Kometa Brno – Kuopio 3:2 (po pr.) | TPS – Bern 3:1 (kon.) | Malmö Redhawks – Stavanger 2:1 (kon.)
Växjö – Davos 5:3 (kon.) | Esbjerg – HV71 2:7 (kon.) | Vienna Capitals – JYP 1:3 (kon.)
Mannheim – Třinec 6:2 (kon.) | EC-KAC – Frölunda 2:4 (kon.) | Zug – Něman Grodno 3:2 (2:1 po s.n.)
Zürich – Gap 4:0 (kon.) | Cardiff – Liberec 3:7 (kon.) | Nottingham – Mountfield HK 4:3 (po pr.)
po prodl.
HC Kometa Brno
3:2 (1:1, 0:1, 1:0 - 1:0)
KalPa Kuopio
Čtvrtek 31.08.2017, 18:00 • DRFG Arena • Hokejová Liga mistrů • Skupina B
Předzápasové kurzy
Partner:
    63:17 ZOHORNA - 3:2
     
    63:17
    Kometa právě vstřelila branku!
    Přímočará akce v podání HYNKA ZOHORNY, který nabral rychlost, ujel podél mantinelu, vybruslil si před Godlovu bránu a zakončil bekhendem pod jeho vyrážečku. Asistence: Martin Erat.
     
    60:26
    Dva na nikoho jeli Kantola s Gymerem, Vejmelka ale druhého jmenovaného vychytal! Prodloužení tři na tři opět nabízí neuvěřitelné věci.
     
    58:40
    Hosté jeli do přečíslení dva na jednoho, ale minuli bránu, na druhé straně stejná situace pro domácí, Erat ale tak dlouho nevěděl co s kotoučem, že se stihla hostující obrana dobře zformovat a šanci zneškodnit.
     
    57:29
    Dnešnímu utkání přihlíží 4963 diváků!
     
    55:25
    Ale pozor si musejí dávat domácí před vlastní bránou, kde o sobě dal opět vědět nejlepší střelec Kuopia Kantola, který z blízkosti nepřekonal Vejmelku.
    54:04 NAHODIL - 2:2
     
    54:04
    Kometa právě vstřelila branku!
    Domácím se daří necelých šest minut před koncem utkání vyrovnat. Zohorna poslal kotouč před branku, kde to zkoušel Mallet, ten sice ještě na Godlu nevyzrál, k dorážce před prázdnou bránou se ale dostal LUKÁŠ NAHODIL a DRFG Arena je na nohou. Asistence: Alexandre Mallet, Hynek Zohorna.
     
    49:20
    Haščák bekhendem těsně minul levou Godlovu tyč!
     
    47:39
    Svoboda dostal puk mezi kruhy a pálil na padajícího Godlu, ten ale fantasticky stihl vymrštit lapačku do dráhy kotouče.
     
    46:49
    Na trestnou lavici usedl Otto Leskinen (KAL) na dvě minuty za hákování.
     
    46:49
    Káňa se prokličkoval až před Godlu a už byl ve stoprocentní pozici, nakonec byl ale faulován. Po komerční přestávce bude následovat přesilová hra pro Kometu.
     
    45:24
    Mutanen se prohnal útočným pásmem a nebezpečně nahazoval na bránu, odražený kotouč se pak ještě málem dostal za brankovou čáru, nakonec jej ale Vejmelka pohotovým zákrokem vytěsnil mimo tři tyče.
     
    40:20
    Hned o chvíli později ale uháněli na Vejmelku hráči Kuopia a Riikola po pěkné kombinaci už napřahoval ke střele do prázdné branky. Skvěla však zasáhl Krejčík, který se vrhl do střely a kotouč nasměroval mimo branku.
     
    36:47
    Kantola sám z prostoru mezi kruhy napálil pouze betony gólmana Vejmelky!
    35:13 SEBOK - 1:2
     
    35:13
    KalPa právě vstřelila branku!
    Dvojnásobnou přesilovou hru hosté téměř okamžitě využívají. Trojice hráčů ve žlutých dresech naprosto vyšachovala domácí obránce a na konci celé akce stál BALAZS SEBOK, který jen uklidil puk za záda Vejmelky. Asistence: Alex Lavoie, Mathew Maione.
     
    35:02
    A domácí půjdou do tří! Martin Zaťovič to přehnal s napadáním v útočném pásmu a rozhodčí jej vykazují na dvě minuty za sekání. 74 sekund budou hrát domácí ve třech, pokud tedy nedostanou branku.
     
    34:16
    Filip Král nyní nešťastně vyhodil kotouč mezi diváky a poslušně sleduje rozhodčího směrem k trestné lavici. Brňané se budou muset znovu bránit ve čtyřech.
     
