svobodu. V tomu mu chtěl zabránit Josef Skořepa, který při snaze o vypíchnutí kotouče zvedl puk až příliš. Hokejka domácího útočníka nechtěně sjela na hlavu Jakuba Strnada, který má ve tváři krev, takže z toho jsou dvě plus dvě minuty za hru vysokou holí.

    Na vyloučení: 4-1.
     
    18:43
    Burger udržel puk v souboji u mantinelu proti Čachotskému, takže Kladno má stále útočné pásmo.
     
    19:00
    Probíhá poslední minuta první třetiny.
     
    19:03
    Drtinovu střelu od modré lapil Svoboda jistě z první a hned vyjel ven z předbrankové vřavy, která se strhla. Oba dva sudí mají paži nahoře, takže jak rozdělí tresty?
     
    19:03
    Rozdělení trestů je následující. Z domácí strany dostává dvě minuty za krosček Václav Půža, kterého následuje za hrubost také kladenský útočník David Tůma. Zároveň jde ven na dvě minuty i Roman Přikryl, a to za nedovolené bránění.

    Na vyloučení: 5-3.
     
    19:15
    Šidlíkovo nahození se otřelo lehce kolem pravé tyčky. I kdyby šel puk blíže do branového prostoru, měl Cikánek přesně tam připravený beton.
     
    19:34
    Zase typická rána Jiřího Říhy. Nyní prošla vedle levé tyče a od zadního mantinelu se odrazila za branku, kde zůstala.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Úvodní třetina je u konce. Jihlavští se dostali ve třetí minutě do vedení zásluhou Patrika Danišovského, aby hosté v desáté minutě po skončení své přesilovky srovnali zásluhou teče Davida Tůmy. Během dvaceti minut bylo hodně vyloučených. Pět trestů bylo rozdáno na domácí straně, tři pro kladenský tým.
     
    Další třetina začne přibližně v 18:29.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:21
    Pokračuje se po čtyřech hráčích na obou stranách. Jako první zamířili do útoku Rytíři z Kladna.
     
    20:29
    Po skrumáži před brankou Cikánka byla posunuta brána a hra je přerušena. Buly v obranném pásmu Kladna.
     
    21:52
    Rytíři už hrají opět přesilovku 5 na 4 a v dobré pozici nyní pálil Machač, který po přihrávce od Pekra vyslal tvrdý direkt. Svoboda pozorný.
     
    22:36
    Další zásah jihlavského brankáře a bude následovat buly po jeho pravici. Jihlava přečkala těžký začátek a už může pomýšlet na útok směrem k Cikánkově bráně.
     
    23:12
    Dukla už kombinuje před bránou Cikánka a hledá místo odkud by ohrozila bránu Kladna.
     
    23:54
    Čachotský dobře zavezl kotouč přes útočnou modrou, ovšem poté pod atakem obránců rozehrál nepřesně.
     
    24:06
    Kotouč je po zblokování mimo kluziště a Jihlava se tak stále drží v útočném pásmu.
     
    24:40
    Jiří Říha byl nepříjemně dohrán Petrem Tenkrátem u mantinelu a zůstává ležet za bránou Dukly. Zdá se však, že jihlavský kanonýr bude v pořádku.
     
    24:44
    Repeho nápřah z vrcholu pravého kruhu šel na lapačku Svobody, od které se odrazil na druhou stranu obranného pásma domácích.
     
    25:12
    Lehký háček na Tomáše Čachotského sudí pustil, hra má dnes hodně velký spád.
     
    25:49
    Zakázané uvolnění Dukly.
     
    26:11
    Adam Zeman se v předbrankovém prostoru uvolnil a pálil kamsi do pravého rohu branky, kde byla vyrážečka Cikánka. Hodně pohotový zákrok gólmana Kladna.
     
    26:36
    Ofsajd domácích.
     
    27:06
    Seman bojoval o kotouč v rohu za brankou hostí, ovšem na Kehara si nepřišel.
     
