Čerepovec – Kazaň 5:2 (kon.) | N.Novgorod – Ufa 3:4 (1:2 po s.n.) | Spartak Moskva – Nižněkamsk 3:2 (kon.)
Riga – Soči 3:4 (0:3 po s.n.)
konec
Spartak Moskva
3:2 (1:1, 2:1, 0:0)
Neftěchimik Nižněkamsk
Pondělí 08.01.2018, 15:00 • VTB Ice Palace, Moskva • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    59:57
    Domácí vyhazují a tenhle zápas vyhrají!
     
    59:27
    Makarov pospíchá na střídačku, hosté v šesti!
     
    54:13
    Alexandr Osipov nešťastně odehrál puk do hlediště a je vyloučen za zdržování hry. Hosté budou hrát přesilovku.
     
    53:27
    Hosté dnes mají obrovskou smůlu, gólu totiž opravdu předcházel velmi těsný ofsajd! Nižněkamsku byla dnes odvolána už druhá branka a kouč Nazarov na střídačce jen nevěřícně kroutí hlavou.
     
    53:27
    Rafael Bikmullin poslal puk za záda Bespalova a radoval se z vyrovnání, ale stejně jako na konci druhé třetiny se budou rozhodčí ještě dívat na video! Řešit se bude přechod Nižněkamsku do útočného pásma, možná tam totiž došlo k postavení mimo hru.
     
    51:07
    Šance na obou stranách! Nejprve mohli hosté srovnat, když se po nahození Brynceva dostal k dorážce Pavel Kulikov, ale Bespalov proti kotouči stačil vytrčit levý beton. Spartak poté přešel do rychlého kontru a Chochlačov nabízel puk před branku Radilovi, který ale nepřekonal Makarova.
     
    48:28
    Domácí vyrazili do přečíslení 3 na 2. Ryan Stoa puk zadovkou přenechal Lukášovi Radilovi, který neprostřelil Makarova!
     
    43:08
    Právě Lukáš Radil mohl navýšit domácí vedení! Ryan Stoa mu nahrával do brankové příležitosti, ale Makarov se stačil proti střílejícímu Radilovi včas přesunout!
    39:18 Nakonec neuznaný gól hostí.
     
    39:18
    Gól nakonec neplatí a Spartak tak stále vede 3:2! Pavel Porjadin se s pukem natlačil až před Bespalova, který ještě zakročil levým betonem, ale po dorážce Bulata Šafigullina se kotouč dostal za brankovou čáru. Rozhodčí hned ukazoval do branky, ale následovala challenge lavičky Spartaku a ta byla úspěšná! Gól totiž není uznán zřejmě pro postavení útočících hráčů v brankovišti. Je pravda, že v momentě Šafigullinovi dorážky tam ležel Bikmullin, který podle sudích zřejmě ovlivnil brankáře Bespalova.
     
    39:18
    Hosté dostali po nepřehledné situaci puk za brankovou čáru, ale rozhodčí si ještě vše prohlédnou na videu!
     
    35:33
    Rafael Bikmullin trefil kolenem Arťom Podšendjalova. Na časomíře svítí dvouminutový trest pro hostujícího hráče, ale tohle klidně zavánělo trestem na 5 + do konce.
     
    29:12
    A domácí mohli vést už o dva góly! Makarov se tentokrát z velkého závaru nenechal překonat.
    28:25 Ryan STOA - 3:2
     
    28:25
    Spartak právě vstřelil branku!
    Teď se nám tu rozpoutala doslova přestřelka! Z nenápadné akce se prosadil RYAN STOA, který zavezl puk do útočného pásma a takovou nemastnou – neslanou střelou na lapačku překvapil Makarova – 3:2. Bez asistence.
    27:30 Kamil FAZYLZJANOV - 2:2
     
