Lipt. Mikuláš – Nové Zámky 2:0 (kon.) | Poprad – Košice 4:2 (kon.) | Banská Bystrica – Trenčín 2:0 (kon.)
Nitra – Žilina 3:2 (kon.) | Detva – Zvolen 1:6 (kon.)
konec
HK Poprad
4:2 (1:0, 0:1, 3:1)
HC Košice
sk Středa 28.02.2018, 17:05 • Zimný štadión mesta Poprad • Tipos Extraliga (SR) • 48. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Prostredná časť hry bola asi najviac atraktívna. Do vedenia najprv šli Košičania po góle Šedivého zo 49. minúty a zdalo sa, že už budú mať zápas vo svojich rukách. Domáci sa však rýchlo nevzdali a napokon skóre otočili vo svoj prospech. Po góloch Štraucha, Abdula a Svitanu Poprad otočil skóre na 4:2 a získal tri body.

    Ďakujeme za pozornosť. Pekný zvyšok večera. (19:32:50)
     
    Koniec zápasu.
     
    59:49
    Poprad dal gól!
    Tak a Popradčania už definitívne pečatia svoje víťazstvo nad Košicami. Štrauch získal puk v obrannom pásme, o mantinel ho posunul PATRIKOVI SVITANOVI, ktorý vykorčuľoval dopredu a z kruhu skóroval do prázdnej bránky!
    Asistencie: Andreas Štrauch, Peter König.
     
    59:37
    Košičania to už skúšajú v šestici, no zatiaľ sa im nedarí.
     
    59:22
    Poprad dal gól!
    Popradčania strieľajú gól a 38 sekúnd pred koncom tretej tretiny sa ujímajú vedenia! Bondra potiahol prečíslenie po pravom krídle, prenechal puk na kruhu JINDŘICHOVI ABDULOVI, ktorý sa z prvej strely nepresadil, no z následnej dorážky už bol úspešný!
    Asistencia: Dávid Bondra.
     
    58:52
    Jenčík vyviezol puk z obranného pásma a iba ho nastrelil od modrej na Ivanova. Popradský brankár si pomohol lapačkou.
     
    58:28
    Od modrej čiary príklepom vypálil König. I keď strela v podstate išla vedľa brány, no Lundström ju aj tak pre istotu zachytil.
     
    56:50
    Abdul získal puk v rohu klziska, následne sa obtočil okolo bránky a bekhendom sa snažil prekvapiť Lundströma. Jeho pokus však košický brankár vystihol.
     
    55:36
    Miklík poslal po zadnom mantineli puk na Pacana, ale následne si už oceliari nerozumeli a sami sa dostali von z útočného pásma.
     
    54:47
    Poprad dal gól!
    Popradčania vyrovnávajú a môže sa schyľovať aj k predĺženiu! Peter König nahodil puk na Lundströma, ktorý vyrážal iba pred seba, kde bol dôrazný ANDREAS ŠTRAUCH a z dorážky sa presadil!
    Asistencie: Peter König, Patrik Svitana.
     
    54:31
    Pulli si pri zadnom mantineli dal pozor na Hvilu a odzbrojil ho. Košičania potom dostali puk von z pásma, ale iba za cenu zakázaného uvoľnenia.
     
    53:22
    Paločko už nezachytil Königovu prihrávku a Košičania puk okamžite odstrelili.
     
    52:31
    Stopercentná šanca pre Poprad! Strelu od modrej čiary Lundström vyrazil pred seba, k puku sa dostal Radomír Heizer, položil si košického brankára, no už ho nedokázal prekonať!
     
    52:13
    König zaviezol puk do pásma, no prihrávka na Brejčáka už úspešná nebola. Popradčania teda pásmo stratili.
     
    51:41
    Poprad získava ďalšiu presilovku. Martin Dudáš dostáva dve minúty za hrubosť.
     