    27:49
    Stejně tak jako Jiří Cetkovský, který pospíchal za odraženým pukem. Šidlík ale dobrým obranným zákrokem získal kus černé pryže.
     
    28:12
    Zatím jsou to hodně velké taktické manévry. Březina měl k puku daleko, na modré nedosáhl na kotouč a je z toho zakázané uvolnění.
     
    28:35
    Kajínek za brankou odzbrojil Burgera a do útoku jde Dukla.
     
    28:46
    Zeman si na levém kruhu prostrčil hezkým manévrem puk pod nohami a oklamal tak Jana Kloze, který jde ven za podražení.

    Na vyloučení: 5-4.
     
    28:50
    Přikryl za brankou přistrčil Zemana, kterého zbavil puku. I to je jeden z důvodů, proč se bude vhazovat ve středním pásmu.
     
    29:01
    Domácí mají touš za svojí klecí a zkouší rozehrát útočnou akci, která se ale nepovedla.
     
    29:20
    Miroslav Svoboda držel zcela jasně nahození v lapačce, když do něj zajel jako tank Roman Přikryl a je z toho minutu a 26 vteřin dlouhá jihlavská přesilovka pět na tři. Nesportovní chování pro kladenského útočníka.

    Na vyloučení: 5-5.
     
    29:26
    Hosté se hned po buly osvobozují, domácí tak musí znovu zkusit útok.
     
    29:44
    Říha dostal kotouč přesně na střed pravého kruhu, kam mu nahrál Čachotský. Do rány jihlavského zadáka vložil hůl kladenský hráč a puk je v ochranné síti.
     
    30:08
    Jihlavští ještě udrželi zásluhou Kalába puk v útočném pásmu, ovšem chybí tomu zatím střelba.
     
    30:26
    Cikánek zatím na pokusy jihlavských hokejistů vidí. Proto nyní lapil i střelu Kalába z pravého kruhu.
     
    30:30
    Kotouč šel od plexi mimo ledovou plochu, vhazovat se bude na levém kruhu před brankou Cikánka.
     
    30:34
    Stejně tak jako nyní.
     
    30:42
    Dvojnásobná přesilovka Dukly končí, navíc ven putuje i Aleš Jergl. Za chvíli se síly na ledě vyrovnají a početní výhodu bude mít za vysokou hůl Kladno.

    Na vyloučení: 6-5.
     
    30:46
    Kladno hraje v plném počtu.
     
    31:36
    Dlouhou přesilovku pět na tři budou mít nyní i hosté. A to přesně 70 vteřin. Jihlavští hráli v příliš mnoho hráčích a tento prohřešek si jde odsedět Filip Dundáček.

    Na vyloučení: 7-5.
     
    31:59
    Jihlavští se osvobodili a hned vzápětí po kladenském zavezení pálil z vrcholu pravého kruhu Jiří Drtina. Miroslav Svoboda třímá puk na své hrudi.
     
    32:14
    Kladno právě vstřelilo branku!
    Rytíři se poprvé na jihlavském ledě dostávají do vedení, protože přesilovou hru pět na tři využívají. Drtina stejně jako u prvního gólu úspěšně nahrával a tentokrát PETRU TENKRÁTOVI, jehož nápřah z první skončil v síti. Dvě přesilovky hostí – dva góly. Asistence: Jiří Drtina.
     
    32:46
    Rytíři navíc nyní pokračují v klasické početní výhodě, krouží před brankou domácích.
     
    33:10
    Tentokrát se Drtinův pokus neujal, protože to byl zřejmě Tomáš Jiránek, který puk srazil ramenem za branku.
     
    33:20
    Vyloučení na obou stranách. Roman Přikryl a Petr Šidlík se vzájemně "posekali," takže oba dva putují na trestnou lavici za sekání. Na dvě minuty.

    Na vyloučení: 8-6.
     
    33:36
    Jihlavští hrají v plném počtu, na ledě nyní vidíme klasickou hru pět na pět.
     
