Brighton – Southampton 1:1 (kon.) | Leicester – Everton 2:0 (kon.)
konec
Leicester City
2:0 (2:0)
Everton FC
Neděle 29.10.2017, 17:00 • King Power Stadium, Leicester • Anglická Premier League • 10. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Z tohoto utkání už je to všechno, přeji Vám hezký zbytek víkendu. (19:33:56)
    Z výkonu svých hráčů jsem byl unešený. Chtěl bych poděkovat našim skvělým fanouškům za vřelé přijetí, řekl po zápase nový manažer Leicesteru.

     
    Statistiky zápasu:

    Střely na branku: 3 – 2
    Střely mimo branku: 5 – 7
    Držení míče: 41% – 59%
    Rohové kopy: 3 – 10
    Ofsajdy 4 – 1
    Fauly. 6 – 10
    Žluté karty. 0 – 2.
     
    Leicester dnešním vítězstvím uzavřel velmi povedený týden, během kterého vyhrál hned tři zápasy. Po postupu do čtvrtfinále ligového poháru v Premier League bodoval počtvrté v řadě a posunul se na jedenácté místo. Everton ze zmíněné pohárové soutěže v týdnu naopak vypadl a teď musí překousnout další porážku, která jej nevymanila ze sestupové osmnácté příčky.
     
    Je dobojováno! Nový kouč Leicesteru Claude Puel má za sebou úspěšnou premiéru, ve které se svým týmem porazil trápící se Everton 2:0. Toffies udělali o poločase dvě změny v sestavě, které poměrně výrazně změnily obraz hry. Lišky byly po změně stran prakticky po celou dobu zalezlé u vlastní branky a odolávaly jedné hostující akci za druhou. Celkem bylo Evertonu napočítáno šestnáct střeleckých pokusů, nicméně opravdu nebezpečný nebyl snad ani jeden a Leicester tak své dvoubrankové vedení z první půle udržel až do závěrečného hvizdu.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Daviesův tvrdý zákrok odnesl aktuálně ležící Christian Fuchs. Pokračovat se bude nákopem Schmeichela, který zřejmě bude posledním mužem, který se dotkne míče.
     
    90+3
    Lišky si po autu Fuchse zahrály menší bago, při kterém jim balón utekl k hostujících hráčům. Ti už moc dobře vědí, že z tohoto zápasu nezískají žádné body a už se nikam neženou.
     
    90+2
    Okazakiho centr nezachytil žádný z jeho spoluhráčů a míč prošel až za velké vápno. Tam zabojoval Gray a zbrzdil hostující přechod do útoku.
     
    90+1
    Druhý poločas je prodloužen o tři minuty nastaveného času. Na nějaké zdramatizování zápasu už to tedy rozhodně nevypadá.
     
    90
    V posledních minutách si zahraje také Kelechi Iheanacho, kterému své místo přenechal jeden z nejlepších hráčů zápasu Jamie Vardy.
     
    89
    Baines to zkusil z delší vzdálenosti. Vnějším nártem se opřel do balónu, který troch zaplaval, ale mezi tři tyče se nevešel.
     
    88
    Jonjoe Kenny zprava neodcentroval přes Fuchse, ale míč ještě zůstává ve hře a akce hostujícího mužstva pokračuje.
     
    87
    Snad všichni hráči do pole teď jsou nastěhovaní na třiceti metrech od branky Kaspera Schmeichela. Hosté tak mají zcela zaterasenou cestu k zakončení.
     
    86
    Baines na kraji neuhlídal Vardyho, který přes něj odcentroval do pokutového území. Iborra ale nedokázal míč rychle zpracovat a Williams mu ho ukopl.
     
    85
    Rohových kopů dnes měli hráči Evertonu k dispozici opravdu hodně. Do šance se z nich ale nedostali snad ani jednou, což platilo i v tomto případě. Moc času na vyrovnání už Toffies nemají.
     
    84
    Niasse se dokázal uvolnit na levé straně, nicméně jeho následný centr ještě před bližší tyči hlavou zneškodnil Morgan.
     
    83
    Ben Chilwell si vychutnává potlesk fanoušků, kteří ho vyprovází na střídačku. Opačným směrem míří Marc Albrighton.
     
    82
    Simpsonův nákop byl nechytatelný i pro takového rychlíka, jakým je Vardy. Lišky přesto zaútočily po levé straně a po zásahu Baningimeho mají k dispozici rohový kop.

    Michal Břuchanský

    Branky: 18. Vardy (Mahrez), 29. Gray (Fuchs)

    Karty:   20. Davies (EVE), 65. Gueye (EVE)


    Držení míče: 41 % : 59 %.
    Střely na branku: 3:2. Střely mimo: 5:7. Rohy: 3:10. Ofsajdy: 4:1. Fauly: 6:10.
    Leicester City: Schmeichel – Simpson, Morgan (C), Maguire, Fuchs – Mahrez (75. Okazaki), Ndidi, Iborra, Chilwell (83. Albrighton) – Gray – Vardy (90. Iheanacho).
    Náhradníci: Hamer – Albrighton, Dragović, Iheanacho, A. King, Okazaki, Slimani.

    Everton FC: Pickford – Kenny, Jagielka (C), A. Williams, Baines – Mirallas (46. Niasse), Davies, Gueye, Lennon (46. Baningime) – Rooney (74. G. Sigurdsson) – Calvert-Lewin.
    Náhradníci: Robles – G. Sigurdsson, Schneiderlin, Niasse, Lookman, Holgate, Baningime.

    Rozhodčí: Marriner – Beck, Massey-Ellisová

    Diváci: 31 891
    thejrc.org