    51:35
    Paločko prenechal puk na pravom kruhu Abdulovi, ktorý okamžite strieľal. Lundström si na zatiaľ jediného strelca popradského gólu dal pozor a zastavil jeho strelu medzi betónmi.
     
    50:32
    Matúš Paločko nabil puk na modrú čiaru Königovi, ktorý vypálil príklepom, ale Lundström dobre vyšiel z brány a zlikvidoval jeho strelu.
     
    50:02
    Buc nabil McDowellovi, ktorý si nakorčuľoval na pravý kruh, ale jeho delovka bránku minula. Následne to ešte skúšal McDowell opäť. Puk však zachytil Matejka a oslobodil svoj tím.
     
    Dnešné stretnutie sleduje 1 280 divákov.
     
    49:09
    Štrauch si spracoval prihrávku na modrej čiare, prenikol do pásma a nahodil puk spomedzi kruhov. Hra bola ale prerušená kvôli ofsajdu.
     
    48:50
    Poprad však má hneď ideálnu možnosť na vyrovnanie. Blake Kessel dostáva dve minúty za držanie.
     
    48:36
    Košice dali gól!
    Košice sa dostávajú do vedenia a možno tento gól bude aj víťazný! Zle vyhodený puk od domácich obrancov získal na modrej čiare EDUARD ŠEDIVÝ, ktorý okamžite príklepom vypálil a prestrelil Ivanova!
    Asistencie: David Pacan, Michel Miklík.
     
    48:10
    Hovorka sa uvoľnil na ľavom krídle a hľadal prihrávkou Nagya, no hra bola prerušená pre postavenie útočiaceho hráča v bránkovisku.
     
    47:28
    Abdul sa skúšal trošku bejzbalovo presadiť cez Kessela, no hlavný rozhodca túto hru vysokou hokejkou jednoznačne odpískal.
     
    47:11
    Košičania vyhrali buly v pásme a od modrej čiary to strelou skúšal Martin Dudáš. Zakončenie obrancu Košíc však Ivanov bezpečne zachytil do lapačky.
     
    46:39
    Brejčák nahodil puk do pásma z červenej čiary. Skúšal to priamo na Lundströma. Švédsky gólman v košických službách nahodenie úspešne zachytil.
     
    45:44
    Nagy spoločne s Hričinom bojovali o puk pri zadnom mantineli a snažili sa Popradčanom znepríjemniť rozohrávku. Aj sa im to podarilo, no už puk na svoje hokejky nezískali.
     
    45:14
    Marek Hovorka si nakorčuľoval po ľavom krídle a vyskúšal to z kruhu. Jeho strelecký pokus bol zrazený na ochrannú sieť.
     
    44:08
    Štrauch sa za bránkou zbavil obrancu Košíc a vrátil sa späť pred bránku, no z otočky už Lundströma veľmi rizikovo neohrozil.
     
    43:18
    David Pacan sa ocitol osamotený pred brankárom Ivanovom, ale nepodarilo sa mu ho už prekonať.
     
    43:05
    Domácim nevyšiel pokus o hybridný icing, Dávid Bondra už nestihol ako prvý dokorčuľovať prihrávku.
     
    42:28
    Dávid Buc sa ocitol v obrovskej príležitosti. Košičania na neho zabudli na modrej čiare, Buc si spracoval prihrávku a šiel sám na bránu. Bekhendovou strelou pomedzi nohy ale Lundströma neprekonal!
     
    42:10
    Šedivý napriahol za ľavým kruhom a tvrdo pálil. Ivanov vyšiel ďalej od bránky a následne zlikvidoval jeho delovku.
     
    41:26
    Suja sa snažil uniknúť po pravej strane, no cez Brejčáka sa mu to veľmi nepodarilo. K zakončeniu sa teda vôbec nedostal.
     
