Liverpool – Manchester City 3:0 (kon.) | Barcelona – AS Řím 4:1 (kon.)
konec
Liverpool FC
3:0 (3:0)
Manchester City
Středa 04.04.2018, 20:45 • Anfield Road, Liverpool • Liga mistrů • Čtvrtfinále
Předzápasové kurzy
     
    Ode mě to bude pro dnešek vše. Díky za pozornost a u následujících zápasů Ligy mistrů zase někdy na počtěnou! (22:47:03)
    Elektrizující atmosféra na Anfieldu v posledních minutách utkání

     
    Skvělý produktivní výkon v prvním poločase a takticky zvládnutá druhá půle. Takto nějak se dá specifikovat výkon Liverpoolu, jenž vynuloval Manchester City a po výhře 3:0 je velice blízko k postupu do semifinále Ligy mistrů!

    Pojďme ale od začátku. The Reds se dostali brzy do vedení, ve dvanácté minutě se prosadil Mohamed Salah, kterého v následujících devatenácti minutách doplnili také Alex Oxlade-Chamberlain a Sadio Mané. Po skvělém poločase byl stav 3:0.

    Jürgen Klopp následně věděl, že pokračovat v útočení by byla sebevražda. Německý kouč tak hru stáhl a Liverpool svého soupeře, který byl ve druhém poločase hodně aktivní na míči, do ničeho nepustil. Citizens dokonce nevystřelili ani jednou na branku!
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Neoblíbenec domácích fanoušků Raheem Sterling ve středu hřiště zajel pod nohy Georginia Wijnalduma a je dalším žlutě potrestaným hráčem utkání.
     
    90+2
    Přihrávka do vápna nebyla zachycena a Loris Karius opět drží míč. Stadionem opět zní You'll Never Walk Alone, velká výhra s čistým kontem je totiž hodně blízko.
     
    90+1
    Hosté kombinují na útočné polovině v době, kdy se hraje již první nastavená minuta z celkových tří. Liverpoolští klasicky čekají a nepouštějí svého soupeře do ničeho kloudného.
     
    90
    Loris Karius si pohlídal další centrovaný míč z pravé strany, který nyní posílal na branku Gabriel Jesus. Německý brankář nikam nespěchá, čisté konto na domácím hřišti by mohlo v odvetě rozhodnout.
     
    89
    David Silva dostával slušnou přihrávku do vápna a z menšího úhlu to mohl zkusit. Místo toho intuitivně centroval na penaltu, kde byl ale jen James Milner.
     
    88
    Otamendi vysílal dlouhou přihrávku přes celou šíři hřiště na levou stranu, kde hraje Leroy Sané. Toho ovšem opět přelstil úžasný Trent Alexander-Arnold, jenž míč prodloužil na aut.
     
    87
    Blíží se nám finále prvního zápasu anglického souboje a Manchester City stále nenašel recept alespoň na střelecký pokus. Moc času modrým nezbývá!
     
    86
    Jordan Henderson nyní udělal zbytečnou klukovinu a v odvetě nebude vidět. Sterlinga připravil o míč celkem tvrdým zákrokem a vidí žlutou kartu.
     
    85
    Střídání v týmu Liverpool FC: ze hřiště odchází Alex Oxlade-Chamberlain, přichází Alberto Moreno.
     
    84
    Leroy Sané následně dostal přihrávku do vápna a poprvé mohl zakončovat zblízka. To se mu povedlo a Karius jeho pokus vyrazil před sebe. Následně sice přišel gól do prázdné branky, ale pozor – ofsajd!
     
    83
    Těsně před vápnem byl lehce zasáhnut de Bruyne, jenž ovšem ve svém snažení pokračoval. Střílený centr poslal na penaltu, kde stál David Silva. Od něj se míč odrazil do rukou Kariuse. Nic nebezpečného.
     
    82
    Nene, Sanému se dnes nejspíše nic nepovede vymyslet. Trent Alexander-Arnold hraje úžasně a německého rychlonožku do ničeho nepouští. Nyní jeho snažení ukončil parádním blokem.
     
    80
    Sadio Mané zapnul motor a kličkoval na vlastní polovině. Míč si následně předkopl a Kevin de Bruyne se mu postavil ve vysoké rychlosti do cesty. Jasná žlutá karta pro belgického borce.
     
    79
    A Manchesteru City toho už moc nezbývá. Fernandinho to zkoušel z nějakých dvaceti metrů, ale svým naivním pokusem trefil jen před sebou postaveného obránce.
     
    77
    Domácí fanoušci jsou opravdu ve varu, úžasná atmosféra. Domácí fanoušci hlasitě fandí a mávají šály. Hra je hned jednoduší pro fotbalisty v červených dresech.

    David Panuška

    Branky: 12. M. Salah (Firmino), 21. Oxlade-Chamberlain (Milner), 31. Mané (M. Salah)

    Karty:   86. Henderson (LIV) – 45+2. Otamendi (MAC), 76. Jesus (MAC), 80. De Bruyne (MAC), 90+2. Sterling (MAC)


    Držení míče: 38 % : 62 %.
    Střely na branku: 4:0. Střely mimo: 2:6. Rohy: 0:8. Ofsajdy: 3:4. Fauly: 6:10.
    Liverpool FC: Karius – Alexander-Arnold, Lovren, V. van Dijk, Robertson – Milner, Henderson, Oxlade-Chamberlain (85. A. Moreno) – M. Salah (52. Wijnaldum), Firmino (71. Solanke), Mané.
    Náhradníci: Mignolet – Clyne, Wijnaldum, A. Moreno, Ings, Solanke, Masterson.

    Manchester City: Ederson – Walker, Otamendi, Kompany, Laporte – Gündoğan (57. Sterling), Fernandinho, D. Silva – De Bruyne, Jesus, Sané.
    Náhradníci: Bravo – Danilo, Stones, Sterling, Delph, B. Silva, Zinčenko.

    Rozhodčí: Brych – Borsch, Lupp
    Úterý 10.04.2018
    Manchester City - Liverpool 1:2

    Branky: 2. Jesus (Sterling) – 56. M. Salah, 77. Firmino

    Karty:   14. Ederson (MAC), 30. B. Silva (MAC) – 14. Mané (LIV), 29. Alexander-Arnold (LIV), 35. Firmino (LIV), 65. V. van Dijk (LIV)

    Držení míče: 64 % : 36 %.
    Střely na branku: 3:3. Střely mimo: 5:2. Rohy: 9:2. Ofsajdy: 8:0. Fauly: 5:7.
    bahis siteleri