    31:51
    Parádní akci na jeden dotek nyní sehráli hosté a na konci stál Lavoie, který sám před Vejmelkou trefil brněnského gólmana přímo do hrudi. To byla obrovská šance hostujícího celku!
     
    30:24
    Výhodu jedno hráče budou mít hosté, ačkoliv na střídačku při signalizované výhodě odjel Vejmelka. Tomáš Malec (KOM) inkasuje dvě minuty za vysokou hůl.
     
    29:40
    Hosté jsou v plném počtu, Godla byl bez hokejky a Nahodil z levého kruhu trefil břevno!
     
    27:33
    Alex Lavoie (KAL) vyloučen na dvě minuty za podražení.
     
    27:33
    Zohorna s Malletem ujížděli obraně Kuopia, první jmenovaný se rozhodl udělat stahovačku před posledním dojíždějícím obráncem, ta mu ale o kousek nevyšla, nejspíše také proto, že brněnský forvard byl faulován. Kometa si zahraje přesilovou hru.
     
    20:29
    A hned komplikace pro Kometu. Jan Hruška (KOM) fauloval protihráče v rohu kluziště. Dvě minuty – držení protihráče.
     
    17:31
    Parikka se dostal úplně sám mezi kruhy a vypálil směr Vejmelkova brána, brněnský gólman ale opět skvěle zasáhl a vyrazil puk ramenem!
     
    15:31
    Santeri Lukka (KAL) oslabuje svůj tým. Dvě minuty inkasuje za držení.
     
    12:50
    Kometa svírá soupeře. Obrovské šance měli nejdřív Zohorna, následně Mallet, obránci KalPy ale skvěle brání a ani jeden se nedostal k finálnímu zakončení.
     
    11:45
    Zaťovič ujížděl sám na Godlu, ten se rozhodl vyjet z brankoviště, následně skočil tygřím skokem po puku a odpálil ho brněnskému útočníkovi z hokejky během bekhendového blafáku. Parádní zákrok!
     
    11:04
    Síly na ledě se na půl minuty srovnají, pak si přesilovou hru zahraje Kometa. Jusso Riikola držel Malletovi hokejku a už se za ním zavírají vrátka na trestné lavici.
     
    09:36
    První přesilovou hru utkání si zahrají hokejisté KalPy. Tomáš Svoboda (KOM) už odchází na trestnou lavici odpykat dvě minuty za podražení.
    08:09 V. NĚMEC - 1:1
     
    08:09
    Kometa právě vstřelila branku!
    Hodně nepřehledná situace před bránou Denise Godly končí prvním gólem domácích! Z hloučku hráčů se nejlépe zorientoval VOJTĚCH NĚMEC, který z otočky trefil přesně k tyči Godlovy brány. Bez asistence.
     
    03:46
    Finové nyní ujížděli dva na jediného obránce, puk se dostal ke Kantolovi a nejlepší střelec KalPy už si chystal bekhendový blafák, který ale díky pohotovosti jednoho z brněnských obránců nemohl dotáhnout do úspěšného konce!
    01:43 MÄKINEN - 0:1
     
    01:43
    KalPa právě vstřelila branku!
    Tak to je rychlý úvod finského celku, jehož první střela na bránu hned končí brankou! Skvělou přihrávku přesně na hokejku obdržel KONSTA MÄKINEN, který pouze nastavil čepel před prázdnou bránou a mohl zvedat ruce nad hlavu. Asistence: Kai Kantola.

    Matěj Laža

    Branky a nahrávky: 9. V. Němec, 55. Nahodil (Mallet, Zohorna), 64. Zohorna (Erat) – 2. Mäkinen (Kantola), 36. Sebok (Lavoie, Maione)


    HC Kometa Brno: Vejmelka (Čiliak) – Krejčík, O. Němec (C), Gulaši, Štencel, Malec (A), Bartejs, Král – Svoboda, Hruška, Erat – Zaťovič (A), V. Němec, Vincour – Mallet, Nahodil, H. Zohorna – Káňa, Dočekal, Haščák.
    KalPa Kuopio: Godla (Ruotsalainen) – Maione, Riikola (A), Seppälä, Lukka, Mäkinen, Leskinen, Parikka – Jokinen (C), Sebok, Lavoie – Tavi, Ikonen, Ruuttu – Gymer, Luostarinen, Kantola – Mutanen, Vainiola, Nuutinen – Knuutinen.

    Rozhodčí: Hradil, Stano – Brejcha, Špůr

    Diváci: 4963
    bahis siteleri