Švédsko – Česko 3:1 (kon.) | USA – Finsko 5:3 (kon.) | Švýcarsko – Česko 2:4 (kon.)
Finsko – Švédsko 4:0 (kon.)
konec
USA
5:3 (1:1, 2:1, 2:1)
Finsko
Úterý 04.04.2017, 01:38 • USA Hockey Arena 1, Plymouth, Michigan • Mistrovství světa žen • Skupina A
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Skupinová fáze letošního šampionátu je za námi. Do semifinále nakonec proklouzla spolu s USA – suverénem dosavadního průběhu turnaje – také tříbodová Kanada.

    Finky míří do čtvrtfinále, kde by měly narazit ve skandinávském souboji na Švédky. Druhou dvojici utvoří Rusko a možná trochu překvapivý postupující – Německo.

    Zbývá ještě série o udržení elitní divize MS, v níž se poměří český výběr se Švýcarskem. První duel je na programu už dnes v 18:00. (03:56:06)
     
    Američanky to nakonec zvládly a vítězí i ve třetím utkání skupiny A, Finky jim ale trochu nečekaně připravily zatím asi ten nejtěžší test. Za stavu 3:2 po dvou třetinách se možná domácí hráčky trochu strachovaly o výsledek a Finky toho také dokázaly využít, když se Michelle Karvinenové podařilo svou druhou brankou v utkání vyrovnat. Utkání ale zlomila Hannah Brandtová, která využila skvělou přihrávku Marvinové a vrátila USA zpět do čela. V závěru se Finky pokoušely o další vyrovnání při hře bez brankářky, po chybě na modré jim ale pláchla Jocelyne Lamoureuxová-Davidsonová a zpečetila vítězství domácího týmu.
    FOTO: Američanky poprvé inkasovaly, náročné utkání proti Finsku ale zvládly a skončily ve skupině MS na prvním místě!

     
    Konec zápasu.
    59:00 Jocelyne LAMOUREUXOVÁ-DAVIDSONOVÁ - 5:3
     
    59:00
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    Finky odvolaly Rätyovou a drželi útočné pásmo, poté se ale dvě hráčky nedohodly na útočné modré, puk jim ujel do středního pásma, tam se jej ujala JOCELYNE LAMOUREUXOVÁ-DAVIDSONOVÁ a neomylně jej poslala do opuštěné klece. Je zřejmě rozhodnuto – 5:3! Bez asistence.
     
    57:59
    Teď ale měla šanci vypálit od modré Savolainenová a její rána pořádně rozduněla betony Rigsbyové. Välimäkiová se natahovala za dorážkou, na puk ale nemohla dosáhnout.
     
    57:34
    Američanky kontrolují hru, drží se na kotouči a to jim stačí.
     
    56:02
    I druhý trest se povedlo hráčkám USA odbránit, hraje se znovu 5 na 5.
     
    55:46
    Američanky se osvobozují a už jsou opět ve čtyřech!
     
    55:12
    Další vyražený pokus finské kapitánky se snažila ze vzduchu srazit do odkryté branky Väliläová, puk ale ve vzduchu minula!
     
    54:42
    Ránu Hiirikoskiové dokázala Rigsbyová betonem vyrazit, Finky ale drží pásmo.
     
    54:24
    Američanky odpalují kotouč až k finské brance.
     
    54:01
    Tak lepší příležitost si snad Finky ani žádat nemohly! Minutu a půl teď budou hrát přesilovou hru 5 na 3!
     
    54:01
    Vyloučení v týmu USA (Alex Carpenterová – 2 min., podražení).
     
    53:35
    Vyloučení v týmu USA (Kacey Bellamyová – 2 min., příliš mnoho hráčů).
     
    53:35
    Zatímco na střely vedou Američanky jasně 37:20, stav utkání je aktuálně „jen“ 4:3 a Finkám stačí jediná trefa k vyrovnání.
    52:25 Hannah BRANDTOVÁ - 4:3
     
    52:25
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    Američanky si berou zpět ztracené vedení! Gigi Marvinová od levého mantinelu parádní bekhendovou žabkou našla přímo na brankovišti volnou HANNAH BRANDTOVOU, které se podařilo puk z prvního doteku usměrnit za přesouvající se Rätyovou – 4:3. Asistence: Gigi Marvinová.
    Marken.cz

    Jaroslav Svoboda

    Branky a nahrávky: 13. Knightová (Kesselová, Deckerová), 24. Coyneová (Stacková, Kesselová), 36. Knightová (Deckerová, Coyneová), 53. Brandtová (Marvinová), 59. Lamoureuxová-Davidsonová – 5. Tapaniová (Niskanenová), 40. Karvinenová (Hiirikoskiová, Välimäkiová), 50. Karvinenová


    USA: Rigsbyová (Hensleyová) – Lamoureuxová-Morandoová (A), Bellamyová (A), Kellerová, Pfalzerová, Steckleinová, Flanaganová, Bozeková – Deckerová, Knightová, Coyneová – Panneková, Kesselová, Pelkeyová – Dugganová (C), Brandtová, Carpenterová – Skarupaová, Stacková, Lamoureuxová-Davidsonová – Marvinová.
    Finsko: Rätyová (Suonpääová) – Hiirikoskiová (C), Savolainenová, Kilponenová, Tuominenová, Lindstedtová, Jalosuová, Rahunenová – Tapaniová, Väliläová (A), Karvinenová (A) – Hoviová, Välimäkiová, Nieminenová – Niskanenová, Kärnäová, Tulusová – Nuutinenová, Valkamaová, Hakalaová – Säkkinenová.

    Rozhodčí: Drahomíra Fialová (SUI), Mijuki Nakajamová (JPN) – Bettina Angererová (AUT), Michaela Kudělová (SVK)
    thejrc.org