HC Plzeň – Kometa Brno 0:1 (kon.) | Liberec – Kladno 7:1 (kon.) | HC Litvínov – Motor ČB 7:3 (kon.)
Sparta – Chomutov 1:4 (kon.)
konec
HC Sparta Praha
1:4 (0:2, 0:1, 1:1) Stav série: 0:2
Piráti Chomutov
Úterý 20.03.2018, 17:30 • Malá hala, Praha 7 – Bubeneč • Play-off ELIOD extraligy ml. dorostu sk. "A" • Čtvrtfinále
Partner:
     
    Dohráno! Chomutov dnes v Malé hale převedl skvělý výkon a po zaslouženém vítězství 4:1 postupuje do semifinále skupiny A ELIOD extraligy mladšího dorostu. (19:33:24)
     
    Konec zápasu.
     
    59:31
    Pražané posílají na Šatného jednu střelu za druhou, výborně chytající gólman chomutovských Pirátů se už ale podruhé nechce nechat nachytat.
     
    58:02
    Mírná komplikace pro Severočechy, Stanislav Vrhel (CHM) stráví zbytek základní hrací doby na trestné lavici.
     
    57:51
    Sparta právě vstřelila branku!
    Čestná branka je na světě, Pražané se dvě minuty před koncem prosazují! Střelcem pravděpodobně poslední branky Sparty v letošní sezóně je MAREK BLÁHA. Asistence: Semen Zemchenkov.
     
    56:43
    Gut byl ihned po přejezdu modré čáry zneškodněn připravenou domácí defenzívou, Sparta se tedy může pokusit vrátit před chomutovskou branku.
     
    54:40
    Hraje se výhradně v pirátské části ledové plochy, domácí jsou ale v útoku dost bezzubí a nedaří se jim vážněji ohrozit Šatného klec.
     
    53:07
    Sparťané jsou usazení před chomutovskou brankou, hostující obrana je ale všude o krok dřív a všechny domácí akce zastavuje bez problémů.
     
    51:55
    Maxim Kubánek se blýskl další střelou, jeho projektil z kruhu lapil výborně chytající Oliver Šatný do rukavice. Hra je přerušena.
     
    50:55
    Před Krbečkovou klecí se teď odehrála dosti chaotická situace, ve které se nakonec domácí brankář zvládl zorientovat včas.
     
    49:39
    Klika opouští kluziště ve viditelných bolestech, jeden z domácích jej před brankou silně sekl hokejkou. Celý incident se ale obejde bez trestu.
     
    48:40
    S vyloučeními se nyní roztrhl pytel, dveře domácí trestné lavice se opět otevírají. Vyloučen je Tomáš Tomek (SPA).
     
    48:14
    Chomutovští jsou pevně usazení v soupeřově pásmu, sparťané se snaží kotouče zmocnit jen marně.
     
    46:18
    Poměr sil na ledě se vyrovná, dvouminutový trest teď dostává Semen Zemchenkov (SPA). Nějakou dobu tak uvidíme hru čtyři na čtyři.
     
    45:55
    Ondřej Príhoda (CHM) míří na trestnou lavici, hokejisté Sparty mají šanci ještě zdramatizovat průběh utkání.
     
    44:08
    Němcovu střelu od modré se pokusil do sítě tečovat Gut, od jehož hole se ale nakonec pryž odrazila mimo tři tyče pražské klece.
     
    43:08
    Piráti právě vstřelili branku!
    Postup Chomutova už je nyní prakticky jistotou, Sparta inkasuje počtvrté a momentálně by jí zachránil už jenom zázrak! Střelcem branky je STANISLAV VRHEL. Asistence: Michael Prokeš.
     
    42:16
    Před Slukovou brankou byla znovu k vidění menší strkanice, i tentokrát jí rozhodčí velmi rychle roztrhli a vylučovat se nebude.

    Vojtěch Martinek

    Branky a nahrávky: 58. Bláha (Zemchenkov) – 1. Koláček (Štefančík, Gut), 9. Holka (Prokeš), 27. Koláček (Holka), 44. Vrhel (Prokeš)


    HC Sparta Praha: Sluka (27. Krbeček) – Zemchenkov, Bláha, Hamara, Ducháč, Guryevskiy, Adam – Kubánek, Adamec, Krupička, Potůček, Broš, Slavíček, Vitouch, Tomek, Theimer, Kuracina.
    Piráti Chomutov: Šatný (Stuchlík) – Němec, Petrásek, Holec, Pöschl, Vaněk, Kovár, Martínek, Klika – Spudich, Urych, Príhoda, Kulich, Svoboda, Prokeš, Čech, Koláček, Štefančík, Holka, Gut, Vrhel.

    Rozhodčí: Horáček – Flegl, Polonyi.
    Sparta 0 2 Chomutov
    #1 Neděle 18.03.2018 • 12:00
    Chomutov - Sparta 5:3
    #2 Úterý 20.03.2018 • 17:30
    Sparta - Chomutov 1:4
    thejrc.org