Moravskoslezský kraj – Plzeňský kraj 2:1 (kon.) | Kraj Vysočina – Královéhradecký kraj 2:1 (1:0 po s.n.) | Olomoucký kraj – Praha 3:1 (kon.)
Královéhradecký kraj – Plzeňský kraj 3:1 (kon.) | Moravskoslezský kraj – Kraj Vysočina 4:5 (po pr.)
po s.n. (1:0)
Kraj Vysočina
2:1 (0:1, 1:0, 0:0 - 0:0)
Královéhradecký kraj
Čtvrtek 01.02.2018, 07:30 • Zimní stadion Choceň • Olympiáda dětí a mládeže • Semifinále
Partner:
     
    V samostatných nájezdech zvítězil tým Kraj Vysočina.
    Autorem vítězné branky je ADAM RAUŠ.
     
    49:57
    Také Vysočina volí možnost vzít si time out na závěrečnou poradu!
     
    49:14
    Královéhradecký kraj si vyžádal oddechový čas!
     
    45:37
    Královéhradecký kraj pokračuje v tlaku ze závěru třetí třetině, Šimon Marha se obtočil kolem branky a snažil se zasunout puk k bližší tyči, Král se stihl přesunout a zabránil nejhoršímu!
     
    44:51
    Opět fantastický Daniel Král! Matěj Pinkas dostal nabito na příklep na modrou čáru, brankář Vysočiny předvedl skvělý zákrok lapačkou a tím zabránil gólové radosti Královéhradeckého kraje!
     
    44:19
    Marek Pelda měl na hokejce možná postupový gól! Po přihrávce od Moravce pálil do protipohybu přesouvajícího se Krále, ten však stihl vystrčit beton a tím zastavit nebezpečnou střelu!
     
    40:26
    Šimon Marha znovu nastartoval své rychlé nohy, natlačil se až před brankáře, jenže tam již neměl tolik prostoru, aby dokázal kotouč zvednout pod břevno! Daniel Král si připsal další důležitý zákrok, díky kterému jsou šance na finálovou účast stále vyrovnané.
     
    39:09
    Začíná se nám přiostřovat, do velké šance se dostala také Vysočina a to jmenovitě David Polodna! Jeho bekhendové zakončení Tichý betonem vytáhl mimo branku a tím zachránil Královéhradecký kraj!
     
    37:59
    Šimon Marha touží rozhodnout semifinálovou bitvu, nyní se dostal do skvělé pozice, ze které ale nastřelil Krále pouze do hrudi!
     
    36:34
    Petr Moravec zůstal nikým nehlídaný na levé straně útočného pásma, měl čas si připravit střelu, přesto ale ve velké šanci prostor mezi třemi tyčemi nezasáhl!
     
    29:38
    Teď měla naopak Vysočinu velkou kliku, protože zákrok brankář Krále nebyl vůbec jistý a sám gólman dlouho nevěděl, kde se kotouč nachází! Zachránila ho až píšťalka hlavního rozhodčího.
     
    29:00
    Kraj Vysočina právě vstřelil branku!
    Dvojnásobné oslabení sice Královéhradecký kraj přežil, následně ale inkasuje vyrovnávací branky! Svoji dravost a tah do branky ukázal MATOUŠ MENŠÍK, který dokázal přehodit gólmana Tichého a i přesto, že ho následně zboural, mohl se radovat z důležitého semifinálového gólu – 1:1! Asistence: Tobias Adam.
     
    27:37
    Tak to je velká šance pro Vysočinu, která bude hrát 47 sekund dlouhou přesilovou hru pět na tři! Glose totiž na trestné lavici doplnil Lukáš Pajer (HKK), který vyhodil kotouč mimo hrací plochu.
     
    27:24
    Zbytečným zákrokem na půlící čáře se prezentoval královéhradecký Matěj Kloz (HKK), který dostává menší trest za napadení.
     
    26:09
    Zřejmě největší příležitost na vyrovnání si nyní vypracoval Marek Chvátal, jehož zakončení odrazil brankář Tichý nad sebe a měl velké štěstí, že kotouč, poskakující po horní síťce branky, spadl až za ní a nikoliv na jeho záda!
     
    21:38
    Vysočina dostane šanci na vyrovnání v přesilové hře. Rozhodčí posílají za hákování na trestnou lavici královéhradeckého Petra Moravce (HKK).
     
    16:06
    A nyní dostanou královéhradečtí hokejisté další možnost na skórování, Vysočina totiž hrála v šesti a bude za to pykat.
     
    12:03
    Královéhradecký kraj právě vstřelil branku!
    Tři minuty před koncem první třetiny zde máme úvodní branku zápasu! ŠIMON MARHA nejprve neuspěl v samostatném úniku, kdy jeho střelu zastavil pozorný Král, vzápětí však v přečíslení dva na jednoho po přihrávce Glose pálil milimetrově přesně a vstřelil tak již svůj jedenáctý gól na turnaji – 0:1! Asistence: Matěj Kloz.
     
    08:41
    Největší šanci dosavadního průběhu utkání měl nyní Lukáš Pajer, který zůstal úplně osamocen před Králem! Z voleje ale nechal brankáře z Vysočiny vyniknout, skóre tak zůstává bezbrankové!
     
    06:11
    Na trestnou lavici je s minutovým trestem vykázán Vladislav Juřica za vyhození puku mimo hrací plochu.

    Petr Dejnožka

    Branky a nahrávky: 29. Menšík (Adam), rozh. náj. Rauš – 13. Marha (Kloz)

    Samostatné nájezdy:

    1. série:
    1:0   Adam Rauš (VYS)
    1:0   Petr Moravec (HKK)
    2. série:
    1:0   Matouš Menšík (VYS)
    1:0   Lukáš Pajer (HKK)
    3. série:
    1:0   David Putz (VYS)
    1:0   Šimon Marha (HKK)
    4. série:
    1:0   David Polodna (VYS)
    1:0   Matyáš Budina (HKK)
    5. série:
    1:0   Josef Váňa (VYS)
    1:0   Marek Pelda (HKK)


    Kraj Vysočina: Král (Maláč) – Putz, Menšík (C), Rauš (A), Zych, Dáňa, Kravec, Pavelec, Vranka, Jungwirth, Broža, Zdarsa, Chvátal (A), Sapík, Macek, T. Adam, Polodna, Moravec, Juřica, Dymák, Pigl
    Královéhradecký kraj: Tichý (Žalčík) – Pajer, Kloz, Novotný, Beneš, Giesl, Pinkas, Marha, Moravec, Beneš, Jirků, Pavlata, Králik, Pelda, Souček, Boukal, Glos, Havlíček, Budina, Táborský.

    Rozhodčí: Šindel, Pilný – Gančarčík, Gregar
    thejrc.org