    34:01
    Kladenský útok končí ofsajdem, bude se tak vhazovat ve středním pásmu.
     
    34:18
    Zeman s Čachotským na okamžik vybojovali kotouč v rohu za brankou Kladna. Rytíři až nyní zásluhou Grattona dávají kus černé pryže přes vlastní modrou.
     
    35:01
    Na Zemanovo nahození nedosáhl před brankou Anděl, vzápětí Čachotský před brankou ani nemohl udržet puk proti trojici hráčů hostí.
     
    35:59
    Říha dal na modrou puk pro Kajínka, jehož rána od modré šla hodně vedle branky. Úplně to domácímu zadákovi nesedlo.
     
    36:29
    Další kladenský ofsajd přerušuje hru, která je – na rozdíl od první třetiny – hodně kouskovaná.
     
    37:10
    Diviš i z trošku ztracené pozice dokázal dvakrát vybojovat kotouč. Ovšem domácí hokejisté puk neudrželi.
     
    37:39
    Hodně rychlé nohy předvedl David Tůma, který se jako první dostal v obranném pásmu Dukly k odraženému puku. Dobře se ale vrátil Dundáček a kotouč mu vypíchl.
     
    38:25
    Roman Přikryl udělal před útočnou modrou kličku, což se po většinu času nevyplácí. Stejné je to i nyní, proto je pískán ofsajd.
     
    38:56
    Na Skořepovu střelu od modré nedosáhl před brankou Seman a nemohl jí tudíž tečovat. Kotouč se od levého betonu Cikánka odrazil za branku.
     
    39:00
    Ohlášena je poslední minuta druhé třetiny.
     
    39:25
    Kotouč přeskakoval ve středním pásmu hokejky obou hráčů jako horký brambor, nakonec skončil na holích hostí.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Druhá třetina je u konce. Zpočátku opatrný průběh poté přerušily dvě přesilové hry pět na tři. Nejprve v podání domácích, kteří minutu a půl dlouhou dvojnásobnou výhodu nevyužili. Naopak hosté se v této herní činnosti radovali, když se ránou z první prosadil Petr Tenkrát. Kladno tak poprvé v této sérii na Horáckém zimním stadionu vede, protože po čtyřiceti minutách svítí na ukazateli stavu 1:2.
     
    Další třetina začne přibližně v 19:26.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:10
    Hned na úvod třetí třetiny je zde zakázané uvolnění Dukly.
     
    40:45
    Boj o puk před jihlavskou střídačkou přerušují rozhodčí, viděli totiž přihrávku rukou v podání Dukly.
     
    41:20
    Andělova střela na branku neprošla, kladenská pozorná obrana zblokovala puk za Cikánkovu klec.
     
    41:55
    Půža dostal ideální přihrávku na první, nicméně z první nestřílel. Zkusil to až o zlomek vteřiny později a to už k němu stihl přistoupit soupeř.
     
    42:26
    Po Říhově střele, jdoucí vedle, se hosté osvobodili. Následnou útočnou aktivitu Jihlavy zastavuje ofsajd.
     
    42:50
    Rytíři se zaměřují zejména na bránění obranné modré. A když mohou, tak i vystrčí růžky v podobě rychlého protiútoku. Toť přinesla poslední minuta na ledové ploše.
     
    44:04
    Bojovný hokej z kladenské strany pokračuje a zatím nese úspěch Dukla se totiž do vážnější příležitosti v úvodu třetí třetiny nedostala.
     
    44:22
    Na tohle zakázané uvolnění bych se rád podíval ještě jednou. Nicméně fakt je takový, že se buly stěhuje před branku Miroslava Svobody.
     
    44:46
    Zakázané uvolnění i na druhé straně, o kterém se naopak nedá polemizovat.
     
    45:09
    Zeman si dojel za branku Kladna k nahozenému puku, ovšem za okamžik už opět třímají kotouč v moci Rytíři.
     