    41:02
    Dávid Bondra zrýchlil po pravej strane a natlačil sa až pred bránku, no Lundströma neprekvapil. Následne si tam ešte pri mantineli čosi vysvetľovali Abdul s Dudášom, no zaobišlo sa to bez trestov.
     
    40:19
    Dávid Buc vnikol do útočného pásma, no iba nahodil na zadný mantinel.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    Prostredná časť hry už bola oveľa vyrovnanejšia. Košičanom sa podarilo vyrovnať v presilovke o dvoch hráčov. V priebehu 32. minúty sa presadil Kafka.
    Tretia tretina sa začne približne o 18:51.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    39:39
    Abdulovi nevyšla prihrávka z pravého kruhu, dopredu vyrazili hostia a od modrej pálil Čížek, ktorého delovka bola zblokovaná.
     
    39:04
    McDowell úplne zle rozohrával z obranného pásma, šikovný Michel Miklík zachytil puk na modrej čiare, vyštartoval na bránku, no Ivanova neprekonal strelou švihom.
     
    38:43
    Heizer vybojoval puk medzi kruhmi, následne strieľal Buc, ale trafil iba do Lundströma. O dorážku sa pokúšal Paločko, no nepodarilo sa mu.
     
    38:04
    Od modrej čiary tvrdo pálil Martin Bdžoch, ale Lundström puk jednoznačne videl a podobne aj zakročil.
     
    37:07
    Popradčania iba zo stredného pásma jednoducho nahodili puk do pásma a odišli striedať. Striedali aj Košičania.
     
    36:09
    Miklík perfektne prenechal puk medzi kruhmi Petrovi Kafkovi, ktorý pálil z prvej, no Ivanov dokázal zachytiť strelu, i keď si nebol celkom istý.
     
    35:39
    Hričina nahodil puk do útočného pásma veľmi jednoducho. Ivanov ho radšej prikryl pod lapačku a oceliari tak získali buly v pásme.
     
    35:17
    Popradčania vyhrali buly v útočnom pásme a od modrej pálil tvrdo James McDowell, no jeho delovka bola tečovaná Paločkom a puk skončil na ochrannej sieti.
     
    33:44
    Pacan nahodil puk do útočného pásma. Miklík zachytil puk pri zadnom mantineli a prihral ho Kafkovi, ktorý vypálil spomedzi kruhov, no Ivanov bol úspešný.
     
    32:36
    Hovorka krížom prihrával Nagyovi, ktorý vypálil z prvej, no zakončenie mu príliš nesadlo a puk letel mimo. Popradčania sa oslobodili.
     
    31:54
    Košice dali gól!
    Košice využívajú presilovku o dvoch hráčov! Miklík nabil PETTROVI KAFKOVI na ľavý kruh a jeho delovka bola ideálne mierená pod hornú žrď. Košice zároveň ešte hrajú vyše minútovú presilovku o jedného hráča.
    Asistencia: Michel Miklík.
     
    31:32
    Kessel nabil Miklíkovi medzi kruhy, jeho delovku Ivanov vyrazil svojím betónom.
     
    31:13
    Vylúčenie ihneď po buly a ideálna možnosť pre Košice vyrovnať! Dávid Bondra dostáva dve minúty za hákovanie.
     
    31:08
    Presilovka pre Košice. Dávid Buc dostáva dve minúty za podrazenie.
     
    30:44
    Šoltésovi sa podarilo vypáliť od modrej po prihrávke Kessela, ale jeho delovku Ivanov bezpečne zastavil.
     
    29:44
    Koch nahadzoval puk od modrej čiary a bolo to vcelku nebezpečné, pretože nechtiac puk tečoval jeden z domácich hráčov. Ivanov mal aj šťastie.
     
    29:12
    Svitana potiahol akciu po ľavom krídle, zabrzdil pri mantineli a následne šikovne presunul puk na pravý kruh Marekovi Nagyovi, ktorý vystrelil, ale Lundström sa stihol presunúť a vyrážačkou zastaviť strelu.
     
