Česko – Litoměřice 3:7 (kon.)
konec
Česko
3:7 (1:2, 1:0, 1:5)
HC Stadion Litoměřice
Pátek 25.08.2017, 18:00 • Roudnice nad Labem • Reprezentace žen do 18 let
Partner:
     
    Ode mě je to pro dnešek už všechno, z roudnického mrazáku se s vámi loučím. Budu se těšit zase na počtenou zítra od 18 hodin, kdy naše juniorky vyzvou starší dorost Kralup nad Vltavou. (20:09:28)
     
    Každopádně o výsledek tady moc nešlo. Chlapecký tým, a to dokonce ještě o rok starší, připravil národnímu týmu nesmírně kvalitní zápas. Neříkám že všechny, ale celá řada českých hokejistek předvedla pod tlakem a tíhou okamžiku lepší výkony než v běžných zápasech s dívkami. A to klidně i s Ruskami, které vždy do Roudnice jezdily. Nemusíme litovat, že tentokrát nepřijely.

    I přes sedm inkasovaných branek pak jednoznačně zazářila gólmanka Kristýna Bláhová. Soupeři si s českou hrdinkou dlouho lámali hlavy, to její zásluhou měly Češky až do konce naději na skvělý výsledek.
     
    Starší dorostenci Litoměřic tedy po dramatickém průběhu porážejí české hokejistky do 18 let. Vítězství je to vzhledem k obrazu hry zasloužené, ale juniorky se dlouho skvěle držely, ještě v 53. minutě vedly 3:2 a sahaly po nečekaném triumfu! Závěr jim ale vůbec nevyšel, Stadion pěti góly skóre otočil.
     
    Konec zápasu.
     
    59:46
    Litoměřice právě vstřelily branku!
    A ještě se hosté radují ze sedmé trefy. PAVEL VYDLIČKA nabral rychlost a Bláhová se po jeho střele na druhou tyčku natahovala snaživě, leč marně – 3:7. Asistence: Michal Racek.
     
    59:29
    Veronika Lorencová mohla ještě zmírnit porážku, ale ve střelecké pozici k ní na poslední chvíli přistoupil protihráč.
     
    58:47
    Litoměřice právě vstřelily branku!
    Českým juniorkám závěr zápasu nevyšel a inkasují pošesté. Jakoby hokejisté Stadionu našli ten správný recept – znovu to byla tvrdá rána Dominika Kampa od modré čáry. Tentokrát ji přesně tečoval SEBASTIAN ŠVALICH – 3:6. Asistence: Dominik Kamp, Tomáš Bacilek.
     
    58:28
    Zdeněk Fabry versus Kristýna Bláhová dnes už poněkolikáté, tentokrát ztroskotal na jejím betonu a další hráč poslal dorážku vedle.
     
    56:59
    Česká blondýnka ale stihla ještě jednu velkou krádež! Jak jinak nazvat zákrok, kterým sebrala gól Marku Vaňkovi. Litoměřický forvard pak složil hlavu do dlaní, zatímco jeho spoluhráč jel Bláhové pogratulovat k zákroku.
     
    56:14
    Litoměřice právě vstřelily branku!
    Další kotouč v české síti už znamená, že Litoměřice tenhle zápas asi vyhrají. Po levé straně se všem utrhnul KRYŠTOF MATUŠKA a střelou mezi ruku a tělo Bláhové rozvlnil síť – 3:5. Asistence: Vojtěch France.
     
    55:58
    Litoměřice právě vstřelily branku!
    Stadion před koncem zápasu otáčí skóre zpátky ve svůj prospěch. A znovu se dočkal ZDENĚK FABRY, který znovu tečoval střelu Dominika Kampa mezi betony Bláhové – 3:4! Asistence: Dominik Kamp.
     
    55:46
    Patricie Škorpíková bekčekovala při úprku jednoho ze soupeřů, zezadu na něj dotírala jako otravný hmyz. Po chvíli skončil kotouč na střídačce.
     
    55:19
    Michal Racek se vydal středem hřiště kupředu, jeho sólo ale gólem nekončí. Bláhová udržela puk mezi rukou a tělem.
     
    55:10
    Nyní byl hlavní roznodčí k Češkám trochu milosrdný, mohl – a asi i měl – je vyloučit za podražení.
     
    54:16
    Zdá se mi, jakoby Češky po gólu přidaly. Zatím na nich není úbytek sil znát. Přesto teď musela zasahovat opět Bláhová, kotouč letěl z hole Kryštofa Matušky.
     
    52:52
    Litoměřice právě vstřelily branku!
    Ale litoměřičtí dorostenci se nevzdali, po dlouhých 44 minutách konečně skórují a vyrovnávají! Od modré čáry tvrdě vypálil Dominik Kamp a teč ZDEŇKA FABRYHO před českou brankou poslala puk mimo dosah Bláhové – 3:3. Asistence: Dominik Kamp.
     
    52:12
    Na levou stranu dostal kotouč kapitán Stadionu Zdeněk Fabry, tentokrát přestřelil české břevno.
     
    51:12
    Zakázané uvolnění Litoměřic vrací hru před Kohouta. České juniorky dokonale využily momentu překvapení a ač se to při tlaku soupeřů ve druhé třetině zdálo jako nemožné, teď mají k vítězství blíž!
     
    50:45
    Vojtěch Chňapko se šikovně vyhnul hitu Kristýny Hájkové a bezprostředně poté vypálil. Kristýna Bláhová se však nenechala zaskočit. Kolik má zákroků, padesát?

    Martin Voltr

    Branky a nahrávky: 2. Mlýnková (Machalová, Erbenová), 21. Machalová (Matoušková, Mlýnková), 49. Pejšová (Kotounová, A. Halounová) – 1. Loimecker (Švalich), 9. Vaněk (Chňapko), 53. Fabry (Kamp), 56. Fabry (Kamp), 57. Matuška (France), 59. Švalich (Kamp, Bacilek), 60. Vydlíčka (Racek)


    Česko: Bláhová (Juřicová) – Kotounová, Pejšová, Škrdlová, Erbenová (C), Šmajdová, Fabšicová, Krčková, Hájková – S. Halounová, A. Halounová, Lorencová – Matoušková, Mlýnková, Machalová – Sarnovská, Z. Černá, Hornická – Čajanová, Škorpíková, Mazancová. Trenér: Pavel Zuziak.
    HC Stadion Litoměřice: Paťha (30. Kohout) – Student, Racek, Kamp, Bacilek, Domin, France, Čapek, Cornová, Vydlička, Fabry, Švalich, Loimecker, Chňapko, Matuška, Vaněk, Hruška, Typán.

    Rozhodčí: Místecký – Votrubec, Košťálová.

    Diváci: 69
    bahis siteleri