    45:50
    Jiří Burger nejenže proti dvěma hráčům udržel puk, ale ještě si s ním stihl projet polovinou útočného pásma. A vzápětí nahodit za branku pro spoluhráče s jednoznačným heslem – bojujte o kotouč.
     
    46:20
    Nechybělo mnoho, aby Skořepova přihrávka prošla mezi kruhy na Důrase, který do tohoto prostoru šel z druhé vlny. Dobrý blok Růžičky zamezil jihlavské akci.
     
    46:47
    Pekrova rána z pravého kruhu šla na bližši tyč. A to hodně dobře. Stejně dobře schoval puk do lapačky Miroslav Svoboda.
     
    47:08
    Machač se po buly dostal mezi kruhy k puku, ale střela mu nesedla. Hned z protiútoku vyzkoušel Zeman střelu z levé strany, která šla také do Cikánkovy lapačky.
     
    47:26
    Filip Seman bojoval u mantinelu ve vlastním obranném pásmu o puk, když sudí přerušují hru pro hákování jihlavského útočníka. Tomu se samozřejmě vyloučení příliš nelíbí.

    Na vyloučení: 9-6.
     
    47:38
    Šidlík bleskově po buly vyhodil puk, který si na druhé straně u pravého kruhu dojel Skořepa. Zkusil střelu, ta ale neprošla na branku Cikánka.
     
    48:05
    Dukla se osvobozuje také nyní.
     
    48:35
    Kladenští čekali za branou na zformování a založení útoku. Ten se jim ale příliš nepovedl. Poté nescházelo moc, aby si Důras dojel mezi kruhy pro puk od Zemana. Zaprvé k němu měl dlouho, zadruhé je pískán jeho ofsajd.
     
    49:15
    Domácí se dvakrát po sobě osvobozují a vypadá to, že toto oslabení přestojí bez úhony.
     
    49:26
    Dukla hraje v pěti.
     
    50:37
    Puky hodně často skákají oběma týmům přes hokejku, stejně jako nyní. Skořepa vše utíná tím, že vyhazuje touš na zakázané uvolnění, byť jej asi chtěl jen posunout do středního pásma.
     
    50:54
    Při dalším zakázaném uvolnění je ohlášena i divácká návštěva .- 5075 diváků.
     
    51:23
    Třetí třetina se zatím Jihlavě nedaří, stejně tak jako přechod do útočného pásma. Kladenští drží kotouč před Svobodou na svých holích.
     
    51:44
    Důras nabral na levé straně rychlost a po šikovném manévru se zkusil dostat před branku. Což se mu ale nepodařilo, protože po obranném zákroku soupeře byl poslán na led. Následně je hra na chvíli přerušena, na ledové ploše je krev.
     
    51:55
    Po vyhození Pekra ukazují dva rozhodčí, že kotouč se odrazil od plexiskla mimo hrací plochu. Proto se vylučovat nebude.
     
    52:27
    Tůma získal pas od Burgera mezi kruhy a napřahoval ke střele. Ta mu ale vůbec nesedla, kotouč se mu postavil a Svoboda neměl těžkou úlohu.
     
    53:36
    Jihlava vyhrála buly a Jergl hned dával na modrou zadovku na Bilčíka, který to ale příliš nečekal a měl k puku daleko.
     
    54:36
    O minutu později zkusil tvrdou střelu z pravého kruhu obránce Šidlík. Také nyní byl Cikánek na místě.
     
    54:49
    Přihrávka na Diviše byla o něco pomalejší, než domácí forvard potřeboval. Musel trošku zabrzdit a přes dva hráče už nevystřelil.
     
    55:12
    Kladenští bez problémů drží jednobrankový náskok, který mají získaný z druhé třetiny. Zatím mi zápas silně připomíná včerejší utkání mladšího dorostu, který se ve třetím klíčkovém semifinále nedostal při přesilovce pět na tři za stavu 1:1 do vedení a to rozhodlo celý zápas ve prospěch Komety.
     