    28:48
    Nagy sa v útočnom pásme zbavil Petrana a vošiel do pásma, ale tiež nedovoleným spôsobom. Pískalo sa ďalšie postavenie mimo hry.
     
    28:24
    Popradčanom nevyšiel prechod do útočného pásma, Koky už napriahoval hokejku, ale už bolo všetko neplatné. Pískal sa ofsajd.
     
    27:40
    Kafka sa snažil prekvapiť Ivanova z ostrého uhla strelou k bližšej žrdi, no Ivanov si postrážil aj túto stranu a zachytil puk.
     
    27:19
    Miklík prihrával Kafkovi medzi kruhy. Jeho strelecký pokus zblokoval Bondra a puk vyletel na ochrannú sieť.
     
    26:56
    Svitanovi sa pred modrou čiarou ukazoval Štrauch, ale táto spolupráca nevyšla. Dobre reagoval Šedivý, ktorý vypichol puk.
     
    26:37
    Na opačnej strane to šikovne skúšal Šimon Petráš, ktorý mal ešte pred bránkou Šoltésa, no zakončoval sám bekhendom. Ivanov ho vychytal.
     
    26:06
    Matúš Paločko vykorčuľoval po pravom krídle a vystrelil z kruhu. Lundström vyrážal pred seba, Heizer sa už do dorážky nedostal.
     
    25:17
    Paločko posunul puk Kokymu na ľavý kruh, ktorý si tam šikovne nakorčuľoval, no z prvej sa mu nepodarilo trafiť bránku.
     
    24:37
    Miklík vnikol do útočného pásma, no na pravom kruhu sa mu nepodarilo presadiť cez Bdžocha.
     
    23:28
    Paločko sa snažil dostať puk na Dávida Bondru, ktorý si už nakorčuľoval pred bránku, no prihrávku sa mu nepodarilo spracovať.
     
    23:55
    Ladislav Nagy to vyskúšal individuálnou akciou. Presunul sa z pravej strany medzi kruhy a vystrelil. Puk však smeroval vedľa.
     
    23:43
    Poprad získava presilovku. Jere Pulli dostáva dve minúty za seknutie.
     
    22:52
    Königovu delovku od modrej čiary šikovne tečoval spred bránkoviska Štrauch a puk trafil bočnú konštrukciu bránky.
     
    22:27
    Svitana si spracoval prihrávku od McDowella, no následne dobre zapracoval v obrannom pásme Spilar a vyhodil puk cez všetky čiary.
     
    21:29
    Marcel Petran okamžite naskočil na ľad, spracoval si prihrávku a vypálil z ľavého kruhu. Jeho delovku Lundström bez problémov vyrazil.
     
    20:49
    Pullimu sa nepodarilo zachytiť puk na modrej čiare a hostia museli opäť opustiť útočné pásmo.
     
    20:23
    Košičania začínajú druhú tretinu v početnej výhode a takmer získali aj ďalšiu. Svitanov zákrok však nebol nedovolený.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    Od úvodu úvodného dejstva boli aktívnejší domáci hokejisti, ktorým sa aj podarilo skórovať. V 5. minúte sa presadil Abdul a Poprad teda vedie 1:0.
    Druhá tretina sa začne približne o 17:57.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    19:40
    Šedivý nahadzoval puk od modrej, Ivanov strelu vyrazil a okamžite sa domácim podarilo vyhodiť puk.
     
    19:23
    Košice získavajú prvú presilovku v zápase. Dve minúty za držanie si odsedí Marcel Petran.
     
    18:55
    Paločko získal puk v pásme a nabil na ľavý kruh Dávidovi Bucovi, ktorý sa oprel do strely, no netrafil priestor bránky.
     
    18:19
    Václav Čížek vypálil od modrej čiary. Alexej Ivanov okamžite vyťahoval svoj betón. Následne Kafka z rohu klziska našiel pred bránkou Pacana, ktorý to skúsil bekhendom, no namieril iba do popradského brankára.
     
