Bělorusko – Rusko 0:6 (kon.) | USA – Německo 3:0 (kon.) | Švédsko – Francie 4:0 (kon.)
Kanada – Dánsko 7:1 (kon.)
konec
USA
3:0 (0:0, 2:0, 1:0)
Německo
Pondělí 07.05.2018, 16:15 • Jyske Bank Boxen, Herning • Mistrovství světa • Skupina B
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To je dnes ode mě vše, děkuji vám za pozornost. (18:32:27)
     
    Statistiky utkání:

    Branky: 3:0
    Střely na branku: 36:24
    Vyloučení: 4:6
    Vyhrané buly: 32:20
    Američané nepovolili Německu ani jednu branku a připisují si tři body

     
    Je konec. USA zaslouženě vyhrálo 3:0. Němci se dnešního soupeře nezalekli a od úvodního buly hrají velmi dobře. Ovšem USA ukázalo svou kvalitu a málem šli v 10. minutě do vedení, ale Alex DeBrincat po skvělé přihrávce minul odkrytou bránu. O minutu později se někteří američtí fanoušci zvedali ze sedadel, ale Niklas Treutle předvedl proti zakončení Atkinsona skvělý zákrok holí, když vyrazil puk z brankové čáry. Ke konci první třetiny se v dobré šanci opět ocitl Cam Atkinson, ale Niklas Treutle podržel svůj tým.
    Ve 27. minutě ukázal Niklas Treutle perfektní zákroky proti třem gólovkám USA. Nakonec ale po polovině hry získali Američané přesilovku 5 na 3 a ve 31. minutě otevřel skóre dnešního utkání Patrick Kane, který dostal přihrávku z levé strany a následně zakončil pod horní tyč. O dvě minuty později to byl opět Patrick Kane, který vystřelil, ale jeho rána se odrazila k volnému Dereku Ryanovi, který zavěsil do poloprázdné klece. Ve 36. minutě měli Němci přesilovku 5 na 3, ale do samostatného úniku se dostal američan Dylan Larkin, ovšem jeho zakončení bekhendem chytil Niklas Treutle.
    Ve 45. minutě byli Němci velmi blízko ke vstřelení branky, ale Keith Kinkaid zastavil kotouč svým betonem. V 51. minutě udělal Jonas Müller velkou chybu, když přihrál puk pouze Kaneovi, který ho zpoza brány poslal Alexi DeBrincatovi a ten zavěsil do prázdné brány. Dvě minuty před koncem se ozvala gólová siréna, ale nakonec po přezkoumání záběru puk pouze orazítkoval břevno americké brány a Němci tak gól nevstřelili.
     
    Statistiky ve třetí třetině:

    Branky: 1:0
    Střely na branku: 12:9
    Vyloučení: 1:0
    Vyhrané buly: 12:4
     
    Konec zápasu.
     
    59:30
    Colin White se dostal ke střele, když čekal u pravé tyče, ale minul bránu Treutla.
     
    59:11
    Domácí v plném počtu.
    58:09 Plachtovu střelu zastavilo břevno americké brány
     
    58:09
    Střela německého hráče orazítkovala pouze břevno a o gól se tak nejedná. Keith Kinkaid tak stále drží čisté konto, ale Německo pokračuje v přesilové hře.
     
    58:09
    Opět se Matthias Plachta dostal do zakončení, ale Keith Kinkaid stále drží čisté konto. Po přerušení hry jde Antonín Jeřábek telefonovat.
     
    57:22
    Nyní všichni hráči přestali hráč a dokonce i zazněla gólová siréna po střele německého hráče, ovšem český rozhodčí Antonín Jeřábek rozpažil a hra tak pokračuje.
     
    57:11
    Němci si tak dnes ještě vyzkouší přesilovou hru 5 na 4.
     
    57:11
    Vyloučení v týmu USA (Colin White – 2 min., hákování).
     
    56:38
    Patrick Kane se ocitl v dobré příležitosti, ale následně minul bránu Treutla. Ovšem za stavu 3:0 ho to nemusí moc mrzet.
     
    56:11
    Cam Atkinson se prosmýkl mezi dvěma německými hráči, ale poté o kotouč přišel.
     
    55:18
    Střela Alece Martineze zpoza modré čáry skončila jen na vyrážečce Niklase Treutla.
     
    54:14
    Zápas se už pomalu jenom dohrává a oba dva týmy, hlavně teda Německo šetří síly na příští utkání. USA má dva dny volno a může tak naplno hrát dál ještě přes pět minut.
     
    53:18
    Patrick Kane, který si dnes připsal už tři body, nyní získal puk ve středním pásmu, ale nakonec po jeho přihrávce žádná střela z hole amerického hráče nepřišla.

    Michal Raška

    Branky a nahrávky: 31. P. Kane (J. Gaudreau, Atkinson), 33. D. Ryan (P. Kane, Hughes), 51. DeBrincat (P. Kane)


    USA: Kinkaid (Darling) – Martinez, C. Murphy (A), Butcher, Jensen, Oesterle, Pionk, Hughes – DeBrincat, Coleman, P. Kane (C) – Kreider, D. Larkin (A), Atkinson – Lee, D. Ryan, J. Gaudreau – Gibbons, White, T. Thompson – Milano.
    Německo: Treutle (Pielmeier) – D. Seidenberg (C), Holzer, M. Müller (A), Y. Seidenberg, J. Müller, Krupp, Ebner – Hager (A), Kahun, Eisenschmid – Michaelis, Tiffels, Noebels – Ehliz, Draisaitl, Plachta – Krämmer, Pietta, Uvira – Wiederer.

    Rozhodčí: Antonín Jeřábek, Aleksi Rantala – Alexander Otmakhov, Hannu Sormunen
    bahis siteleri