Arsenal – Atlético 1:1 (kon.) | Marseille – Salzburg 2:0 (kon.)
konec
Arsenal FC
1:1 (0:0)
Atlético Madrid
Čtvrtek 26.04.2018, 21:05 • Emirates Stadium, Londýn • Evropská liga • Semifinále
Předzápasové kurzy
     
    Před utkáním by zřejmě výsledek 1:1 byl jedním z těch nejočekávanějších. V desáté minutě po brzkém vyloučení Sime Vršaljka už ale byl velmi nepravděpodobný.

    Arsenal se rázem stal obrovským favoritem a také v následujících minutách zavřel soupeře k jeho pokutovému území, ale z několika nadějných šancí se žádná neujala a protože na opačné straně neuspěl při svých občasných příležitostech ani elitní kanonýr Atlética Griezmann, šlo se do šaten bez branek.

    Po hodině hry Arsenal dokázal zužitkovat dlouhou početní převahu, když si na Wilsherův centr naskočil Antoine Griezmann a hlavičkou zblízka nedal Oblakovi šanci zasáhnout. Arsenal poté svého oslabeného soupeře nadále jasně přehrával, jeho hra ale upadla do stereotypu a po Welbeckově ztrátě míče nákop Giméneze i díky sérii chyb v defenzivě Arsenalu dokázal využít Antoine Griezmann.

    Vzhledem k okolnostem a zejména vyloučení Vršaljka je tak výsledná remíza velkým vítězstvím pro Atlético, které do domácí odvety pojede ve velmi výhodné pozici. Otázkou ale je, zda-li se bude moci opřít o svého trenéra Simeoneho, jenž byl již krátce po Vršaljkově vyloučení vykázán do hlediště. (23:01:23)
    Oslabené Atlético vybojovalo na Emirates Stadium remízu
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Po Özilově centru se odraženého míče ujal naprosto osamocený Xhaka, ten ale pravačkou střílí velmi nepřesně a to byla pravděpodobně poslední akce dnešního zápasu.
     
    90+3
    V závěru poslední nastavené minuty domácí budou zahrávat ještě jeden rohový kop.
    90+2. Ramsey hlavičkoval v závěru do rukavic Jana Oblaka
     
    90+2
    Po centru Monreala se v pokutovém území objevil zcela osamocený Ramsey, ten ale hlavičkuje jen do pozorného brankáře Atlética.
     
    90+1
    Bellerínův centr letěl do území nikoho a dokutálel se až za protější postranní čáru. Atlético může při autovém vhazování ušetřit další cenný čas.
     
    90+1
    Rozhodčí Turpin ještě poskytuje Arsenalu tři nastavené minuty naděje na vylepšení pozice do odvety.
     
    90
    Hosté už si vystačí s odevzdáváním míčů Arsenalu a zahuštěným bráněním vlastního pokutového území.
     
    89
    Rohový kop Özila Giménez odhlavičkoval pouze přímo nad sebe, do odraženého míče pak pálil Ramsey, jeho střela je sražena mimo hostující branku.
     
    88
    Monrealův centr Lacazette přizvedl do vzduchu a Welbeck poté přeskočil hostující stopery, ovšem svoji hlavičku nasměroval až za branku Atlética a Lacazette už neměl šanci zachránit míč ve hracím prostoru.
    87. Ramseyho hlavičku fantasticky vyrazil brankář Jan Oblak!
     
    87
    Po Lacazettově přesném centru se do vzduchu zavěsil Ramsey a jeho hlavičku Oblak senzačně vytahuje konečky prstů vedle tyče své branky! Světový moment hvězdného slovinského brankáře.
    86. Fanoušci Atlética Madrid a jejich obrovská gólová radost
     
    85
    Střídání v týmu Atlético Madrid: ze hřiště odchází Antoine Griezmann, přichází Fernando Torres.
     
    85
    Ramseyho oblouček do pokutového území snadno kryje brankář Oblak. Ten i dnes potvrzuje své nesmírné kvality, když řadu centrů chytá s velkou jistotou.
     
    83
    Fotbalisté Arsenalu se po rozehrávce opět vrhají do útoku. Za současné situace už by ale i jedna další branka byla pro Arsenal jistě málo, natož pokud by "kanonýři" nedostáli své přezdívce a další branku vstřelit nedokázali.
    82. Antoine GRIEZMANN - 1:1

    Tomáš Kohlmann

    Branky: 61. A. Lacazette (Wilshere) – 82. Griezmann

    Karty:   2. Vrsaljko (ATM)   10. Vrsaljko (ATM)


    Držení míče: 72 % : 28 %.
    Střely na branku: 8:5. Střely mimo: 9:1. Rohy: 11:0. Ofsajdy: 0:2. Fauly: 13:11.
    Arsenal FC: Ospina – Bellerín, Mustafi, Koscielny (C), Monreal – Ramsey, Xhaka, Wilshere – Welbeck, Özil – A. Lacazette.
    Náhradníci: Čech – Holding, Chambers, Iwobi, Kolašinac, Maitland-Niles, Nketiah.

    Atlético Madrid: Oblak – Vrsaljko, J. Giménez, Godín (C), Lucas Hernández – Á. Correa (75. Savić), Saúl Ñíguez, Partey, Koke – Gameiro (65. Gabi), Griezmann (85. F. Torres).
    Náhradníci: Werner – D. Costa, F. Torres, Gabi, Olabe, Savić, Vitolo.

    Rozhodčí: Turpin – Buquet, Rainville (vš. Francie)
    Čtvrtek 03.05.2018
    Atlético - Arsenal 1:0

    Branky: 45+2. D. Costa (Griezmann)

    Karty:   52. Gabi (ATM), 71. Saúl Ñíguez (ATM), 79. D. Costa (ATM) – 42. Wilshere (ARS), 59. Monreal (ARS), 79. Mustafi (ARS)

    Držení míče: 48 % : 52 %.
    Střely na branku: 4:1. Střely mimo: 5:3. Rohy: 6:4. Ofsajdy: 0:1. Fauly: 13:12.
    bahis siteleri