    17:39
    Ivanov musel riešiť ťažkú situáciu. Pacan z pravého kruhu našiel pri pravej žrdi Petra Kafku, ktorý síce zakončoval z veľkého uhla, no takmer sa mu podarilo vyrovnať.
     
    16:55
    Šoltésa atakoval pri mantineli Nagy, no nedovolený zákrok to nebol. Košičania sa ešte chvíľu udržali v pásme, ale príležitosť si nevytvorili.
     
    15:48
    Abdul vybojoval puk v strednom pásme a okamžite otočil hru smerom na bránku. Jeho strelu potom však zblokoval Jenčík.
     
    15:12
    Hričina získal puk pri mantineli a snažil sa nájsť Nagya, no prihral mu nepresne. Odrazený puk od zadného mantinelu prikryl Ivanov.
     
    14:50
    Popradčania dokázali narušiť rozohrávku súpera, na malý moment aj získali puk, ale po zlej prihrávke oň prišli.
     
    13:24
    Brejčák získal puk v strednom pásme, posunul ho Svitanovi na pravé krídlo. Ten to riešil jednoducho, iba nastrelil na Lundströma, ktorý si pripísal úspešný zákrok.
     
    13:02
    Poprad vyhral buly v útočnom pásme. Z ľavého kruhu to skúšal Svitana, no Lundström úspešne vyrazil. Od modrej čiary neskôr pálil Brejčák, ale znovu iba do košického gólmana.
     
    12:54
    Dopredu teda mohli vyraziť domáci. Dávid Bondra to však zahral jednoducho, spoza ľavého kruhu iba nastrelil do lapačky Joakima Lundströma.
     
    12:29
    Bondra bol nešetrne atakovaný v rohu klziska Hričinom, hostia ešte získali puk, no k výdatnejšej príležitosti sa nedostali.
     
    11:50
    Domáci si veľmi nerozumeli v strednom pásme a puk už iba odovzdali Košičanom, ktorí zároveň aj striedajú.
     
    11:01
    Hvila získal puk na zadnom mantineli a posunul puk dozadu na Davydova, ktorému však strela od modrej veľmi nevyšla.
     
    10:22
    Kafka vybojoval puk v rohu klziska, Pacan hľadal pred bránkou Miklíka, no ten bol až príliš ďaleko. Prihrávku prikryl brankár Ivanov.
     
    09:42
    Matej Paločko sa prekľučkoval medzi kruhy a vystrelil. Lundström vyrážal len pred seba, kde sa objavil Dávid Buc, no už sa z dorážky nepresadil!
     
    09:22
    McDowell si vymenil puk s Bucom, ktorý to skúsil spoza ľavého kruhu, no jeho zakončenie letelo tesne vedľa.
     
    08:42
    Od modrej čiary šikovne nahadzoval puk König, no nik z domácich hráčov jeho strelu netečoval.
     
    08:01
    Popradčania sa pokúšali dostať do pásma, no na prvý pokus im to veľmi nevyšlo, Košičania sa oslobodili.
     
    07:23
    Ďalšia presilovka pre Poprad. Patrik Koch dostáva dve minúty za hákovanie.
     
    07:09
    Košičania sa ubránili v prvom oslabení a ihneď sa pokúsili zaútočiť. Z pravého kruhu strieľal Michel Miklík, no iba do Ivanova.
     
    06:42
    Heizer vybojoval puk v útočnom pásme a prihral ho na modrú čiaru Bucovi, ktorému však prihrávka preskočila cez hokejku.
     
    06:19
    Matúš Paločko vykorčuľoval po ľavom krídle a z kruhu vyskúšal košického gólmana. Jeho strela príklepom skončila v Lundströmovej lapačke.
     
