Tisková konference k Barum Czech Rally Zlín 2017 (kon.) | Tisková konference MFK Vítkovice (kon.)
Tisková konference FC Hradec Králové (kon.) | Tisková konference FK Jablonec (kon.)
Tisková konference SK Dynamo České Budějovice (kon.) | Tisková konference 1.FC Slovácko (kon.)
Tisková konference SK Sigma Olomouc (kon.) | Tisková konference FK Dukla Praha (kon.)
Tiskové konference PSG a Barcelony (kon.)
konec
Tisková konference SK Dynamo České Budějovice

Úterý 25.07.2017, 13:10 • Press centrum, Střelecký ostrov • Tiskové konference
     
    Tisková konference je u konce, následuje týmové fotografování. Děkuji za pozornost a hezký zbytek dne. (13:34:36)
     
    Kdo z mladých hráčů v přípravě příjemně překvapil? David Horejš: "Všichni nás potěšili. Petr Řehoř dával dokonce branku s Brnem. Překvapil i Michal Řezáč, který se vrátil z hostování ve Vítkovicích."
     
    Jak probíhalo jednání o Petra Javorka s rivalem z Táborska? Martin Vozábal: "V klidu. Věděl jsem, jaké má Táborsko podmínky na Olomouc, kde byl na zkoušce. Dozvěděl jsem se, že v Olomouci s ním nepočítají. Petrovi jsem volal, on zájem měl. Bylo trošku cítit, že Táborsko úplně nechce, aby šel přímo do Budějovic. Ale od pana Samce proběhlo jednání korektně."
     
    Byly nějaké další nabídky na hráče kromě Fundy? Martin Vozábal: "Za poslední roky to byla jediná konkrétní nabídka na hráče A-týmu. Od Hradce to bylo na Fundu konkrétní a pro nás výhodné. Jinak ani dotaz, nic. Máme nabídky na mládež, i díky tomu může fungovat bez problémů. Rozpočet máme nadále 32 miliónů na celý klub."
     
    Jaké jsou cíle klubu do nové sezony? David Horejš: "Přáli bychom si hrát v horní polovině tabulky. Soutěž je vyrovnaná, moravské týmy jsou nepříjemné, Opava s Hradcem a Příbramí budou chtít postoupit. Aspektů, které ovlivní konečné výsledky, je hodně. Zranění, začátek sezony, šířka kádru. Takže uvidíme, jak to bude. Musíme se soustředit na první zápas se Žižkovem."
     
    Jak to vypadá s vašim odchodem do Sparty? Martin Vozábal: "Dostal jsem nabídku ze Sparty už před delším časem. Vzal jsem si čas na rozmyšlenou s tím, že sezonu chci začít v Dynamu. Oznámil jsem to majiteli a seděli jsme nad tou nabídku. Jsme domluveni, že k nějakému datu bych se měl přesunout do Prahy. Zatím ale není nic podepsaného. Je to v horizontu zhruba měsíce."
     
    Necítíte před startem soutěže po nečekané porážce, zraněních, odchodech lehkou nervozitu? Petr Benát: "Cítíme zdravou nervozitu před začátkem. Příprava se nám povedla, ale nevím, co od sezony čekat. Druhá liga je vyrovnaná a musíme dobře začít."
     
    Který z odchodů vás nejvíce mrzí? David Horejš: "Nejvíce mě mrzí, že Martin Vozábal odejde do Sparty... Jinak všichni tři starší hráči (Kalod, Klesa, Šourek) pro klub udělali hodně. Ale mrzí mě odchod Jirky Fundy, se kterým jsme počítali. Přeji mu, aby se mu dařilo."
     
    Nebudete mít problémy v útoku? David Horejš: "Těžko sem přijde hráč typu Lafaty, který dá dvacet gólů za sezonu. Kadula, Mashike i Táborský jsou velice dobří hráči, ale potřebujeme, aby se tlačili více do zakončení. To samé od krajních hráčů Peška a Wermkeho. Máme také mladé mužstvo. Odešli zkušení hráči, věkový průměr máme 24 let, což tady dlouho nebylo. Mladý tým bude potřebovat čas, aby nabral zkušenosti. Snad se budeme prosazovat gólově více než v minulé sezoně."
     