    56:00
    Čachotského pokus z levého kruhu na vzdálenější tyč zneškodnila znovu lapačka Cikánka, jenž je velmi jistý.
     
    56:28
    Čachotský z levého rohu za brankou posílal přihrávku na Semana, kterému při zakončení nadzvedl puk hráč soupeře.
     
    57:10
    Dukla kombinuje v útočném pásmu, ale Kladno velmi pozorně brání.
     
    57:53
    Velká možnost na srovnání od Dukly! Jiří Cetkovský odjíždí za nedovolený zákrok na trestnou lavici.

    Na vyloučení: 9-7.
     
    57:53
    Oddechový čas pro Duklu Jihlava!
     
    57:53
    Svoboda zůstává na střídačce!
     
    58:03
    Kladnu se podařilo vyhodit a Dukla bude muset zavézt kotouč do útočného pásma znovu.
     
    58:35
    Říhovu ránu od modré čáry Cikánek bez problémů kryje. Jihlavě se krátí čas.
     
    58:44
    Seman mohl dorážet v brankovišti Rytířů, ale Cikánek předvedl výborný zákrok!
     
    59:22
    Dukla tlačí svého soupeře, ale Rytíři se i s velkou dávkou štěstí brání. Nyní se bude vhazovat v obranném pásmu Dukly.
     
    59:51
    Šidlíkova dělovka od modré čáry skončila po zblokování obráncem hostů v ochránné síti. Vhazování před Cikánkem. Poslední šance pro Duklu.
     
    Konec zápasu.
     
    Třetí třetina, na rozdíl od předešlých dvou, již branku nepřinesla. Jihlavští hokejisté sice měli v závěru menší optickou převahu, ovšem puk jim skákal kolem branky nebo byl jistý gólman Cikánek. Kladenští tak napoprvé dokázali odvrátit konec sezony a vynutit si šesté pokračování na svém ledě, které se hraje ve středu 22. března od 18 hodin.
     
    S konstatováním, že Rytíři Kladno oplatili Jihlavě porážku z předešlého zápasu ze svého ledu a vezou si na cestu domů vítězství 2:1, se s Vámi loučí a hezký večer přejí Tomáš Lysý a Ondřej Terber. (20:49:49)

    Tomáš Lysý

    Ondřej Terber

    Branky a nahrávky: 3. Danišovský (Diviš, Březina) – 10. D. Tůma (J. Drtina, J. Kloz), 33. Tenkrát (J. Drtina)


    HC Dukla Jihlava: M. Svoboda (Škarek) – Kajínek, J. Říha, Dundáček, Bilčík, Šidlík, Půža, Kaláb – F. Seman (A), J. Skořepa, Jiránek – Jergl, Hubáček, Důras (A) – Zeman, Anděl, Čachotský (C) – Danišovský, Diviš, Březina.
    Rytíři Kladno: Cikánek (Hanuljak) – P. Hořava (A), J. Drtina, David Růžička, Repe, Kehar, Ptáček (A) – D. Tůma, Burger (C), J. Kloz – Redlich, R. Přikryl, J. Strnad – Pekr, Machač, Tenkrát – Cetkovský, Zikmund, Gratton – Kubík.

    Rozhodčí: Bejček, Kopeček – Maštalíř, Svoboda
    Jihlava 4 3 Kladno
    #1 Pondělí 13.03.2017 • 17:30
    Jihlava - Kladno 1:0
    #2 Úterý 14.03.2017 • 17:30
    Jihlava - Kladno 4:1
    #3 Pátek 17.03.2017 • 18:00
    Kladno - Jihlava 3:2 po prodl.
    #4 Sobota 18.03.2017 • 18:00
    Kladno - Jihlava 3:4 po prodl.
    #5 Pondělí 20.03.2017 • 17:30
    Jihlava - Kladno 1:2
    #6 Středa 22.03.2017 • 18:00
    Kladno - Jihlava 3:2
    #7 Pátek 24.03.2017 • 17:30
    Jihlava - Kladno 1:0
    bahis siteleri