    05:46
    Košičania sa naďalej úspešne bránia. Patrik Koch získal puk v obrannom pásme a poslal ho nekompromisne cez všetky čiary.
     
    05:18
    Brejčák síce ustrážil útočné pásmo, ale následne sa Hovorkovi pri mantineli podarilo získať puk a dokonca s ním dostal až do útočnej tretiny.
     
    04:51
    Štrauch prenikal do útočného pásma a bol faulovaný. Václav Čížek dostáva dve minúty za faul lakťom.
     
    04:17
    Poprad dal gól!
    Poprad sa dostáva do vedenia v stretnutí! Abdul ideálne vysunul Mateja Paločka do brejku, ktorý bekhendom trafil košického brankára. JINDŘICH ABDUL následne prikorčuľoval ku bráne a z okamžitej dorážky skóroval!
    Asistencia: Matej Paločko.
     
    03:26
    Hovorka vnikol do útočného pásma a posunul puk vyššie medzi kruhy Hričinovi. Jeho strela bola nepresná a následne Dudášovi puk prepadol na modrej čiare.
     
    03:02
    Eduard Šedivý získal puk v strednom pásme, vnikol do útočnej tretiny a poslal strelu na bránku. Ivanov si pripísal úspešný zákrok lapačkou.
     
    02:21
    Spilar prišiel o puk v útočnom pásme. Dopredu vyrazili domáci hráči. Konkrétne Andreas Štrauch sa pokúšal strieľať spomedzi kruhov, no cez protihráča sa nepresadil.
     
    01:38
    Pulliho prihrávka z obranného pásma bola pridlhá pre Jenčíka, a tak sa pískalo zakázané uvoľnenie. Hra sa sťahuje pred Lundströma.
     
    01:07
    Pacan spoza bránky šikovne našiel pred bránou Jereho Pulliho, ktorý okamžite vypálil, no jeho delovku dokázal zblokovať Abdul.
     
    00:32
    Abdul sa pokúsil vystreliť z pravého kruhu, no na dvakrát sa mu nepodarilo prekvapiť gólmana Lundströma.
     
    00:18
    Popradčania rozbiehali prvú útočnú akciu, no jeden z košických hráčov vytečoval puk smerom na vlastnú striedačku.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    No a nasleduje štátna hymna Slovenskej republiky.
     
    Na ľadovej ploche už máme oba tímy, Popradčanov v bielych a Košičanov v modrých dresoch.
     
    Pred začiatkom stretnutia sa uskutoční aj milá slávnosť, pri ktorej pod strechu zimného štadióna budú vyvesené vlajky troch popradských hokejových legiend. V prvej etape sa vyvesia vlajky s podobizňami Martina Štolca, Rudolfa Tomašeka a Caného Gemova.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje první třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Úvodné zostavy:

    HK Poprad: Ivanov (Kováč) – Brejčák, König, McDowell, Petran, Fabian, Dinda, Davydov, Bdžoch – Štrauch, M. Nagy, Svitana – Paločko, Heizer, Buc – Bondra, Paločko ml., Abdul – Koky, Ježek, Hvila

    HC Košice: Lundström (Habal) – Čížek, Šedivý, Kessel, Dudáš, Koch, Pulli, Vrábeľ, Matejka – Hričina, Hovorka, L. Nagy – Miklík, Pacan, Kafka – Spilar, Suja, Jenčík – Šoltés, Klíma, Petráš

    Rozhodca: Novák, Lokšík – Krajčík, Kollár.
     
    Prajem vám príjemný podvečer a vítam vás pri sledovaní on-line prenosu zo zápasu 48. kola Tipsport ligy, ktoré prináša aj tradičné východniarske derby medzi HK Poprad a HC Košice. Stretnutie sa na popradskom zimnom štadióne začína o 17:00 a jeho priebehom vás bude sprevádzať Lukáš R. Ovšonka.