    Jak hodláte řešit odchod Jiřího Fundy a zranění Lukáše Poučka? David Horejš: "Nechceme zmatkovat. Rádi bychom zacelili mezeru po Fundovi ze svých zdrojů, ale nevím, jestli se nám to podaří. Jednáme o tom, aby přišel hráč rovnou do základní sestavy. Hráčů máme aktuálně málo, bohužel."
     
    A co další zranění? David Horejš: "Pavel Novák měl svalové problémy, měl by být snad do začátku sezony v pořádku. Ivo Táborský se dostává z problémů s kotníkem, celý zápas asi ještě odehrát nezvládne. Mimo hru jsou ještě zmiňovaní Čermák a Pouček."
     
    O berlích byl před stadionem viděn Lukáš Pouček i Adrián Čermák. Jak to s nimi vypadá? David Horejš: "To je teď taková móda tady...Lukáš Pouček si při dnešním ranním tréninku poranil koleno a čeká na vyšetření. Byla to také jedna z alternativ na levou stranu obrany po odchodu Jiřího Fundy. Bohužel u Adriána Čermáka se objevily další problémy s kolenem a vypadá to, že bude chybět asi celou sezonu..."
     
    Jak moc velká rána pro vás byla sobotní nečekaná porážka ve Velvarech v domácím poháru? David Horejš: "Je to velká rána. Přípravu jsme zvládli herně i výsledkově dobře, ale přišla nečekaná facka. Snad přišla včas. Věřím, že to na nás žádný dopad mít nebude. Jsme zklamaní, ale snad to zvládneme do začátku ligy vstřebat."
     
    Začne se rovnou otázkami novinářů.
     
    Tiskový mluvčí klubu Aleš Strouha zahájil konferenci, představil hosty a pozdravil novináře.
     
    Tisková konference začíná, hlavní aktéři dnešní tiskové konference už dorazili mezi novináře.
     
    Zatím stále ještě čekáme na příchod zástupců klubu, novináři už jsou připraveni v Press centru na Střeleckém ostrově.
     
    Kádr Dynama pro sezonu 2017/18:
    Brankáři: Zdeněk Křížek, Matěj Luksch, Jindřich Staněk.
    Obránci: Lukáš Havel, Jiří Kladrubský, Pavel Novák, Petr Řehoř, Michal Řezáč, Filip Vaněk.
    Záložníci: Petr Benát (K), Patrik Čavoš, Adrián Čermák, Jan Hála, Petr Javorek, Jakub Moravec, Jakub Pešek, Lukáš Pouček, Rostislav Tomek, Roman Wermke.
    Útočníci: Jindřich Kadula, Elvis Mashike Sukisa, Ivo Táborský.
    Realizační tým: hlavní trenér David Horejš, asistent trenéra Jiří Lerch, trenér brankářů Petr Skála, kustod Radomil Procházka ml., masér Jakub Vogl, lékaři Martin Scheichl, Martin Held, Karel Šustr, fyzioterapeut Tomáš Skrbek.
     
    Změny v kádru Dynama:
    Příchody: Lukáš Pouček (Sparta, přestup), Michal Řezáč (Vítkovice, návrat z hostování), Filip Vaněk (Písek, návrat z hostování), Matěj Luksch, Petr Řehoř, Rostislav Tomek (všichni přeřazení z dorostu), Elvis Mashike Sukisa (Vltavín, přestup), Petr Javorek (Táborsko, přestup), Jakub Moravec (Sparta, hostování).
    Odchody: Michal Klesa, Richard Kalod, Ondřej Šourek, Gemain Kouadio, Kamil Hajdušek (všichni konec smlouvy), Ladislav Vopat (Dukla, konec hostování), Lukáš Matějka (Plzeň, konec hostování), Jiří Funda (Hradec Králové, přestup).
     
    Jihočeši zažili poměrně vydařenou přípravu, ve které si vyšlápli na prvoligové Brno nebo dokázali remizovat s mistrovskou Slavií. Za nepovedený se dá považovat jenom druhý poločas s Plzní, kdy černobílí čtyřikrát inkasovali. Překvapení ale přišlo v sobotu, kdy tým trenéra Davida Horejše nezvládl první kolo domácího poháru a prohrál s divizními Velvary 0:1.

    Pavel Kortus ml.

    bahis siteleri