Dánsko – Itálie 2:0 (kon.) | Kanada – Norsko 5:0 (kon.) | Rusko – Lotyšsko 5:0 (kon.)
Francie – Slovinsko 4:1 (kon.)
konec
Rusko
5:0 (2:0, 2:0, 1:0)
Lotyšsko
Pondělí 15.05.2017, 20:15 • LANXESS arena, Kolín nad Rýnem • Mistrovství světa • Skupina A
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Ode mne je to pro dnešek, a tak vám přeji příjemný zbytek dnešního večera přímo z kolínské LANXESS areny. Loučí se s vámi Daniel Kinc. (22:45:15)
     
    Utkání je u konce! Ruská sborná zatím letos působí jako parní válec, který drtí jednoho soupeře za druhým. Dnes to odneslo Lotyšsko, které však už před zápasem více soustředilo na zítřejší klíčový duel s Německem. Ve třetí třetině už se trefil pouze Anton Bělov, jenž se prosadil přesnou ranou při přesilovce.

    Rusové se tak opět vyhoupli do čela skupiny A a zítra si to od 16:15 rozdají s USA o výhru ve skupině. Podobný souboj o všechno čeká i již zmíněné Lotyše, kteří si to od 20:15 rozdají od poslední volné postupové místo před vyprodaným publikem s domácím Německem.
     
    Hráči zápasu

    Anton Bělov (Rusko) – Arturs Kulda (Lotyšsko)
     
    Konec zápasu.
     
    59:52
    Úplně poslední šanci duelu měl na levé straně Kuzněcov, ale mezírku mezi betony soupeřova brankáře prudkou ranou nenašel.
     
    59:38
    O to jej mohl připravit už asi jedině Kaspars Daugavinš, jenž vystřelil z pravé strany z otočky, jeho padáček se však snesl přesně do rukavice připraveného brankáře sborné.
     
    59:03
    Rusové už nyní hrají i pro Ilju Sorokina, který by si při svém premiérovém startu na letošním MS připsal čisté konto.
     
    58:27
    Mezitím, co se rozběhly poslední dvě minuty třetí třetiny, se ke střele po přihrávce klubového kolegy Naměstnikova dostal v mezikruží, ale jeho rána byla zablokována.
     
    57:50
    Rihards Bukarts si dobře vybruslil na pravý kruh, ale kotouč mu a ke střele se nakonec vůbec nedostal.
     
    57:16
    Ruští fanošci na ochozech už zpívají oslavné písně, jejich oblíbenci míří za šestou výhrou na turnaji a navíc za třetím zápasem bez inkasování.
     
    56:52
    Rusové jsou již kompletní a chtěli rychel vyrazit dopředu, přičemž jejich postup zastavil ofsajd.
     
    56:35
    Rihards Bukarts stál na konci kombinace Lotyšska na jeden dotek na levém kruhu, jeho střela tahem se ale mezi tyče branky Ruska nevešla.
     
    56:05
    Ilja Sorokin muel být ve střehu, když byl kotouč po nahození od modré čáry dvakrát tečován, ale ruský muž s maskou nakonec napodruhé neposedný puk zkrotil.
     
    55:37
    Rusové navíc poté další tlak přestáli a s vypětím sil i trochou štěstí dokázali kotouč vyhodit do středního pásma.
     
    55:10
    V první půlminutě přesilovky nabízel Indrašis kotouč z pravé strany nebezpečně na teč před branku, ale nikdo v bílém se k němu nedostal.
     
    54:38
    Přesilovku si zkusí také Lotyšsko. Vyloučen je ruský obránce Arťom Zub, který si na trestné lavici odsedí dvě minuty za hru vysokou holí.
     
    54:25
    Další tlak Rusů v útoku vyvrcholil střelou Ničuškina, ale bývalý útočník Dallasu Stas mířil jen do připraveného Kalninše.
     
    53:47
    V lotyšské brance pokračuje i nadále gólman Janis Kalninš, proč však došlo ke změně v lotyšském brankovišti, zůstává stále záhadou.
    53:17 Anton BĚLOV - 5:0

    Daniel Kinc

    Branky a nahrávky: 13. Kiselevič (Panarin, Naměstnikov), 19. Tělegin (S. Plotnikov), 21. Naměstnikov (Panarin, Kučerov), 40. Kučerov (Panarin, A. Bělov), 54. A. Bělov (N. Gusev, Šipačov)


    Rusko: I. Sorokin (Vasilevskij) – Gavrikov, Kiselevič, Antipin, A. Bělov (C), Provorov, Zub, Orlov – Tělegin, Andronov, S. Plotnikov – Dadonov, Šipačov (A), N. Gusev – Panarin, Kučerov, Naměstnikov – Barabanov, Ničuškin, Kuzněcov – Tkačjov.
    Lotyšsko: Punnenovs (53. Kalninš) – Sotnieks (A), A. Kulda (A), Cibulskis, Galvinš, Balinskis, Freibergs, Bindulis, Jaks – Daugavinš (C), Blugers, Roberts Bukarts – Rihards Bukarts, Indrašis, Bičevskis – Skvorcovs, Girgensons, Keninš – Razgals, Pavlovs, Meija.

    Rozhodčí: Jan Hribik (CZE), Antonín Jeřábek (CZE) – Rene Jensen (DEN), Miroslav Lhotský (CZE)

    Diváci: 16439
    bahis siteleri