    27:30
    Nižněkamsk právě vstřelil branku!
    Hosté ale rychle vyrovnávají! Pavel Kulikov našel zpoza branky KAMILA FAZYLZJANOVA a ten se z pravého kruhu trefil k bližší tyčce svatyně Spartaku – 2:2. Asistence: Pavel Kulikov.
    26:41 Vjačeslav LEŠČENKO - 2:1
     
    26:41
    Spartak právě vstřelil branku!
    Domácí se z ničeho nic dostávají do vedení! Spartak se po delší době dostal do útočného pásma a je z toho gól! Dmitrij Kalinin nahrál z rohu před branku Alexandrovi Chochlačovovi, který celou akci ještě vyšperkoval nahrávkou na VJAČESLAVA LEŠČENKA, jenž na zadní tyčce doklepával puk do odkryté klece. Asistence: Dmitrij Kalinin a Alexandr Chochlačov.
     
    25:42
    Mezi kruhy byl úplně volný Alexandr Bryncev. Myslím, že Bespalovovi teď pomohla tyčka!
     
    24:05
    Jevgenij Kulik přidržel hokejku Ogurcova. Hosté si zahrají první přesilovku.
     
    20:56
    Právě Radil nabídl puk do šance Alexandrovi Chochlačovi. Ten už zakončoval do poloodkryté branky, ale Makarov stačil ke své tyčce natáhnout levý beton!
    10:11 Žiga JEGLIČ - 1:1
     
    10:11
    Nižněkamsk právě vstřelil branku!
    Hosté vyrovnávají! Chajrullin obral na pravém kruhu o puk váhajícího domácího obránce. Ke střele se tak dostal Dennis Everberg, Bespalov ji vyrazil jen před sebe a ŽIGA JEGLIČ už dorážel do prázdné klece. Asistence: Dennis Everberg.
     
    01:28
    A ofenzivní manévry pokračují! Vyrovnání měl na holi Žiga Jeglič, který zblízka zasouval puk do již prázdné branky, ale trefil jen tyčku! Obrovská příležitost Nižněkamsku.
    00:34 Ryan STOA - 1:0
     
    00:34
    Spartak právě vstřelil branku!
    Tohle je neskutečný začátek zápasu! Hosté na příležitost Spartaku sami odpověděli rychlým brejkem, ale šanci Emila Galimova fantasticky zastavil brankář Bespalov. Hra se tak zase rychle otočila na druhou stranu a po nahrávce Alexandra Chochlačova zakončoval RYAN STOA z bezprostřední blízkosti do již odkryté klece. Spartak tedy vede. Asistence: Ville Lajunen a Alexandr Chochlačov.
     
    00:20
    Domácí hned ujeli do přečíslení 2 na 1! Alexandr Chochlačov situaci zakončoval střelou z pravého kruhu sám, ale Makarova nepřekonal!

    Martin Augustin

    Branky a nahrávky: 1. Stoa (V. Lajunen, Chochlačov), 27. Leščenko (Kalinin, Chochlačov), 29. Stoa – 11. Jeglič (Everberg), 28. Fazylzjanov (P. Kulikov)


    Spartak Moskva: Bespalov (Truškov) – Kalinin (C), Kolcov, V. Lajunen, Kulik, Judin, A. Osipov, V. Sorokin – Stoa, Chochlačov (A), Radil – Leščenko, Děrgačov, Podšendjalov – Mirnov, V. Komarov, A. Voronin (A) – Orlov, A. Kuzněcov, Cyplakov – Talalujev.
    Neftěchimik Nižněkamsk: An. Makarov (I. Ježov) – E. Gustafsson, Piganovič (C), Bryncev, Ogurcov, Šaripzjanov (C), Volgin, An. Sergejev, Fazylzjanov – Sexton (A), R. Hanzl, E. Galimov – Everberg, Chajrullin, Jeglič – Bikmullin, Jakimov, Šafigullin – Porjadin, P. Kulikov, Arkalov.

    Rozhodčí: Fraňo, Vasiljev – Badyl, Goljak

    Diváci: 9347
    bahis siteleri