    HK Poprad
    Popradskí hokejisti sa v tabuľke nachádzajú zľahka povedané v „území nikoho“. Patrí im už niekoľko kôl 6. priečka, na ktorej majú momentálne 79 bodov a skóre 139:136. Na piaty Trenčín kamzíci strácajú už 15 bodov a rovnako majú pred ôsmou Žilinou až 19-bodový náskok, ktorý je už prakticky nedostihnuteľný. V poslednom kole, ktoré sa odohralo v nedeľu, sa Popradčania predstavili na domácom ľade proti Zvolenu. Po druhej tretine s bryndziarmi prehrávali už jednoznačne 0:4, ale v tretej dvadsaťminútovke sa im takmer podaril obrat. Znížili na 3:4 a mali na dosah aj vyrovnanie, no napokon sa im to nepodarilo a Zvolen spečatil svoju výhru gólom do prázdnej brány na 3:5. V ostatných zápasoch Poprad zdolal Žilinu 3:2 po predĺžení, Banskú Bystricu 6:1, podľahol Nitre vonku 3:2 a poradil si s Liptovským Mikulášom 1:3. Najproduktívnejším hráčom Popradu je stále Patrik Svitana, ktorý má na konte 46 bodov za 19 gólov a 27 asistencií.

    HC Košice
    Košičania dokázali v poslednom kole bodovať naplno aj v zostave bez dvoch olympionikov Ladislava Nagya a Mareka Hovorku. Predstavili sa na ľade Žiliny, kde si fajn zastrieľali a súpera porazili vysoko 3:6. V zápase sa vyznamenal najmä päťbodový Michel Miklík. Aj vďaka výhre v Žiline si oceliari upevnili 4. miesto v tabuľke, na ktorom majú momentálne 97 bodov a skóre 166:121. Košičania stále bojujú o čelo tabuľky, na vedúcu Banskú Bystricu a druhú Nitru strácajú len tri body a jednobodové manko majú na tretí Zvolen. Rovnako majú aj pred piatym Trenčínom trojbodový náskok. Košičania vďaka výhre v Žiline natiahli svoju šnúru výhier, predtým sa im podarilo zvíťaziť v Detve a vo Zvolene zhodne 1:2 a aj doma nad Novými Zámkami po nájazdoch 3:2. Najproduktívnejším hráčom Košíc je Marek Hovorka, ktorý má 39 bodov za 14 gólov a 25 asistencií.

    Vo vzájomných zápasoch v tejto sezóne boli jednoznačne úspešnejší hokejisti Košíc, ktorým sa podarilo zvíťaziť štyrikrát, a to doma 5:2, 3:1 a 6:2 a vonku 0:1. Poprad si pripísal jedno víťazstvo, a to na domácom ľade 4:2.

    Srdečne vás pozývam k sledovaniu ďalšieho východniarskeho derby a prajem vám príjemný športový zážitok!
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 17:00.

    Lukáš Rastislav Ovšonka

    Branky a nahrávky: 5. Abdul (Paločko ml.), 55. Štrauch (König, Svitana), 60. Abdul (Bondra), 60. Svitana (Štrauch, König) – 32. Kafka (Miklík), 49. Šedivý (Pacan, Miklík)


    HK Poprad: Ivanov (Kováč) – Brejčák, König, McDowell, Petran, Fabian, Dinda, Davydov, Bdžoch – Štrauch, M. Nagy, Svitana – Paločko, Heizer, Buc – Bondra, Paločko ml., Abdul – Koky, Ježek, Hvila
    HC Košice: Lundström (Habal) – Čížek, Šedivý, Kessel, Dudáš, Koch, Pulli, Vrábeľ, Matejka – Hričina, Hovorka, L. Nagy – Miklík, Pacan, Kafka – Spilar, Suja, Jenčík – Šoltés, Klíma, Petráš

    Rozhodčí: Novák, Lokšík – Krajčík, Kollár

    Diváci: 1 280
    bahis siteleri