Moravskoslezský kraj – Plzeňský kraj 2:1 (kon.) | Kraj Vysočina – Královéhradecký kraj 2:1 (1:0 po s.n.) | Olomoucký kraj – Praha 3:1 (kon.)
Královéhradecký kraj – Plzeňský kraj 3:1 (kon.) | Moravskoslezský kraj – Kraj Vysočina 4:5 (po pr.)
konec
Moravskoslezský kraj
2:1 (0:1, 1:0, 1:0)
Plzeňský kraj
Čtvrtek 01.02.2018, 07:30 • Zimní stadion Česká Třebová • Olympiáda dětí a mládeže • Semifinále
Partner:
     
    Ve finále se Moravskoslezský kraj utká s Krajem Vysočina, který v souběžně hraném zápase proti královéhradeckému týmu vyhrál 2:1 po nájezdech. Bitva o zlato se odehraje ve 14:30. (10:00:33)
     
    Moravané v pokleku ve středovém utkání oslavují postup do bojů o zlato. Symbolicky objíždějí vítězné kolečko a hokejkami poklepávají o plexisklo. Děkují tak velkému hloučku fanoušků, který je po celý zápas podporoval.
     
    Utkání je u konce. Hráči v bílých dresech se radují z postupu do finále, Plzeňáci se sklopenými havami plácají po ramenou brankáře Prchlíka. Nejlepšími hráči zápasu byly na obou stranách vyhlášeni hráči s číslem 12. Za Moravskoslezský Marek Brada, za ten Plzeňský jediný střelec Jakub Altrichter.
     
    Konec zápasu.
     
    44:43
    Jeden z obránců Moravskoslezského kraje vyhodil přes celé hřiště a několik diváků se už začalo radovat. Puk ale prolétl pět centimetrů od tyčky a tak se bude bude vhazovat před Sližem.
     
    44:29
    Kolem puku se v rohu sjelo hned sedm hráčů a snažilo se ho udržet u mantinelu, respektive ho dostt pryč. Rozhodčím tak nezbylo nic jiného, než přerušit hru. Pro Moravany to bylo ale cenných 10 vteřin.
     
    44:08
    Oddechový čas pro hosty.
     
    44:02
    Plzeň to zkusí v šesti. Prchlík už je na střídačce.
     
    43:10
    Schauer přesprintoval dva hráče a řítil se sám na brankáře. Na poslední chvíli mu ale vypíchl puk Páník a udržel šance na vyrovnání.
     
    41:41
    Přesilovka je u konce. Plzni tak zbývají už jen tři minuty na vyrovnání. S výborným Sližem v brance to ale nebude mít vůbec lehké.
     
    41:25
    Tahle přesilovka jde Plzeňákům daleko lépe než ta minulá. Ani jedno z nahození na Sliže ale nebylo natolik nebezpečné, aby si s ní brankář Moravanů nevěděl rady.
     
    40:40
    Teď to Krejsa přehnal s aktivitou u mantinelu a nabízí Plzni skvělou příležitost k vyrovnání stavu.
     
    40:23
    Krejsa vybojoval puk za plzeňskou brankou a nahrál před bránu osamocenému Kubíkovi, tomu ale střela z první vůbec nesedla a doskákala zpět za bránu.
     
    39:02
    Plzeňáci se snaží získat alespoň jeden z nahozených kotoučů, obránci Moravskoslezského kraje jsou zatím všude čas a chytrými obloučky vyhazují těsně za polovinu.
     
    37:53
    Moravskoslezský kraj právě vstřelil branku!
    To byla bleskurychle využitá přesilovka. Po vyhraném buly se dostal puk k osmocenému TOMÁŠI MACHŮ, který svižnou střelou zápěstí nad levý beton překonal Prchlíka. Asistence: Alex Kotásek, Gabriel Szturc.
     
    36:40
    Marek Brada předvedl krásnou individuální akci, Soukup ho ale nedovoleně zastavil a půjde na jednu minutu na trestou lavici.
     
    36:20
    Aktivní rodiče v hledišti se snaží radit hráčům na ledě i rozhodčím. Když se spojí hlas všech radilů, vytvoří dobrou atmosféru, která se podobá aktivnímu povzbuzování.
     
    33:16
    Nejnebezpečnější střela přišla až po naskočení Cuby na led. Moravskoslezský kraj oslabení sehrál na výbornou a nedovolil Plzni jedinou střelu na bránu.

    Daniel Kinc

    Branky a nahrávky: 25. Kotásek (Brada, Krejsa), 38. Machů (Kotásek, Szturc) – 8. Altrichter (Páník, Bulka)


    Moravskoslezský kraj: Slíž (Bartošák) – Przybyla, Moškoř, Szturc, Krejsa, Vojkůvka, Ramik, Schauer, Raszka, Smolka, Kotásek, Brada, Bystroň, Cubo, Bujak, Krčmarský, Puchala, Zmarzlák, Machů, Kubík, Bechný.
    Plzeňský kraj: Prchlík (Bočan) – Šiler, Matoušek, Steinbrücker (A), Marcel, Kaiser, Korčák, Kozlík, Holý, Beránek, Hauser, Altrichter, Jánský, Špaček (A), Jiříček, Hodinář, Plecitý, Bulka, Soukup (C), Poch, Páník
    bahis siteleri